Pippi pĂ„ ugglor 😍

Ni som kÀnner mig vet sÀkert att jag fÄtt Pippi pÄ ugglor.
Detta har bland annat min Àlskade svÀrmor snappat upp.
SĂ„ idag........fick jag det hĂ€r! 😍Gissa om jag blev glad! 😄 ❀
/Lady Violett

Tur i oturen

LinnĂ©a pluttan har gĂ„tt och blivit förkyld nu igen. 😞 DĂ€rför skulle jag idag ringa och sjukanmĂ€la henne frĂ„n babysimmet, men sĂ„g dĂ„ att jag fĂ„tt ett sms om att babysimmet var instĂ€llt pga tekniska fel, sĂ„ vi slapp att missa nĂ„got trots allt.
 
/Lady Violett

iELM

Första leveransen frÄn iELM kom idag. Lustigt nu kom det jag bestÀllde sist först.


HĂ€r Ă€r vĂ„r alldeles egna lilla modell i sin nya LinnĂ©a set i multifjĂ€rilstyg frĂ„n iELM. 😍

Resten av min bestÀllning ska ha postats idag.

/Lady Violett

Organisera

Idag efter öppna förskolan har jag varit pĂ„ shoppingtur med LinnĂ©a. Jag behövde inhandla amningsvĂ€nliga höstklĂ€der. Jag hade god shopping lycka denna dag, sĂ„ det blev en del shoppat. Även LinnĂ©a fick lite grann. NĂ€r vi vĂ€l var hemma igen fick jag ett ryck och röjde ur garderoben. Allt lĂ„g i en enda röra, dĂ„ jag inte nĂ„r flera hyllor utan kökspallen som jag i princip aldrig orkar att gĂ„ och hĂ€mta, har det som ska vara pĂ„ de övre hyllorna hamnat pĂ„ en annan hylla huller om buller eller sĂ„ har jag kastat upp plagget pĂ„ rĂ€tt hylla sĂ„ att allt ligger i en enda röra.SĂ„ idag har jag rensat ur alla vĂ„r och sommarklĂ€der och flyttat dem till garderoben pĂ„ ovanvĂ„ningen, jag har rensat ut alla mammaklĂ€der och vĂ„r och sommar amningsklĂ€der och lagt i en flyttlĂ„da. Sen har jag Ă€ven kastat allt sliter och plockat ur nĂ„gra plagg jag ledsnat pĂ„ och lagt i en pĂ„se som jag ska lĂ€mna in pĂ„ secondhand. Innan jag stoppade in alla höst och vinterklĂ€der i garderoben passade jag om att flytta om hyllorna sĂ„ att jag nu ska nĂ„ fler saker utan att anvĂ€nda pall. SĂ„ förhoppningsvis ska det bli lĂ€ttare att behĂ„lla ordningen nu.SĂ„ nu Ă€r det ordning pĂ„ torpet igen. 😄 /Lady Violett

Mumma

Idag har Linnéa smakat pÄ majspure för andra gÄngen.

Hon tyckte mammas majspure var mums och att hon fick sitta med och Ă€ta sin majspure vid matbordet samtidigt som hennes mamma, pappa, farmor, farfar och farbröderna Ă„t lunch tyckte hon var toppen. 😊

NÀr det vankades kaffe och kakor pÄ maten fick vÄr lilla tjej vÀldigt stora ögon och lÄnga armar. Hon lyckades fÄ tag i och vÀlta ner en tigermuffins nÀr jag skulle lÀgga upp dem pÄ fika fatet, men jag var snabb med att ta tillbaka den innan Linnéa hann ta sig en smakbit.


Linnéa fick hÄlla till godo med ett smörgÄsrÄn att suga pÄ till fikat.

/Lady Violett

5 mÄnader

Idag blev vĂ„r lilla guldklimp hela 5 mĂ„nader gammal. ❀


Dagen började med ett besök till BVC. LinnĂ©a vĂ€ger nu 6340 gram, Ă€r 63 cm lĂ„ng och har ett huvudomfĂ„ng pĂ„ 42 cm. Hon följer fortfarande sin kurva klockrent. 😊 5 mĂ„nader innebĂ€r Ă€ven 5 mĂ„naders vaccination. Hon fick sĂ„klart ont och blev ledsen, men det gick över ganska snabbt och hon har mĂ„tt bra efterĂ„t. Ingen feber och hon verkade inte ha lika ont i lĂ„ren som sist.

Efter vaccinationen Ă„kte vi pĂ„ babysim. LinnĂ©a var inte ett dugg intresserad av att greppa fjĂ€rilen som instruktören rĂ€ckte henne. LinnĂ©a Ă€r inte sĂ„dĂ€r spratlig och plaskar inte en massa som nĂ„gra av de andra bebisarna. Är nog farsarvet. Inte lika hispig och exalterad som sin mor. Det som LinnĂ©a verkar tycka bĂ€st om sĂ„hĂ€r lĂ„ngt pĂ„ babysimmet Ă€r ryggsim. DĂ€ skiner hon upp. Annars ser hon rĂ€tt nollstĂ€lld ut faktiskt nĂ€r vi Ă€r dĂ€r. Fast tiden Ă€r inte den mest optimala. LinnĂ©a Ă€r rĂ€tt trött vid den tiden som babysimmet Ă€r.

Men Linnéa har inte bara varit pÄ BVC och babysim...

...utan hon har v
Ă€ven varit ute och kĂ€kat sin gröt pĂ„ restaurang med mamma och hennes kollegor. 😊

Linnéa var jÀtteduktig och lugn. Hela halvtimmen hon fick sitta i matstolen var hon sÄ nöjd sÄ. Lite mindre nöjd blev hon nÀr mamma tog ur henne ur matstolen och lade henne i vagnen. Men hon fann sig ganska snart med det med. Sen var vi hemma igen lagom till lÀggdags.

Denna veckan har jag Àven burit ner den hÀr...

...flyttlÄdan till kÀllaren som Àr fynd med alla Linnéas urvuxna klÀder som vi tÀnkt spara i storlek 50, 56 och 62.

Och dÄ Linnéa har börjat vÀxa ur Àven sina plagg i storlek 68, sÄ Àr det bara till att börja pÄ en ny lÄda.

/Lady Violett


 


 

 

 


Öppna förskolan 😊

Idag har jag och LinnĂ©a varit pĂ„ Öppna förskolan som förra veckan startade sin verksamhet igen förra veckan efter sitt sommaruppehĂ„ll.

Vi var dÀr lagom till kÀllarsÄngen som började kl.10.00. Jag var lite orolig för hur det skulle gÄ eftersom Linnéa hade varit vaken sedan kl.07.00 utan att sova nÄgot dÀr i mellan och för att hon inte hade ammat jÀttenyss och inte vill ta bröstet innan sÄngstunden nÀr jag erbjöd henne det. Men min oro visade sig vara obefogad. Linnéa var nöjd, glad och jÀtte med hela tiden vi var dÀr.

Fast det var inte sÄngstunden som var det bÀsta enligt Linnéa utan att hon under fikat efter sÄngstunden fick...


...provsitta en matstol för första gĂ„ngen. ❀

Hon tyckte verkligen att det var jÀttekul att sitta och spana och banka sitt smörgÄsrÄn i bordet sÄ att det gick i tvÄ delar och att kasta ner dem pÄ golvet.


EfterÄt var Linnéa sÄ slut att hon slocknade direkt i bilen pÄ vÀg hem.

Idag har det Àven stoppats lite till lillpluttan som vÀxer i racerfart. DÄ hon vÀxer sÄ fort tÀnkte vi att vi lika gÀrna kunde satsa pÄ att köpa pyjamasar i storlek 80.


Denna urfina pyjamas sprang jag pĂ„ idag. 😍Men dĂ„ en tvĂ„ delad pyjamas inte Ă€r det mest praktiska pĂ„ en liten en och dĂ„ LinnĂ©a behöver mer Ă€n en ny slog jag Ă€ven till pĂ„ denna söta kattjamas. 😊

Dock nĂ€r jag visade dessa för Joakim tyckte han de sĂ„g ut att bli allt, allt för stora pĂ„ LinnĂ©a, sĂ„ han tyckte att vi Ă€ven skulle köpa en pyjamas i storlek 74. SĂ„ dĂ„ blev det Ă€nnu en shoppingtur dĂ€r pappa Joakim valde ut lite mer Ă€n en pyjamas. 😜


Jackan Ă€r inget som LinnĂ©a egentligen behöver. TvĂ€rt om, hon har redan en höstjacka och vi har bestĂ€llt Ă€nnu en som vi vĂ€ntar pĂ„ att komma, men Joakim tyckte bara att den hĂ€r var sĂ„Ă„ lĂ€cker och jag kunde inte annat Ă€n att hĂ„lla med. SĂ„ nu har vĂ„r lilla raring snart tre höstjackor. 😜
Jeansen köpte vi för att jag hade en 25% rabatt pĂ„ valfri vara, men den gĂ€llde pĂ„ ordinarie pris och dĂ„ jackan och pyjamasen var pĂ„ rea fick det bli ett par tuffa jeans med. (Dock visade sig att min rabattkupong inte var frĂ„n Lindex utan ÅhlĂ©ns. Pinsamt! 😳) Men det visade sig att jag hade 25 kr rabatt pĂ„ mitt Lindexkort och dĂ„ jeansen kostade 99 kr sĂ„ blev det ju samma rabatt som om jag hade anvĂ€nt min 25% kupong.

/Lady ViolettRedan...

Inte klokt. Linnéa har redan vÀxt ur nÄgra av sina plagg i storlek 68. Lite lustigt dÄ hon Àven precis vuxit ur sina byxor i storlek 62. Men sÄ har det ju varit hela tiden. Hon har vuxit ur sina bodys och pyjamasar först. En annan lustig sak Àr att hon bytt blöjstorlek lika ofta som hon bytt klÀdstorlek. 

Trots att vi varit sjuka denna veckan sÄ har Linnéa ÀndÄ orkat sig pÄ att lÀra sig nya konster. Hon har nu lÀrt sig lÀgga in baken nÀr hon ligger pÄ mage. Hon kryper inte, men hon skjuver sig bakÄt med hjÀlp av armarna. SÄ nu har vi varit och köpt barngrindar till trapporna. GÀller att ligga steget före.

Linnéa han bli frisk i tid för babysimmet och jag hann bli frisk nog. Det var mysigt och kul. Ingen av bebisarna i vÄr grupp grÀt och alla verkade trivas i vattnet. Vissa var mer exalterade Àn andra. Linnéa hade tog det hela med ro. Var cool lugn före, under och efter babyaimmet. Dock var hon inte ett dugg intresserad av att greppa gummikrabba som instruktören rÀckte fram.
 
Linnéa har Àven fÄtt en ny snutte denna veckan...

...som Joakim döpt till Nyckelpigli


Linnéa fick en ny snutte för att inte behöva vara utan en snutte nÀr mamma tvÀttade snuttekanin som Linnéa seklat pÄ nÀr hon varit sjuk.

Dock visade sig Nyckelpigli bli en ny favorit sÄ det blev snuttekanin som fick Äka i lÄdan efter att han blivit ren och torr.

/Lady Violett
 RSS 2.0