Dålig tajming

Har visst tajmat in min semester riktigt dåligt. Jag som hatar titta på sport har tagit ut semester under hela OS, och dessutom valde jag att ägna min första semestervecka (när det inte var OS) åt att fara runt och träffa min släkt och mina vänner, för att sedan ägna mina två sista semesterveckor åt J och hans familj , och då är det såklart OS- =( Till skillnad från mig vill de väldigt gärna se på skiten. Blir inga mysiga filmkvällar den här semestern inte, för det finns ju bara en TV och den är det bara sport, sport och åter sport på. =( Vilken besvikelse. Blir till att låna J:s laptop och titta på film via voddler allena om jag ska kunna står ut dessa två fruktansvärda två OS veckor.

/Lady Violett

Det går som på räls

Idag har ännu mer inhandlats till bröllopet. Närmare bestämt skor, matchade örhängen och halsband, förvarings fodral till klänningen och ett hårsmycke. Allt under budget. Hårsmycket och fodralet fick jag förresten gratis av expiditen i butiken där jag köpte min brudklänning för att hon tycker att jag är så söt. Har lovat att hon ska få se bilder från bröllopet. :)

Jakten är över...

Jakten på vandringskängor till J, M, L och min vandring är nu över. Fick prova flera kängor i flera olika butiker för att först och främst hitta ett par som överhuvudtaget passade och inte var förstora. Storlek 35 i vandringskängor visade sig vara en omöjligthet att finna. De flesta tillverkas som minst från storlek 36. Hade dock tillsist turen att finna ett par små 36:or som jag kunde ha. Så jag slog till på dem och har nu invigt dem på en 45 minuter lång statspromenad.

/Lady Violett

Brudklänning, check

Som det kan gå, som det kan gå. Var på promenad med min faster i solen och fick syn på stora skyltar med texten "utförsäljning pga. ägar byte". Upp till 50% rea. Skylten sätt på en fest och bröllopsbutik och jag kunde då inte motstå frästelsen att gå in och kika. Kanske skulle jag kunna passa på och fynda en brudklänning under budget.

Provade fyra klänningar och fastnade för en som var lite över budget, men ville inte förhasta mig och eftersom vi hade ont om tid så vi att vi skulle återkomman.

Efter vi kommit hem och faster börjat med maten upptäcker jag att mitt halsband saknas och förstår genast att jag måste ha glömt det i provhytten i böllopsbutiken. Syrran följer med mig för att hämta det. Väl i butiken var jag bara tvungen att visa syrran klänningen jag provat tidigare. Det hela slutar med att syrran, jag och expediten hämtar in fler klänningar för mig att prova och jag hittar två helt fantastiska klänningar. Vi går därifrån för att återkomma nästa dag för att ta med fäster som smakråd. 

Väl hemma efter maten vart det tid över och jag och faster tog ännu en promenad till bröllopsbutiken för att visa de två fantastiska klänningarna. Ivrig som jag var ville jag inte vänta till nästa dag. Denna prov gång blev jag helt förälskad i en av klänningarna. Faster lika så. Det hela slutade med att jag nu drygt 11 månader innan bröllopet köpt mig en brudklänning på utförsäljning som var nedsatt med 50%, men trots det översteg Den budget med 150 kr.

/Lady Violett

Semester :)

Har just min livs första sommarsemester. Semester började med att min älskade J kom hem över helgen och vi hade en helt underbar helg tillsammans. Solen sken, vi tog en lång promenad i skogen, lunchade på café, lånade vovvarna och tog en vända med dem och så blev det grillning på balkongen.

Nu är jag hos farmor, min älskade baba och har så varit sedan i söndagskväll. Senare denna eftermiddag ska jag fortsätta min färd och nästa stop blir hos mamman min. <3

/Lady Violett

Nytapetserat

Idag kom målarn i ottan och gjorde det fint i hall och kök. =) Det blev som jag tidigare nämnt en favorit i repris. Den tapet vi tidigare valt till gästrummet i förra lägenheten gjorde sig mycket fin som halltapet också.

Se själva...
Bilden är tagen innan allt kommit på plats igen efter tapetseringen. Behöver J:s hjälp att lyfta tillbaka byrån, för jag glömde be målaren hjälpa mig med det innan han for.
 
En lite närmare titt.
 
Kökstapeten var även den en favorit i repris och den gjorde sig bra även i detta kök. Eller vad säger ni?
Vår matplats =)
 
Och en närmare titt även på denna...
 
Nä, nu ska jag allt lägga mig för att sova. Imorgon väntar mitt sista arbetspass innan min livsförsta sommarsemster drar igång! =D Bäst av allt är att mitt <3 kommer hem över helgen imorgon.
 
God natt!
/Lady Violett

Grrr, jävla internet

Mitt Internet här hemma krånglar till förbannelse. Ringe om hjälp, men innan hjälpen hört av sig hade problemet löst sig själv. Efter jag meddelat supporten att det verkar ha löst sig självt slutade det fungera igen. Blir så trött på skiten. Tur att mobilen har eget Internet, men av någon andledning går det ej att läsa kommentarer jag fått på bloggen via mobben och det är riktigt frustrerade.

/Lady Violett

Precis vad jag behövde

Jag lider av inför semstern stress. Så mycket som ska ordnas hemma vid och på jobbet innan semstern börjar och idag är det exakt en vecka kvar till semstern. Huamej... För att årgärda detta valde jag ställa in en planerad dans jag blivit bjuden till. Var så mycket som skulle göras inför dansen som bara bidrog till min stress och jag kände heller inte att jag kunde lägga ner all den tid som krävdes för att följa med på den och ge den en ärlig chans, så det blev till att lämna återbud.
 
Den inställda dansen gav mig tid till att träna och beta av några måsten på min att göra inför semstern lista, så nu känns det som jag har allt under kontroll och på så sätt mår jag mycket bättre.
 
Jag är så glad för att jag lyssnade på min kropp och gjorde det som behövdes för att stressa av, även fast det kändes jobbigt att lämna återbud. Träningen gav mig den avkoppling och energi jag behövde för att ta tag i mina måsten och den iställda dansen gav mig tiden till att börja beta av dem. Nu kan jag börja se fram emot min semster istället för att känna mig stressad av den närmar sig. =)
 
Snart dags att åka och jobba och då hoppas jag att jag hinner beta av några mina måsten som jag har att ta i tu med där.
 
/Lady Violett

Ett kärt återseende.

Igår när jag var ledig och var på besök hos svärföräldrarna för att träffa J och dem passade jag på att hälsa på mitt gamla sommarjobb som jag tillbringat fem av mina somrar på, medan J ändå var och arbetade. Det var väldrigt roligt att träffa dem alla igen (boenden och personal), men eftersom en av de boende inte var hemma den dagen och skulle komma åter nästa dag, bestämde jag mig för att göra ännu ett besök idag. J skulle ju ändå jobba då med och jag hade ju ändå inget annat att göra. Alla de boende kände igen mig och var så glada så för att jag kommit och  besökt dem, sånt värmer i hjärtat. =)
 
Efter dagens besök åkte jag och köpte mig massage-kuponger och bokade in två massage tider till min semester.
 
/Lady Violett
 
 

Abstinens

Denna vecka kommer att bli en kanon tränings vecka. I tisdags tränade jag box och kick, i onsdags var det ett bodycombat pass, igår blev det mini träning på gymet tätt följt av ett bodypump pass, idag har jag tränat zumba och på söndag väntar ett gympa pass.

Hur i helskotta ska jag klara nästa vecka som ser ut att bli en svår vecka att kombinera med pass-träning. Kommer missa både box och kicken och bodypumpen som jag är så sugen på att köra. Blir till att ta med löparskorna till J och svärföräldrarna, så det i vart fall blir någon träning gjord.

/Lady Violett

Årets första dopp

Igår fick jag än en gång låna den stora och lilla hunden. Denna gångern hade jag chansen att förbereda vår utflykt. Dagen började med att jag hämtade bilen från verkstaden, åkte sedan och köpte en vattenleksak till dem, samt lite hundgodis. Efter det lämnade jag bilen hemma och hämtade sötnosarna. Dagens utflyktsmål var till en sjö, för bad, promenad, (vila för dem) och lite läsning i solen för mig. Stötte dock på patrull ganska fort. Efter promenaden till sjön tänkte jag att vi kunde börja med vilan/läsningen och sedan ta oss ett svalkande dopp. Jag hade tagot en plats i solen till mig men nära till skuggan åt dem, hällt upp vatten till dem att dricka och givit dem varsinh tuggpinne att sysselsätta sig med.
 
 
Det blev då ingen läsning för mig inte och inte heller någon vila för dem. Den stora vart heltikig så fort vi kom i närheten av vatten. Varken tuggpinnen eller vattenleksaken var det minsta intressant för den stora, hon skulle bara i vattnet till varje pris. Oj vad hon drog och stökade i kopplet. (Vågade inte precis släppa henne lös efter föregående dags strapats). Dessutom var där fler badande, så det var inte lämpligt med en lös hund. Så det belv till att strunta i vilan och läsning och bada istället. Detta visade sig också vara en pärs, då den stora var som föryckt av vattnet, var den lilla inte alls pigg på att blöta pälsen. Jag stod där i vattenbrynet med en arm åt vart håll, så den lilla kunde stå på torra land och den stora simma något så när ut ivattnet. Då kom det en liten flicka till undsättning. Den lilla flickan var helt betagen av den lilla och vill så gärna få klappa och leka med henne, så medan flickan och hennes mormor passade på den lilla begav jag mig ut i det blå med den stora för en simtur. Dock ville visst den lilla flickan gärna lek med den lilla i vattnet och eftersom den lilla inte var alls pigg på det och spjänade emot när flickan försökte få henne att följa med ut i vattnet, så ville flickan istället leka med den stora i vattnet, men jag tyckte inte det var någon god idé för jag ansåg flickan vara för liten och den stora för stor och stark för att våga släppa iväg dem och eftersom den lilla inte ville ut i vattnet, så var det inte mycket mer att göra än att ge upp. Det blev till att packa ihop och ta en promenad istället vid sjön. Det var till den lillas belåtenhet, men den storas missnöje, som tog varje chans att försöka komma i vattnet igen.
 
När jag sedan lämnade tillbaka stötnosarna till sin husse, var vi alla helt slut. Någon mer badutflykt blir det inte först jag får tillit till den stora och kan släppa henne lös eller till jag får förstärkning av någon, så att en kan passa den lilla medan den andra badar med den stora.
 
Badtokig...
 
Badkruka...
 
Två trötta jyckar <3
 
/Lady Violett

Struntade i städet

Idag gjorde jag ett klokt beslut i att strunta i städet. Min ursprugliga plan för dagen var att städa, därefter gå på café och sedan avsluta dagen med ett box och kick pass, men solen sken så fint på morgonen och solen har inte lyst så värst mycket där jag befunnit mig på min ledighet de senaste gångerna och de dagar solen har skinit och jag valt att städa först, för att sedan njuta av solen har solen gått i moln och regnet börjat ösa ner innan jag hunnit klart med min städning.
 
Så idag struntade jag i städet och skynade ut i solen och till cafét. Satt på uteserveringen och njöt av en god bok, glass, solken och hundmys. Ja, ser ni.. det är ett speciellt café som har dessa underbaringar..
 
Se så söta de är. =)
 
Efter en stunds mys med de två sötnosar kommer deras husse med deras koppel och säger att jag gärna får låna dem till kvällen. Deras husse föreslog att jag kunde ta dem till parken så de fick bada. Den stora är så lydig så, så hon fick jag gärna koppla lös, det gick även bra att koppla lös den lilla. Med de två sötnosarna i koppel begav vi oss till parken. Jag kände mig inte helt trygg  med att jag skulle koppla lös dem, så vi gick ner till vattnet så fick de bada tassarna i vattnet. Den lilla var inte så badsugen, men den stora ville i och simma. Eftersom de hade flexikoppel kunde den stora komma ut en liten bit i alla fall. Jag provade att ropa in hennne och hon kom. Tänkte då att jag kanske borde låta henne få bada utan koppel (husse hade ju sagt att jag kunde låta henme göra det och hon skulle ju vara så lydig). Sagt och gjort. Hon var så lycklig och hoppade i, plaskade runt och simmad. Nojig som jag var försökte jag ropa in henne väldigt kvickt för att se om hon kom, men icke då. Hon simmade vidare och slog med munnen i vattnet. Hon simmade inte långt bort, men hon kom heller inte när jag försökte kalla in henne vänligt men bestämt. Efter en halvtimmes simmande och bitandes i vattnet utan att hon kom när jag ropade blev både jag och den lille oroliga. Jag övervägde att simma ut och hämta henne, men skulle jag bada med kläderna på och vart skulle jag i så fall göra med den lilla och min väska. Jag ringde istället till husse och sa som det var att den stora inte kommer upp när jag kallar. Husse var lugn och sa, ropa igen ska du se att hon kommer, ingen fara. Hon gillar att bada, men jag kan komma om du vill. Jag svarade att jag skulle försöka igen. Så jag ropade igen, ännu högre och mer bestämt och vipps så kom hon. Snacka om att jag blev lättad och att jag snabbt som attan kopplade henne igen. Den lillea var lättad hon med och sprang direkt fram till den stora för att knuffa och buffa på henne. Efter den storas simtur tog vi oss en promenad i solen så att hon skulle torka, sedan hem till mig för vatten till dem och byte till träningskläder för mig. Efter att jag lämnat tillbaka de små liven med ett löfte om en ny utflykt med mig imorgon, begav  jag mig till gymmet för 75 minuter box och kick. =) De nya skorna och hanskarna var toppen.
 
/Lady Violett

På inspektion

Då är bilen min inlämnad på inspektion..eller ja..på verkstad där de ska ta en titt på den och se vad det är som felar denna gång.

/Lady Violett

Bilägandets baksida rond 2

Man ska inte ropa hej... Hade hoppats och trott att bilen skulle rulla bekymmer fritt ett tag nu, men ack så fel jag hade. Nu skrapar det därbak när man bromsar. Blir till att ringa verkstaden imorgon, så att bilen hinner bli fixad innan semestern.

/Lady Violett