Vecka 38+0

Då var det dags att bjuda på lite magbilder igen. 😁 Då jag är osminkad och har en bad hairday så blir det extra fokus på bara magen denna gång. 
 
 
 
På jobbet är de lite oense om min mage har sjukligt eller inte, så jag tänkte lägga upp några bilder från vecka 35+0 så ni får jämföra och säga vad ni tycker om den saken. 
 
Magen i vecka 35+0
 
Så vad sägs? Har magen sjunkt något eller inte?
 
Oavsett vad tror jag inte bebisen vill ut än på ett tag. Den verkar trivas väldigt bra i mammas mage och inget mig emot så länge bebisen ledsnar på att trängas därinne i tid för bf. För det skulle verkligen vara surt att behöva gå övertiden.
 
/Lady Violett

Två veckor kvar!

Idag är det exakt två veckor kvar till den 12:e april då vårt barn är beräknat att födas. 😄

Inte klokt vad tiden har gått fort. Och inte har tiden gått något långsammare bara för att jag nu gått hemma en vecka. Tiden tickar på i racerfart trots att jag mest ligger och slöar framför ett och annat avsnitt av "One Born Evert minute".

Egentligen finns det en hel drös med sysslor här hemma som jag kan och har tänkt styra med nu när jag går hemma och väntar på att bebisen ska titta ut, men jag kommer liksom inte tillskott. Blir väl så när man känner att man har all tid i världen och lika gärna kan vänta till nästa dag. Fast å andra sidan skulle det heller inte bli gjort innan barnet kommer så är det inte hela världen det heller.

Och som min kära make och kollegor säger, är jag ju trots allt hemma för att vila upp mig inför förlossningen och varför inte då förlossningsladda med att titta på förlossningsprogram och slöa i soffan. 😊

/Lady Violett

Tack Crescent barnvagnar!

Sedan Babybiten försattes i konkurs har det varit flera turer mellan mig och Babybitens konkursförvaltare rörande barnvagnen som jag och maken beställt och betalt 4 månader innan konkursbeskedet men aldrig fått hämta ut.

Konkursbeskedet kom som en oerhörd chock för oss och det har varit känslomässigt tufft att 1 månad innan beräknad förlossning förlora både barnvagn och pengarna man lagt på att köpa den.

Såhär i efterhand kan även vi se hur dumt det var av oss att betala fullpris i förskott för vår Crescent Classic barnvagn, Crescent Classic skötväska, samt ett Crescent regnskydd och ett universal myggnät, men när vi stod där i butiken och fick frågan om hur vi ville betala, om vi ville lägga en handpenning eller betala allt på en gång såg vi inga hinder eller problem med att betala allt på en gång. Som blivande förstagångs föräldrar blir det en hel del utgifter och då vill man gärna kunna sprida ut dem.

Under tiden som har förflutit sedan konkursbeskedet har det som sagt varit flera turer mellan mig och den handläggare som tilldelats mig av konkursförvaltaren utan att jag fått några klara besked om vi skulle kunna få ut vår vagn eller inte. Handläggaren sa att vårt vagnsorder var betald av Babybiten, men att Crescent barnvagnar trots det ändå inte var villiga att leverera vår vagn till Babybiten, men att de skulle göra allt de kan för att få Crescent till att leverera vår vagn till oss. Skulle däremot Crescent i slutändan ändå välja att inte leverera vagnen skulle summan anses för ringa för konkursboet för att de ska driva frågan vidare.

Det beskedet gjorde mig givetvis oerhört upprörd och jag kunde verkligen inte förstå varför Crescent barnvagnar skulle välja att inte leverera en vara som det fått betalt för. Jag tog därför saken i egna händer och mailade till Crescent barnvagnar sent en fredags eftermiddag och redogjorde för vad som hänt och framförde mitt missnöje och min besvikelse över det besked jag fått från konkursförvaltaren.

Redan måndagen därpå fick jag ett samtal från Nicklas Lindblad som är VD för Crescent barnvagnar och jag möttes då äntligen av en person som verkligen tog vår situation på allvar och som kunde förklara för mig hur det egentligen stod till. Vår vagn var beställd men den ingick i en större order gjord av Babybiten som inte var fullt betald och det är därför som den inte blivit levererad till Babybiten och i den ordern gick det inte att se att just vår vagn var fullt betald av oss. Och givetvis kan jag förstå att Crescent barnvagnar inte vill leverera varor som de inte fått betalt för. Nicklas berättade dock att Crescent barnvagnar och konkursförvaltaren för Babybiten gjort en överenskommelse och bara de håller den överenskommelsen skulle vi få våran vagn. Nicklas bad mig dock maila över en kopia på kvittot av vårt barnvagnsköp, vilket jag också gjorde samma dag.

På fredagen samma vecka hörde Nicklas av sig till mig igen och berättade att konkursförvaltaren för Babybiten dessvärre inte hållit sin del av avtalet. Detta till trots framför Nicklas den glädjande nyheten till mig att Crescent barnvagnar kommer att hjälpa oss. Trots att Crescent barnvagnar inte fått in alla pengarna för vår vagnsorder och de inte har några som helst förpliktelser att skicka någon vagn till oss så skulle de trots allt göra det. Även fast Babybitens order var på en Crescent Classic 2013, en Crescent Classic skötväska och ett Crescent regnskydd, så skulle Crescent barnvagnar skicka oss en Crescent Classic 2014, den matchande Crescent Classic skötväskan och ett Crescent regnskydd till oss! =D

Det finns inga ord som kan beskriva hur oerhört glada, tacksamma och lättade vi är över det Crescent barnvagnar gjort för oss! Tack vare dem har vi nu en barnvagn med tillbehör som står redo för vårt barns födelse. <3

Och fort gick det. Redan måndagen där på kunde vi hämta ut vår Crescent Classic 2014 svart/röd med den matchande skötväskan Crescent Classic svart/röd och ett Crescent regnskydd. =D

Inte nog med att Crescent Classic i vårt tycke är en oerhört snygg barnvagn, så är det en vagn som känns rejäl, säker och som är oerhört praktisk. Vagnen är rejäl utan att vara tung eller kännas klumpig. Handtaget går lätt att justera upp och ned, vilket för oss är en väldigt viktig funktion då jag är 160 cm och min make är 191 cm. Handtaget är även vändbart och vagnen är lagom lätt att fälla ihop. Med det menas att den inte är svårt att fälla ihop, men inte så lätt att det är något man skulle råka göra av misstag. Och det tycker vi känns tryggt. Vagnens låsmekanismer och bromsar känns rejäla och betryggande. Vagnen är en kombivagn som kan användas upp till barnet är 3 år. Den görs lätt om från liggvagn till sittvagn genom att man lyfter ur mjukliften, höjer ryggstödet, sänker fotstödet och sätter dit den medföljande bygeln. Inget krångel med att montera av eller på något från chassit.

När vi i höstas stod inför valet av barnvagn ville vi ha en säker vagn som klarar terräng och som inte var varken pytteliten eller otymplig. Därför var denna snygga, prisvärda testvinnare det självklara valet för oss. 

Valet av barnvagn är något högst individuellt och alla blivande föräldrar har olika behov beroende på hur man bor och lever. Men jag kan verkligen rekommendera alla som går i barnvagns köpartankar att gå in och kika på www.crescentbarnvagnar.se

För där finns det en barnvagnsmodell för alla behov och smaker.

Jag vill än en gång passa på att rikta ett stort tack till Nicklas Lindblad och Crescent barnvagnar för att de gav oss ljuset tillbaka i en mörk stund och för att vi tack vare dem nu har en fullt utrustad Crescent Classic som står redo för vår bebis.

Så nu kan vi äntligen andas ut och i lugn och ro invänta den stundade förlossningen och mötet med vårt barn.


/Lady Violett

 

 

 

 

 

 

Tens

I fredags jobbade jag min sista dag innan den stundande mammaledigheten, nu i lördags var det exakt 3 veckor kvar till beräknad förlossning och igår njöt jag av min lediga tid genom full sysselsättning hela dagen. Började förvisso dagen med en lång sovmorgon och en slö förmiddag.
Efter det var det dock dags kursen "Livet efter förlossningen" som hölls av en sjukgymnast som gick igenom knipteknik, lyft- och bärteknik. Vi var tre stycken där för att ta del av den. Meningen var att Folktandvården också skulle komma och informera om skötseln av barnets tänder med de verkade ha fått förhinder för de dök inte upp så det vart inställt. Själv hade jag en egen tid inbokad med sjukgymnasten för att gå igenom tens- apparaten jag hyrt till smärtlindring inför förlossningen. Enligt sjukgymnasten verkar jag visst ha en hög smärttröskel eftersom jag kunde dra på rejält utan att känna något obehag. Jag tyckte att tens- apparaten verkade var lätthanterlig och smidig, så jag tror jag kommer att kunna få god nytta av den. Men det återstår att se när det väl drar igång på allvar.

/Lady Violett

Semester 😁

Igår var det med blandade känslor jag gick hem på semester från mitt älskade jobb för att vila upp mig inför den stundande förlossningen och mammaledigheten. Det kommer kännas både konstigt och tomt att inte gå till jobbet som vanligt nästa vecka, men det tomrummet kommer snart att fyllas av vår älskade bebis. ❤
 
Mitt sista arbetspass började med att graviditetsförvirringen gjorde sig påmind och jag kom en timme försent. Jag trodde jag började jobba kl.08.00, men i själva verket skulle jag ha börjat kl.07.00, bara det i sig tog jag som ett tecken på att det trots allt var dags för mig att gå hem och vila. 
 
 
Den här fina buketten och kortet fick jag igår för att jag skulle gå hem. 😊 Jag blev jätterörd och glad. 😁 
 
 Igår var jag även på kontroll hos barnmorskan. Sf- måttet hade ökat med 1 cm sedan i måndags förra veckan och är nu uppe i 35 cm. Barnet låg fortfarande med huvudet nedåt och huvudet var fortfarande fixerat. Mitt blodtryck såg bra ut och min vikt hade ökat med 3 hekto sedan vägningen i måndags. 
 
/Lady Violett

Önskelista

Nu är det många som börjat fråga efter vad vi önskar oss till barnet. Eftersom vi redan köpt så mycket förstår jag att det inte är det lättaste att själv komma på vad man ska köpa till vår lilla/lille skatt och att gå igenom vart enda blogg inlägg för att ta redan på vad vi redan har köpt för att den vägen lista ut vad man ska köpa är inte heller det enklaste.
 
Så därför har jag tagit mig tid och verkligen skrivit ner och letat fram bilder på saker som vi vill ha men ännu inte köpt. En del bilder är bara exempelbilder för att illustrera vad det är vi önskar oss och andra är bilder på just sånt som vi önskar oss. En del specifika önskemål gäller för om vi får en flicka och andra för om vi får en pojke och vissa saker gäller för båda.
 
Önskelista till bebisen
 • Elefantgosedjur som det står born 2014 på. (Finns på HM)
 
 • En vagnsleksak. Behöver inte nödvändigtvis vara Pingu, går lika bra med andra, men önskar att det är en av den här modellen.
 
 • En mjuk skallra. Behöver inte vara just den här, går lika bra med andra djur eller liknande.
   
  • En valfri snuttefilt med barnetsnamn på. (Vi har idag en kanin utan namn).
 • En hoppgunga. Valfritt märke, färg och motiv. Dock om ni skulle springa på en med Nallar på är det ett plus. Hittade tyvärr ingen bild på en sådan med nallar utan att det var någons bebis med på bilden.
 • En MAM manuell bröstpump. (Vet inte om den är bra eller inte, men gillar att den pumpar direkt ner i nappflaskan och eftersom vi redan köpt MAM antikolic nappflaskor som skulle passa till den pumpen önskas en sådan).
 • En gåstol av valfri märke och färg. Men gärna i någon färglad färg, så ej heltsvart eller helvit.

Önskelista- om det blir en pojke

 • Born 2014 klädset blå (Finns på HM)
 • Finns på Kappahl
 • Finns på Kappahl
   

 

Önskelista- om det blir en flicka

 • Born 2014 klädset rosa (Finns på HM)

 

 • Finns på Kapahl
   
   

 

 • Finns på Kappahl
   

 

 • Finns på Kappahl
   

 

 • Finns på Kappahl
 • Finns på Kappahl
   
 • Vita strumpbyxor
   
   
  Önskelistan är inte förankrad med maken, utan bygger helt på mitt tyckte och smak. Finns massor av fint på HM, men lyckades inte få in de bilderna på bloggen. Finns mycket fint även i andra butiker, men måste strax göra mig i ordning för att åka och jobba, så hinner inte lägga upp mer nu.
 
/Lady Violett

Förlossningsladda

Nu när det är mindre än 4 veckor kvar till beräknad förlossning är det hög tid att börja förlossningsladda genom att äta bra, nyttig och energi givande mat. Men med en förkyld make och en höggravid kvinna i huset blir det inte så mycket av den varan tyvärr. 😞

Får hoppas på att älsklingen min blir frisk snart så vi kan få lite bättre kosthållning här hemma eller åtminstone att jag efter att jag gått hem på fredag får energi över till att laga ordentlig mat.

/Lady Violett

En vecka kvar 😁

Idag har jag exakt en arbetsvecka kvar att jobba. Har verkligen varit toppen att jag har kunnat jobba så här pass länge. Hade fått krupp om jag hade gått hem redan den 12:e februari. Har mått alldeles för bra för att jag skulle pallat med att gå hemma så länge. Men nu känns det skönt att det inte är mer än en vecka kvar att jobba.

Jag börjar se fram emot att lulla runt och pula lite här hemma innan bebisen hinner att komma.

/Lady Violett

Duktig bebis 😁

Igår var jag hos barnmorskan för ännu en kontroll. Var då i vecka 36 (35+3). Kontrollen visade på att jag ökat ytterligare 2 kg sedan förra gången och att mitt Sf-mått ökat med 4 cm på tre veckor från 30 cm till 34. Så nu följer jag inte längre medelkurvan utan hamnade nu lite över. Mitt blodtryck låg på 120/70 så det såg bra ut som vanligt. Bebisens hjärtslag låg denna gång på 152. Bebisen var till och med så duktig att den låg kvar med huvudet nedåt och den hade till och med fixerat sig! 😀 Duktig bebis!

/Lady Violett


Barnvagnsköp

För 4 månader sedan beställde och betalde vi för en...
 ...svart/röd Crescent Classic 2013, ett Crescent regnskydd, myggnät och en svart/röd Crescent Classic skötväska med en total kostnad på 5918 kr på Babybiten. 
 
Någon vecka efter köpet fick vi ett samtal om att Crescentbarnvagnar fått slut på sina Crescent Classic 2013, men att vi istället kunde på en Crescent Classic 2014 till samma pris som beräknades komna in i butiken i början av februari. Eftersom vår bebis inte är beräknad först den 12:e april såg vi inga hinder i att vänta till februari och vi ville ju verkligen just ha en Crescent Classic. 
 
Den 3:e februari var vi anmälda på en så kallad gravidkväll på Babybiten. Samma dag får jag ett samtal från Babybiten om att gravidkvällen blivit inställd på grund av för få anmälda. Under samma samtal berättade även försäljaren att de hade goda nyheter om vår vagn och att de beräknades få in den samma vecka eller veckan därpå så vi kunde räkna med ett samtal från dem snart igen.
 
Tre veckor senare utan något samtal från Babybiten ringer jag dem för att fråga efter vagnen. Får då till svar att den inte kommit ännu men att den borde komma när som helst nu och att de lovar att ringa så snart de fått den levererad. Jag passade även på att höra mig för när  nästa gravidkväll skulle ske och fick svaret att de tänkt ordna en den siste mars och att det snart skulle komma ut ett anmälningsformulär på deras hemsida. 
 
Efter ytterligare någon vecka utan att Babybiten hört av sig om vår vagn skulle jag i förrgår ringa till dem igen och fråga efter vagnen. Jag gick in på deras hemsida för att ta fram numret och samtidigt se om anmälningsformuläret till gravidkvällen kommit upp ännu. 
 
Till min förskräckelse möts jag då av att hemsidan är stängd och i en textruta står det att Babybiten AB den 7:e mars försats i konkurs och att alla frågor hänvisas till konkursförvaltaren som jag genast ringer, men jag kommer bara till en telefonsvarare som jag pratar in ett meddelande på. Plötsligt stod 5918 kr fattigare utan barnvagn 1 månad innan beräknad förlossning! 😭 Efter att jag försökt få fått i konkursförvaltarn, försökte jag ringa butiken via numret på vårt kvitto men kommer även där endast till en telefonsvarare där jag även lämnar ett meddelande.
 
Efter ringde jag mamma som dessvärre informerade mig om att vi kan känna oss blåsta på både pengar och vagn, men då jag betalat med kort kunde det finnas en liten chans att min bank har någon form av försäkring som gör att vi kan få våra pengar tillbaka. Så det blev till att ringa banken, med då vi inte betalat på kredit utan med ett VISA- kort kopplat till ett personkonto fanns ingen hjälp att få. Jag ringde där efter till ARN (allmänna reklamationsnämnden) som hänvisade mig vidare till min kommuns konsumentvägledare, som i sin tur hänvisade mig till konkursförvaltaren, som jag sedan mailade och Per autosvar fick veta var på semester till den 13:e mars. 
 
Så det blir till att invänta att konkursförvaltaren kommer tillbaka från sin semester innan vi kan få något svar på hur det blir med vår vagn, men det ser som sagt mökt ut. :(
 
Mitt i detta elände tänker jag i alla fall passa på att lägga upp några bilder på vår ljusa och soliga barnkammare som är så gott som klar inte barnets ankomst.
 
 
Som ni ser är det endast lite småfix kvar som att packa upp babygymmet, sätta in babyskyddet i bilen mm...
 
/Lady Violett

Vecka 36 (35+0)

Då har jag nu gått 35 fulla veckor och magen växer och frodas. 😊 Nu är bebisen fullt utvecklad och färdig för livet utanför livmodern. Sista månaden är till för att barnet ska lägga på sig hullet.Magen från sidan. 😊


Magen framifrån med uppdragen tröja. Har fortfarande ett litet märke kvar efter min arbetsskada ovanför naveln.

Nu kära vänner har det blivit dags att dra igång gissningsleken.

Så...när tror ni barnet kommer att komma? Blir det det en pojke eller flicka? Hur lång kommer barnet att vara och vad kommer det väga?

/Lady ViolettOkej, okej jag ger mig...

Igår var det exakt två veckor kvar till jag ska gå hem från jobbet och vila upp mig inför den kommande förlossningen som det idag är exakt 5 veckor kvar till det beräknade förlossningsdatumet.
Gårdagen spenderades på mitt underbara jobb. Efter det var jag på ett härligt vattenträningspass och eftersom det just nu är vårväder här kunde jag ta cykeln till jobbet, träningen och sedan hem igen. Dock börjar det bli kännbart att jag inte riktigt är lika pigg, liten och smidig längre. Jag orkade inte hålla uppe tempot på vattenträningen och att försöka lyfta upp bena och klappa ihop händerna under bena kunde jag glömma. Det satte min stora fina mage stopp för. 😊
Idag hade jag och maken bestämt oss för att storstäda vilket visade sig vara en riktig pärs. Jag blev tvungen att kasta in handduken innan det vart klart. Allt hukande och ta sig upp och ner för att nå och komma åt tog knäcken på mig. Det är bara att inse att jag nu nått det otympliga, osmidiga och höggravida stadiet i graviditeten. Så det blir helt enkelt till att ta det lite lugnare nu och jag får helt enkelt accepterata att jag inte längre orkar och kan hålla på som förut. Så nu ligger jag i en renbäddad säng och vilar med bebisens filt som täcke.
/Lady Violett

Betydligt bättre

Jag mår nu betydligt bättre. Snorar och är ännu täppt, men utöver det känner jag mig pigg och kry. Idag hade jag till och med energi över efter jobbet till att städa tvättstugan, ta hand om tvätten och eftersom premiepaketet från tidningen "Vi föräldrar" äntligen kom idag passade jag även på att tvätta upp påslakansetet, badcapen och pyjamasarna som vi fick i helgen.

Så nu är det bara en enda sak vi saknar till barnet och det är barnvagnen, vilket grämer oss då vi beställde barnvagnen den 9:e december och ännu har den inte kommit så att vi kan få hämta hem den och kort efter att vi beställt den fick vi besked om att vi skulle få vänta till början av februari och nu är vi i början av mars och det är endast 36 dagar kvar till bf (beräknad förlossning).

/Lady Violett

Sängliggandes

I helgen har vi varit och besökt J:s föräldrar. Jag var inte så mycket till sällskap då jag redan på fredagskvällen börjat känna mig hängig som undernatten bröt ut i en förkylning. Så på lördagen blev det till att köra till apoteket och köpa nässpray som man får ta som gravid. Vi valde då att handla på apoteksgruppen för att kunna passa på att hämta ut vår Baby go be box där.Den visade sig vara betydligt mer användbar än Babyproffsens Babybox.

Baby go be boxen innehöll:

Två tidningar. Ett extra plus att en av dem faktiskt riktade sig till den blivande pappan. Den innehöll även..


...en pysventil som gav oss ett gott skratt. Den är nämligen till att lufta barnets rumpa vid gasbesvär. Sen var det någon typ av UV- skydd i form av en trasa eller nått som vi inte riktigt vet hur den är tänkt att användas.. Och så fick man med en napp. Och sist men inte minst fick man med...


Två rabattkuponger på lekmer och en nappflaska.

Vår bebis fick även lite kläder av sina blivande farföräldrar och även lite stickat av sin blivande gammelfarmor. :-)


Dessa två söta pyjamasar i storlek 62 fick vår bebis av sin farmor och farfar. <3Bland annat dessa två mössor har gammelfarmor stickat åt vår lille/lilla plutt. Samt...


...detta fina matchande stickade set. <3

Söndagen spenderade jag i princip hela dagen i sängen då förkylning blivit värre och idag blir det samma visa. Är hemma från jobbet med hosta, snorig näsa, huvudvärk och allmänt hängig. Har dock som tur är ingen feber och känner mig inte riktigt lika ynklig som igår, men hostar slem och har rinnsnuva, så det var nog klokt att jag sjukanmälde mig igår trots att det bar mig emot. Så idag blir det till att spendera dagen i sängen och soffan, vila massor och hosta upp och snyta ut det onda och hoppas på att jag snabbt ska till friskna. Har ju mindre än tre veckor kvar att jobba, så det är jäkligt retligt att bli sjuk just nu. Förkylningen kunde väl ha väntat med att bryta ut till efter att jag gått hem kan jag tycka...

Nä nu ska jag försöka sova lite innan det är dags för lunch. Maten smakar inget just nu, men bebis och jag behöver näring så det är bara att tugga i sig ändå.

/Lady Violett


Klokare än sin mor

Det blev tack och lov ingen förlossning igår. Vårt barn är klokare och som tur är inte lika otålig på att få komma ut som sin mor. :-) Hade jag nämligen fött mitt barn lika förtidigt som min mamma födde mig hade det fötts igår, men som tur är valde mitt barn att stanna kvar lite till och förhoppningsvis väljer det att vänta med att titta ut till det är färdigbakt.

Idag är det förresten exakt 6 veckor kvar till bf (beräknad förlossning). Sen är normalintervallet +/- 2 veckor. Så om endast 4 veckor ses barnet som fullgånget.

/Lady Violett

RSS 2.0