Efter många om och men...

Efter många om och men har jag beslutat mig för att tacka ja till kursen jag kommit in på till hösten. När jag fick ett omtumlande besked under våren som bidragit till att jag hamnat i en mindre depression började jag hysa tvivel kring hurvida jag skulle orka med att studera 50% på distans och jobba 100%. Kändes redan som en utmaning från början innan det oönskade beskedet. Med ett psyke som nu inte är på topp började det kännas något ödestiget att ge sig på en sådan utmaning. Vill ju inte ta mig vatten överhuvudet och bränna ut mig. Men efter att läst boken duktighetsfällan, så har jag fått en annan inställning till det hela. Först var min tanke att tacka nej till utbildning för att vila, men sen tänkte jag att jag lika gärna kan ge den en chans och lägga ribban lite lägre helt enkelt. Går det så går det. Blir det för tufft så är det ju faktiskt bara att hoppa av. Hoppa av hade inte varit ett alternativ för mig innan jag läste boken, men nu när jag inte är helt främande för det alternativet om jag skulle känna att det blir för mycket för mig, så är det bara att tuta och köra. Det får bli som det blir. Huvudsaken är att jag lysnar till min kropp, mitt psyke och min man, så att jag inte presser mig över gränsen och gör slut på mig totalt, så ska det nog inte vara någon fara att i alla fall försöka.

/Lady Violett

Tillökning

Igår var jag åter igen i Stockholm med jobbet. Denna gång vart det en tur till Vasa museet som följdes av ännu en tur till Gröna Lund. :-)

Denna gång fick...


...denna här lille raringen följa med mig hem. <3

/Lady Violett

Seg i starten

Idag är jag väldigt seg i starten. Har ännu inte kommit iordning och igång. Har bara ätit frukost, läst ut min bok och tittat på Sex and the City iklädd morgonrock.

Så nu är det marsch in i duschen.

/Lady Violett

Utslag

Har fått kliande utslag på bröstet och högerarmen. Fick det på bröstet i onsdags och det på armen började komma så smått igår, men vart värre idag. Vet i sjutton vad det kommer av. Kanske är det värmeutslag?

/Lady Violett

Gröna Lund VS Liseberg

Igår var jag på Gröna Lund med jobbet. Jag har alltid hört att Liseberg ska vara så mycket bättre än Gröna Lund, men nu efter att jag varit på Grönan för första gången kan jag säga att jag inte håller med om det. Jag kan även konstatera att jag inte alls hade blivit för gammal för karuseller. Hade urkul på Grönan igår! :-D Jag tyckte Grönan hade fler roliga karuseller att välja på än Liseberg. Det kan i och för sig också bero på att jag inte åkt dem förut, men har åkt de på Liseberg mer än en gång. Men än dock tyckte jag ändå att Grönan hade fler rafflande åkattraktioner än Liseberg. Sen kan det även ha berott på att jag var på Grönan med ett gäng likasinnade åktokiga som förhöjde upplevelsen.

Nåja, hur som haver åker jag gärna till Grönan igen. Fanns en hel del karuseller kvar som jag inte hann med och så hade de ju dessutom en karusell som till och med jag fick pirr i magen av. Eclips. Eller svindel kanske det snarare var...

/Lady Violett

Bäst hittills :-)

Idag har jag haft min bästa semesterdag hittills under denna sommarsemestern, utan en massa överhängande måsten. Lägenheten är tömd och städad, vi har hälsat på alla vi hade tänkt hälsa på under semestern, vi har shoppat en massa till huset och alla flyttlådor är uppackade. :-) Synd bara att semester slutar redan imorgon och jobbet börjar igen på måndag, nu när vi äntligen blivit klara med alla stora överhängande ting och kunnat börja koppla av på riktigt.

Idag har jag haft en helt underbar dag. Dagen började i trädgården med läsning i solen. Sedan har vi rengjort vårt loppisfynd och ställt det på plats. Jag har tvättat en del kläder och vi har bäddat rent i sängen. Vi har även gjort ett försök med att skriva en veckomatsedel och varit och handlat mat. I hopp om att vi ska äta lite bättre. Vi har haft alldeles för dålig planering och ätit allt för mycket ute den senaste tiden. På kvällen har vi ätit god hemmalagad mat och drukigt öl på altanen. Vi har även fått sålt några stenplattor till. Så nu får vi avvakta med att sälja resten till de nya plattorna blivit satta.Vårat loppisfynd. :-) En bäddsoffa för 200 kr som vi ställt i vårt allrum/läsrum. Så nu har vi sovplats till fler övernattande gäster. :-D Vi ska bara köpa en ny bäddmadrass att ha till.

Tack vare vår semestershopping börjar vårt allrum/läsrum arta sig nu.En läslampa och lite pynt att pryda expidithyllorna med och en matta och så.. Så har vi snart ett mysigt allrum/läsrum att läsa i, ligga i soffan och titta på stjärnorna genom takfönstret i, samt en extra sovplats att erbjuda våra övernattande gäster.

/Lady Violett

Äntligen!

Nu är lägenheten äntligen tömd och flyttstädad! :-)

/Lady Violett

Foto fix

Min goda vän L:s dator och externa hårddisk har kraschat, vilket inneburit att hon förlorat nästan alla sina bilder. Hon har därför bett alla sina vänner att skicka bilder på henne, hennes familj och framför allt på hennes dotter. Därför har jag idag gått igenom alla mina bilder, de som jag bränt ut på skivor, de jag har i datorn och de jag har i min kamera, där jag plockat och bränt ut alla de bilder jag har på henne och hennes familj. Det blev 99 bilder totalt tagna mellan åren 2008-2013 som jag ska posta till henne.

Nu när jag ändå var i farten att greja med mina bilder insåg jag att även jag var i behov av att backa upp mina bilder, då den senaste backuppen jag gjort var från 2011. Därför har jag idag importerat in alla bilder från min kamera till datorn, organiserat dem, beställt framkallning på 214 bilder av dem, samt bränt ut en säkerhetskopia på alla mina bilder från 2012-2013 på skiva.

Jag och min man har ännu inte fått nästa några bilder från vårt bröllop ännu, men vi har dock fått en skiva med de bilder som vi tog innan vigseln. De är ännu inte färdig arbetade, men här kommer dock några av bilder som utlovat. :) Lite bilder från fotograferingen före vigseln...
Min vackra brudtärna och brudnäbb fick även de vara med på några kort. <3
Mor och dotter fick vara brudtärna och brudnäbb <3 /Lady Violett

Sista veckan

Idag börjar sista veckan på semester. :-( Vill ha mer. Ångrar allt att jag bara tog ut tre veckors sommarsemester.

/Lady Violett

Torsdag

Idag har vi varit och hämtat vår nya matgrupp som vi köpt. När vi ändå hade hyrt släp passade vi även på att hämta en hel del ur lägenheten och lägenhetsförrådet, så nu är förråd äntligen tömt. :-D När man tömmer förråd hittar man alltid en del man bör göra sig av med. Så sagt och gjort började jag genast att sälja av en del undertiden som jag höll på att plocka allt på plats i huset som vi hämtat från lägenheten och förrådet undertiden som min älskade make monterade ihop vår nya matgrupp.
Loppis på Facebook är grymt smidigt. :-D

Så nu är vi en DVD-spelare fattigare, min gamla cykel är även den såld och imorgon kommer en och hämtar min gamla brödrost som jag också har sålt. Vi har även sålt lite gamla stenplattor och imorgon kommer ännu en som också vill köpa ett gäng stenplattor av oss.


Vår nya matgrupp <3

/Lady Violett

Hemma fix

Idag har vi mestadels tagit det lugnt och tagit en långpromenad för att utforska vår nya omgivning, men vi har även ägnat oss lite åt hemma fix.

Jag har bytt torklina på vår torkställning. Då linan som satt i på vår torr och spruken och saknade stora delar plast.Torkställningen innan jag bytte lina.


Torkstälkningen efter att jag bytt lina. Som ni ser räckte inte torklinan vi köpt hela vägen runt, så det blir till att köpa lite mer.

Mannen min har fixat lite han med. Han har satt upp duschstång och drapperi i vårt badrum, så nu kan man dusch både på ovanvåningen och undervåningen. Så nu slipper vi köa till duschen. :-)


Såhär fint blev det. :-D

Fler projekt har vi här hemma. Som bland annat att...


...snygga till den här rottinggruppen som vi fått av min kollega. Vi har tänkt att sprutmåla den vit. Klä in kuddarna med några plädar och köpa kuddar till kuddfodralen jag köpt till att använda som ryggstöd.

/Lady Violett

Vår nya bokhyllaIdag har vi köpt och J monterat ihop vår nya bokhylla. J har även ställt in böckerna i alfabetisk ordning, så nu är äntligen alla våra flyttlådor med böcker tömnda. :-D
(Bilden togs lite innan J hunnit ställa alla böcker på plats).

/Lady Violett

RSS 2.0