En tur till stan 😊

Idag har LinnĂ©a och jag tagit bussen till stan. Tanken var att vi skulle trĂ€ffa en annan mamma och hennes dotter för första gĂ„ngen, men tyvĂ€rr var de tvugna att lĂ€mna Ă„terbud pga sömnbrist och tandvĂ€rk. Men dĂ„ jag och LinnĂ©a redan satt pĂ„ bussen till stan tĂ€nkte jag att vi lika gĂ€rna kunde passa pĂ„ att köpa nya strumpor till henne, dĂ„ jag samma morgon upptĂ€ckte att hon vuxit ur nĂ€stan alla sina strumpor och behövde ha lite fler med halkskydd pĂ„. Vi passade Ă€ven pĂ„ att köpa en julklapp Ă„t Joakim. 😊 Vi tog Ă€ven en lunch pĂ„ stan. 

Glad tjej i vagnen 😄
Hennes Bunny var ocksĂ„ med 😊

Detta fick vi med oss hem! 😄 Hade egentligen tĂ€nkt köpa tjockare strumpor med halkskydd pĂ„, men det verkar inte finnas. 😕 Och sĂ„ Joakims julklapp förstĂ„ss, men dĂ„ min kĂ€ra make Ă€r en trogen lĂ€sare av min blogg fick den inte vara med pĂ„ bild. 😘

Som ni ser sĂ„ blev det nĂ„gra dregglisar som fick följa med hem ocksĂ„. 

/Lady Violett

BarnsÀkrat lite

I helgen har min Ă€lskade make satt upp de tvĂ„ viktigaste barngrindarna i huset. 😊

Den ner till kÀllaren och....

...den frĂ„n ovanvĂ„ningen och ner till första vĂ„ningen. 

SĂ„ nu Ă„terstĂ„r bara att fĂ„ dit grindar dĂ€r trapporna gĂ„r upp ocksĂ„. 😊

/Lady Violett

VarsĂ„god och klena pĂ„! 😄

Har idag varit pĂ„ Jysk och införskaffat en vaxduk. 😊

Med den och sina...
...Ă€tförklĂ€den pĂ„ kan min lilla raring klena och kladda bĂ€st hon. 😜

/Lady Violett

Ny klippt!

Idag har LinnĂ©a blivit klippt för första gĂ„ngen. Hennes lugg hade blivit sĂ„ lĂ„ng att den hĂ€ngde ner i ögonen. Men det rĂ„der frissan farmor bot pĂ„ idag. 

 Tack farmor! Nu slipper jag ha luggen i ögonen! đŸ˜Šâ€

/Lady Violett

Kan sjÀlv

Inte trodde jag att "jag kan sjĂ€lv" tiden skulle komma alleredan. Men jodĂ„. Fröken envis som varit sĂ„ duktig pĂ„ att Ă€ta och gapa nĂ€r hon fick börja med smakisar har nu som 6 mĂ„naders bebis bestĂ€mt sig för att hon minsann inte vill bli matad. Kommer jag med skeden kniper hon och sliter tag i skeden för att sjĂ€lv föra den till munnen. Problemet Ă€r bara att i princip all mat pĂ„ skeden hunnit rinna av pĂ„ vĂ€gen dit. SĂ„ det kommer mer mat pĂ„ haklappen, bordet och golvet Ă€n i LinnĂ©as mun. 

Idag testade jag ge henne en egen sked och mata henne med en annan, men det slutade med att hon hade en sked i varje hand och jag ingen. Dricka vatten ur pipmuggen vill hon ocksĂ„ göra sjĂ€lv, men hon orkar ju knappt lyfta upp den sĂ„ hon kan luta pĂ„ den. Och nĂ€r jag ska hjĂ€lpa till hĂ„ller hon kvar sĂ„ att det kommer mer vatten Ă€n hon hinner med att svĂ€lja. Blir rĂ€tt blött om man sĂ€ger sĂ„. 

SÄ sÄhÀr kladdigt blev det till lunch idag...
Men att fĂ„ se den lycka hon utstrĂ„lar nĂ€r hon fĂ„r kladda och försöka sjĂ€lv vĂ€rmer i hjĂ€rtat och gör att jag stĂ€dar upp efter henne med ett leende pĂ„ lĂ€pparna. Min lilla envisa skrutt. ❀

/Lady Violett

6 mÄnaders kontroll

IgĂ„r var vi pĂ„ 6 mĂ„naders kontroll pĂ„ bvc. LinnĂ©a fortsĂ€tter att vĂ€xa bra och följer fortfarande sin kurva fint. Nu Ă€r hon hela 65,5 cm lĂ„ng och vĂ€ger 6720 gram, samt har ett huvudomfĂ„ng pĂ„ 42,8 cm. 

/Lady Violett

Mellis premiĂ€r och lek 😄

Idag har Linnéa Àtit sitt första mellanmÄl som inte enbart bestod av bröstmjölk.

PÄ Linnéas 4 mÄnaders kontroll fick vi en bok om hur man kan introducera mat till barn som innehÄller information, tips, menyer och recept.

Bröstmjölk rĂ€cker som nĂ€ringskĂ€lla för bebisar upp till 6 mĂ„nader, men efter 6 mĂ„nader tĂ€cker inte lĂ€ngre enbart amning barnets energi och nĂ€ringsbehov. 

SÄ dÀrför har vi frÄn och med idag följt denna menyn ur boken...
...menyn Àr för bebisar mellan6-8 mÄnader.

Linnéas första mellis bestod av en babysmörgÄs hon sjÀlv fick kladda med, lite banan pure och vatten. Hon Ät inte upp allt men smakade glatt och ammade upp efterÄt.

Efter maten blev det lite lek vid köksbordet medan Joakim och jag fikade.


/Lady Violett

6 mĂ„nader ❀

Idag Ă€r det hela 6 mĂ„nader sedan LinnĂ©a kom till vĂ€rlden och förgyllde vĂ„rt liv. ❀

Mycket har hÀnt...
LinnĂ©a 2 dagar ❀


Linnéa 6 mÄnader...
Mamma och pappa Ă€lskar dig! 💕

/Lady Violett

Min lilla iELM modell 😍

Förra veckan kom de sista klĂ€derna som vi bestĂ€llt frĂ„n iELM. 😄

SÄ hÀr ser Linnéas kollektion frÄn iELM ut....

Ett set med byxor och flecetröja i cerise och snökatt med en matchande mössa. 😊😉

VĂ„r lilla zebraflicka. 😍😊

Nya höstjackan. 😍


Och sist men inte minst, hennes multifjĂ€rilsset. 😄

/Lady Violett

Invigning av nya stolen

I förrgĂ„r var vi och köpte en bakĂ„tvĂ€nd bilbarnstol Ă„t LinnĂ©a dĂ„ hon nĂ€stan vuxit ur sitt babyskydd. 

LinnĂ©a fick sjĂ€lv vĂ€lja stol genom att hon fick provsitta nĂ„gra stolar inne pĂ„ Babyproffsen. Denna stolen var det som fick Linnéa att höja pÄ mungiporna, sÄ den fick det bli!


NĂ€r vi kom hem pĂ„ kvĂ€llen tĂ€nkte vi att LinnĂ©a skulle fĂ„ testa sitta utan stöd pĂ„ golvet mellan mina ben för första gĂ„ngen för att öva lite. DĂ„ chockade LinnĂ©a oss med att visa att det dĂ€r kan minsann hon redan och vi som trodde hon skulle tippa direkt, men inte tippade hon inte. Och enligt trafikverket ska man byta frĂ„n babyskydd till bakĂ„tvĂ€nd bilbarnstol nĂ€r barnet kan sitta sjĂ€lv utan stöd. 


SÄ, sÄ fick det bli!
Idag har LinnĂ©a invigt sin nya stol och vĂ„r lilla tjej som hatat att Ă„ka bil var varken ledsen eller missnöjd. Hon satt dĂ€r sĂ„ fint och bubblade pĂ„. Den gick bra att sĂ„vĂ€l leka i som att sova i. 😄

/Lady Violett

SowyDesign 😍

Jag vann en Bunnyskallra Ät Linnéa i en tÀvling pÄ SowyDesigns facebook sida.


Titta sĂ„ glad LinnĂ©a blev för den! Och se sĂ„ fin hon blev i den matchande dregglisen som ocksĂ„ kommer frĂ„n SowyDesign. I paketet lĂ„g Ă€ven en otroligt söt namn skallra och en mjuk och gosig lite större stoppad snutte. 😄Se sĂ„ fint! 😍

/Lady Violett

RSS 2.0