Otålig

Har hittat en bröllopsajt som verkligen underlättar bröllopsplaneringen. Jättebra för en oerfaren blivande brud som inte har den blekaste aning om vad ett bröllop kan kommas kosta, vad som måste göras och när det bör görs.

Jag trodde jag var ute i lite väl god tid med bröllopsplaneringen. (Om man nu kan vara det), men det visade sig att jag inte alls var. Inte var jag försent ute heller, men inte så tidigt ute som en del verkar tycka och tro. Blev själv förvånad över alla de ting som "bör göras" redan 12 månader före bröllopsdagen. Jag som trodde att bokningen av vigsen var det enda som man var tvungen att vara ute i så god tid med, men ack vad fel jag hade.

Tur då att det är mer en 12 månader tills vårt planerade bröllop är tänkt att gå av stapel. Hade hoppas på att ha ett säkert bröllopsdatum nu när jag i så god tid ringde J:s församling för att boka in vår vigsel, men det gick inte att göra mer än att preliminärboka just nu. Troligen skulle det kapell vi ämnat gifta oss i inte längre tillhöra J:s församling efter nyår, så vi kan inte få svar först då om vi kan och får gifta oss där den 8 juni 2013. =( Inte heller kunde vi göra mer än att preliminärboka prästgården till vår bröllopsmottagning och som även är tänkt sov plats åt våra bröllopsgäster. Behöver deras verksamhet Prästgården har de förtur och vi får även med den bokningen höra av oss igen efter nyår för klarare besked. När precis alla bröllopsgäster är långväga gäster känns det inte så tryggt att inte kunna få klara besked kring deras övernattning först efter nyår. Vi som trodde vi hittat den perfekta lösningen för vårt bröllop. Ett lagom stort kapell som J hittat, gillat och föreslagit. En Prästgård som församligen via sin hemsida tipsat om till bröllopsmottagning och övernattning till vad vi anser vara ett bra pris, där möjligheten till att hyra finporslin och få hjälp med dukning osv till ett hyggligt pris fanns. För att försäkra oss om att inte gå miste om denna fantastiska möjlighet valde vi att höra av oss redan nu och så kan vi inte få några klara besked först EFTER NYÅR!

Däremot bröllopssvit och catering var det inga problem att boka redan nu och de ansåg att det var bra att bokningen gjordes redan nu. Synd då att jag blev tvungen att endast preliminärboka dessa då församlingen inte kan lova oss något bröllop eller en Prästgård till det datum vi satt. Hotellet verkade nästan tycka att det var lite sen att inte kunna bekäfta bokningen först efter nyår, men vi får hoppas på att ingen annan komma in med en bokning innan vi fått vårt datum bekräftat av församlingen och kan bekräfta vår bokning var det jag fick till svar. 

/Lady Violett

 


Kunde inte låta bli

Det stora som jag och J just nu står inför är den kommande flytten som ska ske om drygt en månad. Mycket ska göras inför den. Lite är redan gjort, men mycket är kvar. Dock i väntan på det nya hyreskontraktet får vi vänta med adressänding osv. Packning av flyttlådor har jag fått hålla mig i skinet för att inte börja med riktigt än. J vill inte leva bland flyttlådor allt för länge, så jag får hålla mig till tåls ett litet tag till.

En annan stor händelse som jag och J står inför är vårt "stundande" bröllop. Det hade jag inte tänkt att vi skulle börja planera förrän vi blivit klara med flytten, men jag har liksom inte kunnat låta bli.

/Lady Violett

Det går bra nu, kompis det går bra nu

Det är vår, flytten närmar sig, vi fick goda nyhter på jobbet igår, lönen kommer imorgon, ska till J:s föräldrar i helgen och idag ska det jobbas och tränas. =D Vilken vecka säger jag bara. Veckan började med att jag kände mig trött och seg, men tänk så mycket energi en arbetsvecka kan ge. =D Yes, säger jag bra. Livet är bra härligt ibland. Ibland är numera nästan för jämnan och det är inget som jag klagar över. =P

/Lady Violett


Shoppoholic

Man skulle kunna tror att jag är en shoppoholic med tanke på hur mycket jag shoppat denna månaden. Först en shoppingtur med S som blev en riktigt dyr sådan. Dagen efter shoppade jag lite till med J och igår var jag på ljusparty vilket ledde till ännu mera shopping. Så mycket pengar som jag spenderat på shopping denna månaden är det ett under att jag ännu har pengar kvar på kontot.

/Lady Violett

Det börjar dra ihop sig =D

Snart är det endast en månad kvar till flyttlasset går. Det ska bli så himla skönt när allt är över och vi äntligen slipper ödsla flera timmar i veckan på att ta oss till och från vår respektive arbeten och istället kan lägga de timmarna på mer meningsfulla ting. Dock innan vi kommit dit väntar packning av flyttlådor, släpkörning, konkandet av massa möbler och flyttstäd.

/Lady Violett

Goda resultat såhär långt =)

Var idag på tremånaders kontroll på memira och det såg riktigt bra ut. Ögonen ser ut att läka som de ska, synskärpan var bättre än förväntad efter den tid som gått och trycket var som det skulle. Har samma synskärpa på båda ögonen nu, vilket jag egentligen inte borde ha med tanke på att  jag alltid sett sämre med höger öga även med glasögon och linser. Ögonläkaren var noga med att påtala att ögonen ännu är under läkning och att synen inte lagt sig tillrätta än och att det kan hända att höger öga "finner sin plats igen" och med andra ord kommer att få sämre synskärpa än vänster. Håller tummar och tår för att höger öga ska trivas med sin nya plats, så att jag fortsättningsvis kan se lika bra med höger som med vänster öga. Eftersom min syn är så pass bra som den är nu kommer ögonläkaren nu att skicka ett intyg till transportstyrelsen på att jag nu inte längre behöver glasögon eller linser när jag kör bil.

/Lady Violett

Vart kom den ifrån?

Skulle på toa och möts av ett bi eller en geting. Hann inte uppfatta vilket av det det var för jag sprang illa kvickt därifrån. Inte först den flög ut sprang jag in. Nu vet jag inte var den är och det gillas inte heller.

Jag fattar inte vad den kommit ifrån. Vintern har ju just gjort ett återbesökoch vårdagarna vi haft har inte varit så många. Borde inte flygfäna sova såhär års?

/Lady Violett


Ett tufft beslut

Idag har jag tagit ett tufft beslut. Det känns inte riktigt bra, men jag hoppas att det i slutändan ska visa sig vara det rätta. Ibland är det väldigt svårt att veta vad som är rätt och fel och vad som är det bästa att göra. Tyvärr har inte livet alltid givna svar och man måste ta svåra beslut och ta ställning till tuffa saker. Allt är inte alltid svart eller vitt. Tyvärr....

/Lady Violett


Torsdag

Jaha då var det torsdag. Idag väntar träning och sedan jobb =). Imorgon ska det sedan jobbas extra och sedan blir det en ledig helg. Slutar jobba kl.16.00 imorgon, så jag ser fram emot fredags och lördags mys med min älskling.

/Lady Violett


RSS 2.0