Längtar...

Jag har så mycket roligt att se framemot just nu, som tillexempel den 1 juli då jag och J får tillgång till vår lägenhet. Jag längtar efter att få inreda den med honom och få bo i ett hem som bara är vårt. Jag ser framemot när vi ska börja titta på och köpa möbler och grejer till vårt hem. <3


Lägenheten är på 74 kvm och...

...såhär ser planlösningen ut. =)

/Lady Violett

Nymålat


Så här blev resultatet av Antons målning.

Enligt färgburken är färgen röd, men enligt mig och resten av korridorarna är färgen rosa. Vad säger ni? Anton har gjort ett bra målarjobb, bortsett från maskeringen i överkanten. Dock tyckte jag bättre om den gamla färgen...

/Lady Violett


En Good bye dinner som ballade ur

Gårdagens Good bye dinner var super smarrig och trevlig. Dock ballade den ur något å slutet, fast då var själva middagen så att säga över.

Chungliang bjöd på ett gäng kinesiskarätter som smakade gudomligt gott och till efterrätt blev det jordgubbar med glass.I denna bilden kan ni se några av rättena vi bjöds på och linslusen Anton.Middagen ballade ur när Anton (som fått lite för mycket innan för västen) ritar denna lista på väggen.Dagen efter inser Anton att det kanske inte var så himla klyftigt att rita på väggen och gör ett tappert försök att tvätta bort eländet, som i sin tur resulterar i det här... Anton köper då  färgen som ni ser här på bilden. Inte samma nyans, så vi får se hur det kommer att se ut efter att han gått lös på den...

/Lady Violett

Good bye dinner

Ikväll anordnar korridorens kines en Good bye dinner för alla oss som ska lämna korridoren i sommar, där ibland J och jag. Det ska bli trevligt med en korridorsmiddag. Synd bara att det är Flammans vår fest idag, så vi blev väckta strax före kl.08.00 av Dr Bombay skränande på högsta volym och av att någon jävel som ringde på allas dörrar. Musiken har hållet i sig hela dagen och folk blir bara fullare och fullare.

Jag och J försöker så gott vi kan hålla oss undan eländet. Dock håller J på med ett annat elände. Plugga... Stackaren. Själv har jag ägnat dagen åt att bara slappa och det har jag tänkt fortsätta med tills det är dags att göra sig inordning inför middagen.

/Lady Violett


Redan torsdag

Just nu sitter älsklingen min och pluggar till skränig musik. Jag fattar inte hur han kan plugga till det oväsnet, men han tycker väl helt enkelt inte att det han lyssnar på är oväsen. Själv kan jag inte läsa eller plugga till någon typ av musik. Jag vill ha det tyst när jag ska plugga, fast det spelar ingen större roll för jag pluggar inget för tillfället i alla fall.

Jag tycker veckorna går snabbt, men det känns fortfarande som en evighet till jag och J ska få flytta in i vår nya lya. Jag är ju så sugen på att få flytta in i den och få inreda den tillsammans honom.

/Lady Violett


Döden i grytan

Lediga dagar är som döden i grytan för mig. Särskilt när jag inte har någon annan tid att passa. Jag hade planerat att tvätta min bil idag, men jag hoppade det eftersom här var skurar. Inte kul att tvätta bilen när man vet att den kommer att bli skitig med en gång igen.

Början av dagen gick åt till att ligga i sängen och göra ingenting. Jag kunde inte ens motivera mig till att titta på TV eller sitta vid datorn. Efter att J kommit hem på lunch gick det bättre. Lagade mat åt oss, tvättade kläder och åkte för att storhandla på Ica Maxi. J flyller år imorgon, så jag har köpt en liten överraskning till han (oss) i kylen. Hihi =P

Precis innan J kom hem från skolan igen, tog jag mig äntligen i kragen och började städa. (Det behövdes verkligen). Det är inte lätt att städa och hålla ordning när man lever på en så begränsad yta som 19 kvm och hela golvet är översållat med en massa väskor. Jag längtar så till vi får flytta in i vår lägenhet. Då kommer vi ha hela 74 kvm att sprida ut våra ting på. =)

/Lady Violett


Då har man träffat Wera

I lördags eftermiddag kom J:s föräldrar hem med familjens nya tillskott. En liten Schapendos tik vid namn Wera Weronika, så nu har Funny fått sig en liten Schappis kompis. Just nu verkar Funny mest tycka att lilla Wera är en jobbig liten typ som bara vill leka och busa hela tiden, när Funny försöker vila. Nåja, det är ju trots allt 4 år mellan dem, men när Wera växt till sig lite mer kommer de säkert få riktigt kul ihop.

I helgen har jag lärt Funny två nya trick, så nu kan hon typ krypa och stå på bakbenen på kommando också. =)

I helgen har jag även passat på och myst med lilla Wera, som inte kommer vara så liten nästa gång jag får tillfälle att träffa henne. Valpar är så söta och mysiga. Hihi =)

/Lady Violett


Wera är på väg

J:s föräldrar ringde just och sa att de beräknar vara framme omkring kl.16.00, så snart får vi träffa lilla Wera. Det ska bli spännande att se vad hon är för en liten en.

/Lady Violett

Hundvakt omgång 2.

I helgen ska jag och J vara hundvakter igen. Älskade lilla katten Skorpan finns inte med oss mer. =( Hon blev 19 år gammal, men hon var så skröplig på slutet att vi lät henne få somna in. Skorpan du är evigt älskad och saknad. <3

Funny ska få en ny kompis vid namn Wera Weronica och det är därför jag och J ska passa Funny i helgen, för Funnys husse och matte ska hämta lilla Wera i Danmark.

Jag har haft en bra och intensiv arbetsvecka, så det ska bli skönt med lite ledigt. =)

/Lady Violett


Måndag

Igår blev det både inlines och badminton. =) Det känns gött i kroppen idag. Sådär lagom mycket träningsvärk. Idag ska det jobbas en stund och det känns skoj.

J har rensat ut en del av sina grejer här hemma, som vi ska köra till återvinningscentralen med i veckan. Vi ska även se till att komma iväg och välja nya tapeter till ett av sovrummen i vår nya lya. Jag längtar jättemycket efter att få flytta in i den.

/Lady Violett


Söndag

Idag är det strålande solsken, men jag känner mig jättetrött. Jag och J har bestämt oss för att vi ska ägna oss åt någon fysiskaktivitet idag. Om det blir inlinesåkning, joggingtur, vollyvoll eller badminton har vi ännu inte bestämt.

/Lady Violett

Kontraktskrivning

Idag ska jag och J skriva kontrakt på vår lägenhet. Vi har nu även fått en garageplats. =) Den ligger inte precis i anslutning till vårt hem, men inom rimligt avstånd. Nu saknar vi bara en parkering till J:s bil också.

Nä nu ska jag kliva in i duschen, så att jag blir människa. Just nu känner jag mig som en zombie. Jag har sovit så bra flera dagar i rad och haft lätt för att somna, men inte igår. Det kan kanske bero på att vi var och spelade badminton mellan kl.21.00–22.00 i går kväll och när kroppen är full av adrenalin kanske det inte är så konstigt att man inte lyckas somna så bra.

/Lady Violett


Hund- och kattvakt

I helgen har jag och J varit hund- och kattvakt åt hans föräldrars hund och katt. De har även fiskar så de har vi också tagit hand om. 

Det har varit en mysig helg, med fint väder, långpromenad, löpträning och grillning.

Igår tittade jag på "Huset fullt av hundar" och jag har nu hittat ännu en ras som jag skulle kunna tänka mig. Jag fastnade för rasen "Shetland sheepdog"även kallad Sheltie. Jag trodde inte att det fanns en annan ras än Papillon som jag skulle kunna fastna för, men jag hasde visst fel. Jag tycker att Sheltie och Papillon påminner lite om varandra i att de båda är pigga, alerta hundar som är tillgivna sina ägare och restriktiva mot främlinngar. Sheltie kräver dock mer i pälsvård och sysselsättning. Sheltie är större än en Papillon, utan att vara för stor för min smak. J gillar att Sheltie är större, men han verkar inte direkt överförtjust i denna rasen heller.

Jag får ta och läsa på om Sheltie och se om det kan vara en ras för oss.

Nu ska jag städa lite innan det är dags att åka och jobba.

/Lady Violett

RSS 2.0