"The mystery house"

Igår var jag och J på en visning av en bostadsrätt. Bostadsmarknaden här går trögt och vi har haft svårt att hitta objekt att titta på. Därför när en hyfsat stor bostadsrätt i en vacker miljö kom ut på marknaden valde vi att ge den en chans och vidga våra vy och öppna upp oss för anda alternativ än fristående villor.

Bostadsrätten vi tittade på igår var över förväntan. Trots att den endast var 9 kvm större än huset vi avfärdade för att det bland annat kändes för litet, kändes det betydligt större och rymligare. Bostaden rakt igenom höll en hög standard och var så mycket fräschare än alla de 4 villor vi hittills tittat på. Detta objekt satte verkligen griller i huvudet på oss.

På vägen hem från visningen tog vi en omväg hem för att ta en liten titt på ett annat objekt som snart ska komma ut på marknaden igen. Hade förut sett en till salu skylt längs vägen, men trott då det inte gick att finna på mäklarsidan att det redan blivit sålt och därför genast släppt det. Dock fick jag nyligen nyss om att det inte alls r sålt och efter lite detektivarbete och ihärdighet har jag nu ordnat en visning åt mig och J. Vi har endast sett huset på avstånd i mörker, så vi har egentligen ingen aning vad som väntar oss. Men det lantliga läget och närheten till sjön lockar mycket och av det det lilla som vi kunde se huset såg det ut att ha potentialen att vara vårt drömhus. Den lilla fakta jag även lyckats få fram om huset talar även det för att det kan vara en vinnande kandidat. Dock hänger allt på vad visningen utvisar, beroende på vad besiktningsprotokollet kommer att utvisa och sist men inte minst priset...

/Lady Violett

Första gången någonsin :-D

Idag var J och jag på gymmet och tränade ihop för första gången någonsin. :-) Jag hoppas det var en början till många fler gymbesök för oss två.

/Lady Violett

Ännu inget napp...

Husjakten går väldigt trögt. Hela husmarknaden här går trögt. Finns inga hus ute på marknaden som lever upp till våra krav. De få hus som väl kommer ut på marknaden är antingen för små, har för få sovrum, för liten tomt, är för slitna, ligger för långt bort eller så är de inte fristående eller helt enkelt för dyra.

Därför ska vi på tisdag gå titta på något helt annat än vi tänkt oss. Vi ska titta på en bostadsrätt, ett parhus som har färre sovrum än vi tänkt oss, mindre tomt än vi tänkt oss och med endast 127 kvm boyta. Dock ligger det vackert beläget (tror vi) nära skog och lekplats och ser ut att vara i bra skick och eftersom det inte är fristående kostar det mindre än hälften av vad det skulle kosta att köpa ett riktigt hus. Värme och vatten ingår i avgiften och fiber ska dras in i år. Skadar inte att ta sig en titt.

/Lady Violett

Färdig!

I måndags fick jag mess från sömerskan om att min brudklänning nu var färdig. Igår var jag där och provade den. Nu sitter den som den ska. :-) Därför fick den följa med mig hem. Den totala kostnaden för brudklänning landade i slutädan på 7750 kr. 5150 kr i inköpskostnad och 2600 kr i justeringskostnad. Det innebär att vi översteg budgeten för klänningen med 2250 kr, då kostnaden för inköpet av klänningen var budgeterat till 5000 kr och justeringen av den till 500 kr.

Förhoppningsvis gifter man sig bara en gång, men hade jag vetat att det skulle vara så svårt och dyrt att få ordning på en två nummer för stor klänning hade jag letat vidare efter en annan i rätt storlek någon annanstans.

Vill därför höja ett varnande finger till alla blivande brudar där ute. Köp inte en alldeles för stor brudklänning även fast försäljare intygar att det bara är att sy in och upp lite och det kostar inte merän 400-600 kr, för så enkelt och billigt är det inte när det väl kommer till kritan.

/Lady Violett

Min brudklänning

Idag har jag träffat sömmerskan för att prova hur klänningen nu sitter efter några justeringar. Klänningen var mycket mindre upp till nu, men dock inte tillräckligt. Sömmerskan sa att hon oroat sig för att hon skulle ha tagit in klänningen för mycket, men det hade hon inte. Blir till att ta in den lite till och nu ska hon även ge sig på längden. Minst en decimeter ska bort på längden. Sömmerskan tycker även att det skulle vara bra om jag kan lägga på mig lite i vikt. Så någon bantning före bröllopet är det då inte tal om, inte för att det varit något tal om det innan mötet med sömmerskan heller... Dock behövde jag inte oroa mig för att jag inte skulle ha ätit den där semlan igår, kunde ju till och med ha kunnat ätit två. :P

Synd man inte kan punkt förbränna, för lite slankare armar hade inte suttit fel. Men, men man ser ut som man ser ut,så det är bara till att jobba med det man har och inte har.

Funderar fortfarande på om jag ska ha slöja eller ej. Kände mig lite naken upp till i klänningen idag. Den är djupt v- ringad i ryggen och visar mycket hud fram på med, då den är axelbandslös. Kanske att en slöja skulle få mig att känna mig mer påklädd. Får väl testa och se. Måste konsultera min frisörska med. Huruvida en slöja passar med frisyren vi är inne på och med hårspännet. Det är mycket att tänka på när man ska gifta sig, men kul är det.

/Lady Violett


RSS 2.0