Det börjar bli klart

I helgen fick vi mycket gjort i lägenheten. J:s pappa var på besök hela helgen och hjälpte till med att få saker och ting gjort, så som att bygga en hylla samt klädstång till vår klädkammare. J och hans pappa har även fixat med lampor och gardiner. Nu är det bara några få flyttlådor kvar att tömma och tavlor som ska sättas upp, sedan är vårt hem klart.

Redan efter helgens alla framsteg har vår lägenhet förvandlats till ett trivsamt och hemtrevligt hem.

Vad har jag då gjort kanske ni frågar er? Jo, jag har bakat och lagat mat och gjort allt för att gossarna ska ha det så trivsamt som möjligt och så har jag köpt hem skoställ till klädkammaren, köpt dukar och plockat ur flyttlådor, samt ställt våra prydnadssaker på plats.

/Lady Violett

Fullrulle

Den senaste tiden har det varit fullrulle med jobb och flyttfix. Så även idag. Idag har jag varit och flyttstädat älsklingens studentrum, för att vi ska kunna få tid till lite annat än flyttrelaterade saker denna helg. (Dock hann jag inte riktigt färdig innan det var dags att åka och jobba).

Denna helgen är jag ledig från jobbet och älsklingen min och hans pappa ska komma och bygga förvaring till vår klädkammare, som just nu bara är ett tomt rum. Jag vill skämma bort grabbarna lite i helgen med god mat och hembakt fika. Igår bäddade jag i gästrummet/studierummet och försökte få det så mysigt som det går i allt flyttkaos.

/Lady Violett

Soffbordsjakten gav frukt

Igår fick jag och J tag i ett soffbord och även ett par bordslampor. Det ska bli så roligt till helgen när allt kommit på plats. Nu saknar vi inte längre några möbler direkt, utan endast lite småtjafs, (som J kallar det).

/Lady Violett

Det går framåt

Nu har vi fått  våra möbler från både Ikea och Ulfåsa möbler och J har monterat ihop alla möblerna bortsett från skrivbordet som det saknas ett ben till. Ikea hade bara tre ben hemma när jag var där för att köpa och beställa hem möblerna. Jag får i veckan se till att åka dit och köpa det sista benet och lite andra ting som behövs hem.

Igår köpte jag och J utemöbler till vår balkong. =) Det ska bli så skönt att kunna sitta ute och fika och mysa på den framöver.

Nu till helgen ska J och hans pappa flytta J:s möbler från hans studentrum till vår lägenhet, så snart har vi bland annat bokhylllorna på plats och då kan vi äntligen få tömt flyttlådorna med böcker och fotoalbum och vi kommer att kunna få ordning på våra prynadssaker. Det ska bli så härligt när vi fått allt på plats och fått tömt alla flyttlådor.

Dock har vi ännu inte fått tag på allt vi behöver än. Vi är fortfarande på jakt efter ett soffbord och lampor. När J kommit hem från jobbet idag och vi fått i oss lite mat, ska vi åka ut på soffbordsjakt.

/Lady Violett

Då har första lasset med nya möbler anlänt =)

Idag kom möbellasset från Ikea med vår dubbelsäng, tv-bänk och vårt skrivbord. På fredag kommer möbellasset från Ulfåsa möbler med vår soffa och matgruppen som jag fick tag på idag. Matgruppen vi först tänkt köpa oss var slut i den färgen vi ville ha och de skulle inte få in fler först i september, men nu hade de fått in en liknande matgrupp som vi nu köpt istället. Nu saknar vi bara ett soffbord i möbelväg. =)

Det börjar bli svårt att packa ur flyttlådorna, för jag har kommit till sådana saker som jag inte har någonstans att göra av förtillfället. Saker som ska ställas i bokhyllor och i tv-bänken. Tv-bänken är inte ihopmonterad än och bokhyllorna står i J:s studentrum. Nu får jag istället lägga min energi på att tomma hans rum, så att vi kan flytta hans grejer till lägenheten. Jag håller just nu på och tömmer hans bokhyllor.

Imorgon ska jag inviga vårt tvättstuga och fortsätta tömma J:s rum på grejer och flytta dem till vår lägenhet.

/Lady Violett

Jag hade fel

Arbetspasset kändes inte alls ovanligt långt, så jag hade fel. Tiden bara rusade iväg och jag fick vara med om mycket nytt och kul. =)

Idag har jag haft en effektiv dag. Efter jobbet har jag varit i nya lägenheten större delen av kvällen. Jag har packat upp gejer ur flyttlådor, diskat saker som legat i flyttlådorna. (Eller ja, diskmaskinen stod väl för själva  diskandet), men ändå...

Jag har även planterat blomlådor och en tomatplanta på balkongen. =)En med blommor...och en med smultron, jordgubbar, basilika och persilija.Sist, men inte minst. Tomatplantan. =)


Nu får jag hålla tummarna för att J ska vara nöjd med det jag har gjort i vårt hem. Det är tråkigt att han jobbar och bor på annan ort i sommar. Hade varit trevligt om vi hade kunnat fixa allt gemensamt. =(

/Lady Violett


Glad som en lärka och arg som ett bi...

Jag är glad som en lärka för att jag och J idag har lastat in första flyttlasset till vår lägenhet. <3 Det känns så härligt att jag nu kommer att kunna komma igång med att fixa i ett hem som är vårt. Jag längtar så efter att åka till lägenheten och fixa efter jobbet imorgon. =) Något säger mig att morgondagens arbetspass kommer att kännas ovanligt långt.

I helgen har jag även hunnit med att träffa J:s och min familj lite. =) Fick även hjälp av min syrra, pappsen och fastern min med lastandet på mitt flyttlass. Tack så mycket till er! Detta innebär att nästa visit kan vi ägna åt att bara umgås och ha det trevligt. =) Tyvärr kunde jag inte ge mamsen någon kram denna gång. (Hon vet själv varför). Därför får du nu en cyber kram av mig. KRAM! Vi hann även med en liten tripp till Skåningen för att hämta mina vinterdäck, som hon varit så snäll och förvarat åt mig.

Jag och J firar snart 5 år som par. Tyvärr kan vi inte fira det på dagen D för jag jobbar från kl.07.00-21.00. =( Vi smygstartade därför redan nu och unnade oss en natt på hotell. <3

Innan älsklingen for fixade han mitt internet. Skönt att ha det tillbaka, man är ju något beroende om man säger så. =P

Hamnade nästan genast i en konflikt på nätet. (Där av titen "arg som ett bi"). Jag orkar inte gå in på några detaljer just nu, för nu måste jag sova. Ska upp kl.04.00 och borde därmed ha lagt mig för längesen.

/Lady Violett

Äntligen! =D

Igår fick jag nycklarna till min och J:s lägenhet och en herrans massa andra nycklar, så som garagenycklar, tvättlås, förrådsnyckel och nycklar till motorvärmaren osv.  =D Fort gick det när jag sedan skulle cykla till lägenheten.  Jag kände mig som ett barn på julafton.

När jag väl kom fram för att kolla bland annat städningen, väntade jag mig det värsta. (De förra hyresgästerna var nämligen inte de mest renliga och ordningsamma av sig). Till min glada förvåning var det välstädat, bortsett från några kartonger och en påse med en sopsäck i som låg utanför ytterdörren.

Dock till min besvikelse hade de inte bytt ut namnskylten på ytterdörren till våra namn och det hade jag sett fram emot att se. Det känns liksom så stort på något sätt att vi nu ska bli sambos på riktigt och ha ett hem som är vårt och att våra namn ska stå på dörren.

Just nu är J på jobbet och vi är hos hans föräldrar. Vi ska nämligen låna deras bil, för våra bilar har inget drag. Sen bär det iväg för att bo en natt på hotell och att äta middag hos min faster. På söndag blir det fullrulle med att hämta mina grejer som stått i pappas lägenhet de senaste tvåmånaderna och köra dem den långa vägen till vårt hem, för att sedan skiljas åt igen. Båda ska nämligen börja jobba tidigt på måndag morgon.

Tyvärr kommer det dröja ett tag till innan vårt hem är beboligt, så jag får dras med studentrummet ett tag till. Jag är så ivrig på att få flytta i vårt hem, att jag säkert kommer flytta in ganska snart även om det kommer vara fullt av flyttlådor och en del möbler som inte kommit på plats eller köpts. Jag ska beställa våra möbler från Ikea i nästa vecka och även vår soffa från Ulfåsa möbler. Dock har vi ännu inte hittat en matgrupp eller ett soffbord som fallit oss i smaken till ett rimligt pris, så det kommer bli lite besvärligt att inte ha något bord i hemmet.

 

/Lady Violett


RSS 2.0