En tur till stan 😊

Idag har Linnéa och jag tagit bussen till stan. Tanken var att vi skulle träffa en annan mamma och hennes dotter för första gången, men tyvärr var de tvugna att lämna återbud pga sömnbrist och tandvärk. Men då jag och Linnéa redan satt på bussen till stan tänkte jag att vi lika gärna kunde passa på att köpa nya strumpor till henne, då jag samma morgon upptäckte att hon vuxit ur nästan alla sina strumpor och behövde ha lite fler med halkskydd på. Vi passade även på att köpa en julklapp åt Joakim. 😊 Vi tog även en lunch på stan. 

Glad tjej i vagnen 😄
Hennes Bunny var också med 😊

Detta fick vi med oss hem! 😄 Hade egentligen tänkt köpa tjockare strumpor med halkskydd på, men det verkar inte finnas. 😕 Och så Joakims julklapp förståss, men då min kära make är en trogen läsare av min blogg fick den inte vara med på bild. 😘

Som ni ser så blev det några dregglisar som fick följa med hem också. 

/Lady Violett

Barnsäkrat lite

I helgen har min älskade make satt upp de två viktigaste barngrindarna i huset. 😊

Den ner till källaren och....

...den från ovanvåningen och ner till första våningen. 

Så nu återstår bara att få dit grindar där trapporna går upp också. 😊

/Lady Violett

Varsågod och klena på! 😄

Har idag varit på Jysk och införskaffat en vaxduk. 😊

Med den och sina...
...ätförkläden på kan min lilla raring klena och kladda bäst hon. 😜

/Lady Violett

Ny klippt!

Idag har Linnéa blivit klippt för första gången. Hennes lugg hade blivit så lång att den hängde ner i ögonen. Men det råder frissan farmor bot på idag. 

 Tack farmor! Nu slipper jag ha luggen i ögonen! 😊❤

/Lady Violett

Kan själv

Inte trodde jag att "jag kan själv" tiden skulle komma alleredan. Men jodå. Fröken envis som varit så duktig på att äta och gapa när hon fick börja med smakisar har nu som 6 månaders bebis bestämt sig för att hon minsann inte vill bli matad. Kommer jag med skeden kniper hon och sliter tag i skeden för att själv föra den till munnen. Problemet är bara att i princip all mat på skeden hunnit rinna av på vägen dit. Så det kommer mer mat på haklappen, bordet och golvet än i Linnéas mun. 

Idag testade jag ge henne en egen sked och mata henne med en annan, men det slutade med att hon hade en sked i varje hand och jag ingen. Dricka vatten ur pipmuggen vill hon också göra själv, men hon orkar ju knappt lyfta upp den så hon kan luta på den. Och när jag ska hjälpa till håller hon kvar så att det kommer mer vatten än hon hinner med att svälja. Blir rätt blött om man säger så. 

Så såhär kladdigt blev det till lunch idag...
Men att få se den lycka hon utstrålar när hon får kladda och försöka själv värmer i hjärtat och gör att jag städar upp efter henne med ett leende på läpparna. Min lilla envisa skrutt. ❤

/Lady Violett

6 månaders kontroll

Igår var vi på 6 månaders kontroll på bvc. Linnéa fortsätter att växa bra och följer fortfarande sin kurva fint. Nu är hon hela 65,5 cm lång och väger 6720 gram, samt har ett huvudomfång på 42,8 cm. 

/Lady Violett

Mellis premiär och lek 😄

Idag har Linnéa ätit sitt första mellanmål som inte enbart bestod av bröstmjölk.

På Linnéas 4 månaders kontroll fick vi en bok om hur man kan introducera mat till barn som innehåller information, tips, menyer och recept.

Bröstmjölk räcker som näringskälla för bebisar upp till 6 månader, men efter 6 månader täcker inte längre enbart amning barnets energi och näringsbehov. 

Så därför har vi från och med idag följt denna menyn ur boken...
...menyn är för bebisar mellan6-8 månader.

Linnéas första mellis bestod av en babysmörgås hon själv fick kladda med, lite banan pure och vatten. Hon åt inte upp allt men smakade glatt och ammade upp efteråt.

Efter maten blev det lite lek vid köksbordet medan Joakim och jag fikade.


/Lady Violett

6 månader ❤

Idag är det hela 6 månader sedan Linnéa kom till världen och förgyllde vårt liv. ❤

Mycket har hänt...
Linnéa 2 dagar ❤


Linnéa 6 månader...
Mamma och pappa älskar dig! 💕

/Lady Violett

Min lilla iELM modell 😍

Förra veckan kom de sista kläderna som vi beställt från iELM. 😄

Så här ser Linnéas kollektion från iELM ut....

Ett set med byxor och flecetröja i cerise och snökatt med en matchande mössa. 😊😉

Vår lilla zebraflicka. 😍😊

Nya höstjackan. 😍


Och sist men inte minst, hennes multifjärilsset. 😄

/Lady Violett

Invigning av nya stolen

I förrgår var vi och köpte en bakåtvänd bilbarnstol åt Linnéa då hon nästan vuxit ur sitt babyskydd. 

Linnéa fick själv välja stol genom att hon fick provsitta några stolar inne på Babyproffsen. Denna stolen var det som fick Linnéa att höja på mungiporna, så den fick det bli!


När vi kom hem på kvällen tänkte vi att Linnéa skulle få testa sitta utan stöd på golvet mellan mina ben för första gången för att öva lite. Då chockade Linnéa oss med att visa att det där kan minsann hon redan och vi som trodde hon skulle tippa direkt, men inte tippade hon inte. Och enligt trafikverket ska man byta från babyskydd till bakåtvänd bilbarnstol när barnet kan sitta själv utan stöd. 


Så, så fick det bli!
Idag har Linnéa invigt sin nya stol och vår lilla tjej som hatat att åka bil var varken ledsen eller missnöjd. Hon satt där så fint och bubblade på. Den gick bra att såväl leka i som att sova i. 😄

/Lady Violett

SowyDesign 😍

Jag vann en Bunnyskallra åt Linnéa i en tävling på SowyDesigns facebook sida.


Titta så glad Linnéa blev för den! Och se så fin hon blev i den matchande dregglisen som också kommer från SowyDesign. I paketet låg även en otroligt söt namn skallra och en mjuk och gosig lite större stoppad snutte. 😄Se så fint! 😍

/Lady Violett

RSS 2.0