Nu är den här

Nu har Linnéas första tand äntligen brutit igenom. 

Ingen bild på tanden, men en bild på min älskade lilla unge som nu har fått sin allra första tand. ❤

Denna veckan har Linnéa haft besök av sin mormor. 

/Lady Violett

Sjukt trött 😴

Är så otroligt trött, så orkar egentligen inte blogg. Så här kommer istället lite mer bilder istället för text denna gång.

I helgen har vi haft besök finbesök med kompisbus.

Linnéa har haft besök av sin gudmor och varit och gungat för första gången.

Idag kom våra matchande mössor med posten som jag beställde på julmarknaden som jag var på med min kära svärmor.

Det var allt för denna gång. Överväger att gå och lägga mig redan nu. Gäsp

/Lady Violett

Jobbat lite

Idag jobbade jag mitt första pass sedan jag gick hem på mammaledighet. Jobbade ett 16-22 pass.

/Lady Violett

Tand på g

Nu är det ingen tvekan om saken. Det är en tand på g i nederkäken fram. Det är vänster framtand i underkäken som är på gång. Syns tydligt en vit liten bissing strax innanför tandköttet. Får se när den spricker igenom.

/Lady Violett

Mammas lilla sjukling 😞

Kanske är det inte tänder som spökar trots allt. Igår hade Linnéa väldigt svårt för att sova. Testade alla mina tricks med bärsele, barnvagnspromenad och ligga intill henne, men lyckades ändå bara få henne att sova i 30 minuter på dagen. 

När jag sedan skulle natta henne på kvällen fick jag hålla på i 2 timmar innan jag bad Joakim ta över. Linnéa bara låg och slet sitt hår, drog och rev sig på örat. (Så här hon gjort ibland förut när hon ska sova, men nu var det mer extremt och ihållande, samt att hon rev sig så att hon börjat att blöda). Vi började därför att misstänka öroninflammation. Så vi gav henne en Alvedon och ringde 1177, som även dem misstänkte öroninflammation. 

Så efter en natt med Alvedon och sova i högläge blev det en tripp till vårdcentralen, där det blev bekräftat att hon har öroninflammation på vänster öra, samt begynnande öroninflammation på höger öra. Så nu är det en 5 dagars penicillin kur som gäller och därefter blir det återbesök. Stackarn lillpluttan. 😞

Men trots öroninflammationen har Linnéa lekt, busat och ätit som vanligt. ❤

/Lady Violett

Mammas mask ❤

Nu går det framåt. Bokstavligt talat. Linnéa har inte lärt sig krypa riktigt ännu, men hon tar sig fram som en liten mask genom att lyfta rumpan och dra sig fram med armarna. Detta har hon gjort nu i en dryg vecka, samt att hon går upp på alla fyra och står och gungar. 

Denna veckan har vi haft besök av min faster och min tata.


Linnéa med sin deda

Linnéa med sin gammelfaster Vera


Trött och sliten mamma...
...då det verkar vara tänder på g. Linnéa varit grinigare än vanligt en tid nu och i fredags fick hon snuva och feber. Hon dregglar som aldrig förr. Hon gnager och stoppar in grejer i munnen mer än någonsin, tandköttet i underkäken har hårdnat och vittnat. Så ikväll fick Linnéa bekanta sig med tandborsten inför den kommande tandborstningen när bissingen tittar fram. 

/Lady Violett

Mys helg ❤

I helgen har vi varit hos Joakims föräldrar. 😄 Jag var då för första gången ifrån Linnéa i hela 2,5 timme som spenderades med min kära svärmor på Falkängens julmarknad. ❤

Det hade gått bra för Joakim med Linnéa, så nästa steg är att jag ska iväg och träna en kväll och han då ska ge kvällsgröt och natta henne. 

Idag har det även varit Joakims andra första farsdag. Tyvärr hade jag glömt hans farsdagspresent hemma, så den kommer han få så fort vi kommit hem. Han fick dock en broderad handduk med två hjärtan på och texten pappa som jag köpte åt honom på julmarknaden för att ha något att ge nu på dagen.

/Lady Violett

Första snön

Igår kom första snön, så nu har Linnéa fått se snö för första gången. ❤

/Lady Violett

Spädbarnsmassage

Idag har jag och Linnéa varit på spädbarns massage. Vi har nämligen anmält oss till en 5 veckors kurs. 😊 Det var väldigt mysigt och uppskattat. ❤

/Lady Violett

RSS 2.0