Vilken dag

I natt sov jag inte många timmar. Kom hem från jobbet kl.23.00 och skulle upp igen kl.04.30 för att hinna i tid till jobbet idag. Kom inte i säng kl.23.00 då jag just klivit in genom dörren , men väl kl.23.30 låg jag till sängs. Kunde jag då sova de 4,5 timmarna som stod till mitt förfogande? Nope.

Jag räknade med att vara dödstrött idag, men jag var trots allt i skapligt skick när jag vaknade och genom att inte sitta still har jag lyckats få till en riktigt dräglig dag. Jobb mellan kl.07.00-15.30 (skulle sluta kl.16.30, men flexade ut en timme tidigare då vi var övertaliga). Fick då lite extra tid till shopping. Köpte mig en svart skinnjacka, en "morgonrock" (vet inte vad den egentligen kallas eller är till för), men jag tänker använda den som morgonrock i vart fall och sist men inte minst ett sprillans nytt regnställ med lila jacka och svarta byxor. Blev en sväng till apoteket och mataffären med.

Nu tvättar jag och har lite egentid innan älsklingen kommer hem från skolan.
Än är jag vaken, men förhoppningsvis kommer jag att sova som en stock i natt.

/Lady Violett


Svamp

Idag har jag varit ute i skogen och plockat svamp för första gången i mitt liv tillsammans med J och hans  mamma. Regnet har stått som spön i backen idag och andra svampplockare måste ha hunnit före oss, så vi var alldeles dyngsura trots att våra korgar inte blev riktigt fylda. Det var trevligt att plocka svamp trots att vädergudarna var emot oss och trots att svampen inte var så lätt att finna. Rensa den var däremot inte lika trevligt och jag fick ur mig ett och annat skrik då vi fått hem mer än bara svamp från skogen. Äckliga kryp hade visst också slunkigt med. BLÄ!

/Lady Violett

Fredag

Idag skiner skolen. Det är verkligen höst i luften trots att solen skiner. Det kändes särkilt när jag och J var ute på en promenad i det gröna igår. Det gör inte mig så mycket. Jag tycker att alla årstider har sin charm. Det är så härligt att bo nära naturen och kunna ta del av årstidernas siftningar i en naturskön miljö. Vi har haft tur som hamnat just här. =)

Nu ska jag ta mig en kopp te och koppla av en stund innan det är dags att köra till jobbet. 

/Lady Violett 

Lite av varje

Idag har jag en ledig dag. Dagen har jag ägnat åt hemma-spa med örtbad och ansiktsmask. Jag har även varit och veckohandlat. Ute är det grått och regnigt och det passar mig bra, för då kan jag sitta hemma och pyssla utan att få dåligt samvete. =)

För en tid sedan pysslade jag ihop några halsband, nu när jag har tid, så tänkte jag lägga upp bilder på hur det blev.


Här är två av tre halsband jag pysslat ihop.


En liten närmare titt...


En lite närmare titt på den här också...


Den tredje gav jag bort.

Egentligen är jag inget vidare på att pyssla, så det är väl lika bra att tillägga att det jag egentligen ämnat göra var öronhängen, men jag förstod ganska snabbt att jag inte skulle lyckas göra två hängen som såg likadana ut...

Nu i helgen har jag förresten varit på loppis och då blev det shoppa av. Jag köpte lite ditt och datt.


Dena här pajformen är en av de ting jag köpte på loppisen och den blev min för 15 kr. =) Servetthållaren i bakgrunden är inte från loppisen, utan är köpt på ett café i Dalarna.


/Lady Violett

RSS 2.0