Helt otroligt! 😄

Idag har LinnĂ©a haft samma tygblöja hela dagen. Hon har kissat 7 gĂ„nger och bajsat en gĂ„ng pĂ„ pottan, men inget i blöjan. 😊

Blev lika förvÄnad varje gÄng jag tog av henne blöjan för att sÀtta henne pÄ pottan och upptÀckte att blöjan fortfarande var helt torr.

Nu Ă€r allt i ett tygblöjan hon haft hela dagen omvandlat till natt blöja med hjĂ€lp av tvĂ„ extra inlĂ€gg och ett torrskickt. Ska bli spĂ€nnande att se om den liksom one size blöjan kommer att klara en hel natt. 

/Lady Violett

Sjukstuga

DÄ var det dags igen för Ànnu en förkylning. Först insjuknade jag och dagen efter Linnéa. FÄr se om Joakim klarar sig som vanligt.

Denna gÄngen misstÀnker jag att jag blivit smittad pÄ jobbet. Eftersom jag blev sjuk före Linnéa och nÄgra brukare har varit sjuka nÀr jag jobbat.

/Lady ViolettOnsdag

Även denna onsdag blev Crossnature barnvagns passet har brukar gĂ„ pĂ„ instĂ€llt pĂ„ grund av för fĂ„ anmĂ€lda. 😕

SĂ„ istĂ€llet för trĂ€ning ut i det fira höll jag och LinnĂ©a oss inomhus för en hemmamys dag. Dock finns det ju gott om vardagliga mĂ„sten och hushĂ„llsbestyr som LinnĂ©a inte gĂ€rna vill att jag ska Ă€gna mig Ă„t. 

SÄ för att fÄ diska undan utan barnskrik och en liten sötnos hÀngandes i benen, sÄ blev det till att underhÄlla lillstumpan med nya medel..

En helt vanlig frukost...

SÄhÀr kan de se ut nÀr Linnéa Àtit sin frukostgröt...

/Lady Violett

Popps testningen fortsÀtter...

Idag har vi testat Poops tygblöjor. Den svarta lÀckte kiss vid maten runt lÄren, sÄ blev till att testa...
...den blĂ„ som jag spĂ€nnde Ă„t ett steg ytterligare. DĂ„ kĂ€ndes den för tajt kring midjan men fortfarande inte helt 100% tĂ€t kring lĂ„ren. LinnĂ©a han kissa i blöjan hinnan jag han klĂ€ henne, sĂ„ Ă€r osĂ€ker pĂ„ om den höll helt tĂ€tt eller inte. Den svarta var det pĂ„ bodyn jag mĂ€rkte att den lĂ€ckt lite. 

Nu Àr de tvÀttade och hÀnger pÄ tork, sÄ blir till att testa igen och se om jag kan fÄ den att sitta bra och inte lÀcka. Dock börjar jag redan misstÀnka att Popps tygblöjor av denna modellen i alla fall passar bÀttre pÄ bebisar med lite knubbigare lÄr Àn Linnéa.

ImseVimse blöjorna som jag köpt sitter som en smĂ€ck och har inte lĂ€ckt idag heller. 😄 Dock Ă€r inte de heller helt smidiga att ta pĂ„ igen nĂ€r LinnĂ©a varit pĂ„ toa/pottan dĂ„ vikningen pĂ„ inlĂ€gget inte ligger still. 

Och....
...idag kom nĂ„gra flerav  ImseVimse blöjorna jag bestĂ€llt. Nu blir det Ă€ven till att testa ImseVimses nya modell av deras allt i ett blöja. 😍 

Nu vĂ€ntar jag bara pĂ„ mina extra inlĂ€gg/boosters sĂ„ jag kan göra en natt test pĂ„ dem och pĂ„ one size blöjan jag bestĂ€llt, sĂ„ jag vet om det Ă€r ond size eller allt i ett modellen jag vill satsa pĂ„. One size modellen har inlĂ€gg man trycker fast med tryckknappar sĂ„ min förhoppning Ă€r att de ska vara nĂ„got smidigare att ta av och pĂ„ vid toa/pottbesök. Blir givetvis aldrig lika smidigt som med en upp and go blöja som bara Ă€r att dra av och pĂ„, men finns sĂ„ mĂ„nga fler fördelar med tygblöjor att det Ă€r vĂ€rt att mista den bekvĂ€mligheten. 

/Lady Violett

Poops pocket

Har idag varit pĂ„ en trevlig mamma fika. 😊 TrĂ€ffade dĂ€r tre nya mammor, en pappa och tre bebisar. 

En av mammorna dÀr anvÀnder sig ocksÄ av tygblöjor och jag har nu fÄtt lÄna tvÄ Poops pocket blöja att testa. De Àr one size och knÀppa med tryckknappar istÀllet för kardborband som pÄ Linnéas ImseVimse allt i ett blöja.

Än sĂ„ lĂ€nge tycker jag sĂ€mre om Poops blöjan. Även om tryckknappar mĂ„hĂ€nda Ă€r mer hĂ„llbara, sĂ„ Ă€r de inte lika smidiga att fĂ„ av och pĂ„ som blöja med kardborrknĂ€ppning. DĂ„ den Ă€r one size Ă€r det mĂ„nga stĂ€llen man kan knĂ€ppa blöjan pĂ„ vilket krĂ€ver att man kollar mer nĂ€r man ska sĂ€tta pĂ„ dem, vilket inte Ă€r optimalt för oss eftersom vi sĂ€tter LinnĂ©a pĂ„ toa/potta. Vi behöver en blöja som Ă€r lĂ€tt att ta av och pĂ„. Sen saknar Poops blöjan en extra barriĂ€r runt lĂ„ren som ImseVimse har som fĂ„r blöjan att sitta riktigt tĂ€tt om lĂ„ten. Dessutom upplever jag Poppa blöjan vara tyngre och bylsigare Ă€n ImseVimse. Poops blöjor Ă€r Ă€ven enfĂ€rgade och jag tycker mönstrade blöjor Ă€r roligare och snyggare. Fast hade funktionen pĂ„ Poops varit bĂ€ttre Ă€n ImseVimse hade det sĂ„klart gĂ„tt före design.

Än sĂ„ lĂ€nge Ă€r ImseVimse allt i ett min favorit. 😊 (Inget lĂ€ckage idag heller).

/Lady Violett

PremiĂ€r 😄DeIdag har LinnĂ©a invigt sin tygblöja.😄
Den sĂ€tt som en smĂ€ck och har inte lĂ€ckt, sĂ„ den fĂ„r 👍...sĂ„ nu blir det till att bestĂ€lla fler. 

/Lady Violett

Testing, testing...

Idag kom...
...denna allt i ett tygblöja frĂ„n Imsevimse med posten. 😄 IkvĂ€ll har den tvĂ€ttats och nĂ€r den torkat ska den testas. Har Ă€ven bestĂ€llt sĂ€rskilda inlĂ€gg för att Ă„ka absorbationen och som ska hjĂ€lpa att hĂ„lla rumpan torr till natten. Men de har inte kommit Ă€nnu. SĂ„ blir till att testa dagtid först. 

/Lady Violett

Ersatt

Nu har pottan hÀr hemma blivit ersatt av...
Denna fin, fina toalettsits 😊
Och som ni kan se sitter LinnĂ©a minst lika bra pĂ„ denna toalettsitsen som hon gjorde pĂ„ pottan. Fördelen nu Ă€r att det bara Ă€r att spola ner innehĂ„llet och att sitsen Ă€r mjuk och inte sĂ„ kall och hĂ„rd som pottan. SĂ„ vill ge Bilteama 👍 för denna toppen fina, praktiska och prisvĂ€rda toalettsits som Ă€ven passar  till 9 mĂ„naders bebisar. 😊

/Lady Violett

Mini me

MÄnga av dem som kÀnt mig som barn har flera gÄnger pÄpekat hur lik Linnéa Àr mig som barn. SjÀlv har jag inte sett bilder pÄ mig som liten pÄ en herrans massa Är och minns dÀrför inte hur jag sÄg ut som liten och har dÀrför inte haft en tanke pÄ att Linnéa skulle vara speciellt lik mig.

Men sÄ för nÄgra dagar lade min kÀra gudmor....
...upp denna bild pÄ mig som barn...
...ja, vad sÀger man?!

/Lady ViolettÄta sjĂ€lv

HĂ€r kommer det lite bilder pĂ„ LinnĂ©a som numera över allt mer pĂ„ att Ă€ta sjĂ€lv. Med och utan sked. 😊


/Lady Violett

Flyttat

DÄ har Linnéas spjÀlsÀng fÄtt flytta in pÄ hennes rum och Linnéa ska nu sova sin första natt i sitt eget rum. FÄr se hur det gÄr....

/Lady Violett

9 mĂ„nader ❀

Idag har vĂ„r Ă€lskade lilla tjej redan hunnit bli hela 9 mĂ„nader. ❀ 

Dagen till Àra var det dags för Ànnu en luggklippning. Inte klokt vad hÄret vÀxer pÄ vÄr lilla tös. Var ju inte mer Àn en dryg mÄnad sedan sist och nu var luggen nÀstan nere i ögonen igen.

Denna gĂ„ng hade LinnĂ©a ingen som helst lust att sitta still. SĂ„ det blev en riktigt utmaning för stackars farmor att klippa. 


/Lady Violett

Lite mer iELM

Genom att delta i iELMs senaste tÀvling fick jag en rabattkod som ger mig 20% rabatt pÄ ett helt köp. För den hÀr jag nu bestÀllt...
...denna otroligt lĂ€ckra klĂ€nning! Jag bara ÄLSKAR det tyget! 😍

/Lady Violett

Julklapps shopping

LinnĂ©a vill tacka sin kĂ€ra deda, gammelfaster och pram baba för pengarna hon fĂ„tt i julklapp. 

För en del av dem har Linnéa fÄtt det hÀr köpt Ät sig...
En pop up leksak ska Ă€ven köpas för julklapps pengarna, men Ă€n sĂ„ lĂ€nge har jag inte hittat en som hĂ„ller mĂ„ttet. Ettikterna sitter fel, snett eller skrynkligt pĂ„ dem jag hittat hittentills i butik. 😕

/Lady Violett

HÀr gÄr det undan!

Idag har LinnĂ©a inte varit pĂ„ topp. Är snuvig och verkar ha fler tĂ€nder pĂ„ g. DĂ€rav har det inte blivit sĂ„ mycket sömn för vĂ„r lilla fröken och hennes aptit har heller inte varit pĂ„ topp. 

Trots det fortsÀtter hennes utvecklingssprÄng och hon visar pÄ fler nya konster.

Som nĂ€r hon hjĂ€lpte mig vika in tvĂ€tt i hennes garderob... 😜
...VÀnde ryggen till för att vika Ànnu ett plagg att lÀgga in. VÀnder mig om igen och vad fÄr jag se...
En liten tjej som stĂ€llt sig helt upp för första gĂ„ngen med stöd av garderobshyllorna. ❀

Efter misslyckade försök med babydent för att lindra smĂ€rtan frĂ„n tandsprickningen fick lilla fröken en Alvedon för att kunna fĂ„ lite sömn. Efter en liten tuppis Ă„t hon sin kvĂ€llsmat med god aptit. Fick fylla pĂ„ hennes tallrik tvĂ„ gĂ„nger innan hon blev mĂ€tt. 😄

Vad blev det dĂ„ för mat? Det blev kalops till hela lilla familjen Forsell. 😊 Gav mig pĂ„ att laga det för första gĂ„ngen och det blev helt okej. Ska krydda lite mer Ă€n enligt receptet nĂ€sta gĂ„ng bara sĂ„ det smakar lite mer.

/Lady Violett

RSS 2.0