Längtar

På onsdag ska jag på massage. Jag längtar verkligen, för det är välbehövligt. Hela denna veckan har jag känt mig rätt orörlig och stel. Det är snart ett år sedan jag var på massage, så det lär göra ont.

/Lady Violett


Aldrig mer valberedning!

Jag sitter med i en valberedning och vi hade till att börja med en mycket dålig start, men nu det senaste har det ljusnat och gått framåt för oss. När vi för ett par veckor sen lyckades lösa den svåra uppgiften med att hitta en kassör till föreningen kände vi oss mycket duktiga och lättade. Därför är det med en stor besvikelse och frustration vi tagit emot mailet där vår kandidat meddelat oss att denna har ändrat sig. Nu är vi tillbaka på ruta ett med bara ett par månader kvar till årsmötet.

Alla vill ha en förening, men ingen vill driva den. Jag tänker aldrig mer ta på mig posten som valberedare. Det har näst intill ett rent helvete från början till slut och bara en massa huvud bry.

/Lady Violett


Är det möjligt?

Hur gör hundägare? Kan man vara ensamstående och hundägare eller måste man vara två om det? Om man är två, kan man bara ha hund om man jobbar om varandra? Ligger valet mellan att ha en hund och inte träffa sin partner eller är det möjligt att äga en hund utan att behöva hemma när ens partner jobbar och vise versa?

Är det förenligt att vara ensamstående, ta väl hand om sin hund och arbeta, eller är det en utopi?
Jag vill tro att det kan gå, men kanske är jag förblindad av min önskan att skaffa hund....

/Lady Violett


Jag borde skaffa mig en hobby

Ännu en dag av ingenting. Jag hade 1,5 timmars tolkning idag, men det blev inget med det. Jag blir så frustrerad av att göra ingenting och av att vara ensam. Nu låter det som att jag inte har några vänner, men så illa är det inte. Det är bara det att mina vänner har jobb att uträtta om dagarna och så bor de en bra bit bort från mig.

Jag hade en vän som bodde inom räckhåll, men hon har nyligen blivit sambo och flyttat norrut. I början var det skönt att ha lite att göra. Jag hade tid till städning och till att spela sims. Det är ingen mening med att städa hela tiden och sims har jag helt enkelt ledsnat på. Sims är roligt i perioder, inte varje dag. Jag har de senaste dagarna plöjt igenom tre hela säsonger av sex and the city.

Ush, jag är så less på att inte jobba. Det är så ironiskt. Jag har ett heltidsjobb och jag får betalt för en heltidstjänst, men jag har den senaste tiden inte jobbat mer än 50 %. Det bådar inte gott inför en framtida fastanställning. Jag orkar inte ens oroa mig mer för hur det ska gå med jobbet. Jag är inte dum. Fyller jag inte mina timmar så kommer jag aldrig få en heltidstjänst även om jag skulle göra ett bra jobb. Just nu är jag så frustrerad över all ledigtid att jag skulle kunna tänka mig jobb med precis vad som helst bara för att ha något att göra om dagarna. Fast det vore verkligen att kasta bort 5 års studier till ingenting.

Jag får helt enkelt hoppas på att det finns en mening med det här eländet och att det kommer att sluta bra på ett eller annat vis och under tiden försöka skaffa mig en hobby.

/Lady Violett


Inte nu, men förhoppningsvis sen.

Ännu en tråkig dag av sittandes hemma och vänta på uppdrag. Jag gick upp som vanligt och gjorde mig i ordning till kl.08.00. Inga uppdrag på schemat, men det kan ju komma in under dagen. Än så länge har det inte kommit in något. Efter att jag gjort mig i ordning gick jag som vanligt och lade mig igen. Jag pallrade mig  inte ur sängen igen förrän kl.11.00. När jag inte har något jobba att åka på saknar jag motivationen till att stiga upp om morgnarna. Vad ska jag göra liksom? Jag är inte en person som finner nöje i att slösurfa på nätet eller titta på dålig tv. Jag tittar bara på sånt som jag verkligen vill se och som jag vill följa på tv. Bortsett från när jag är med min älskling.

Hade jag inte haft arbetstid så hade jag kunnat dra till gymmet eller åka och hälsa på Skåningen, men nu är det arbetstid och jag vill jobba, så då är det bara att hålla sig tillgänglig. Visst skulle jag kunna gå ut och gå, men jag föredrar att ha sällskap när jag ska på promenad. Shoppa kan jag göra själv, men jag är inte en sådan person som åker och shoppar när jag inte behöver det. Skulle jag shoppa varje dag så skulle det bli alldels för dyrt också och var skulle jag göra av allt? Jag har nog med problem med att få plats med det jag redan har.

Jag skulle behöva köpa en ny Foundation, men köra till affären bara för att köpa det, känns inte riktigt adekvat. Det är sådana här dagar som jag verkligen önskar att jag hade en hund. Hade jag haft en hund hade jag varit tvungen att gå ut på morgonen och jag hade inte kunnat gå och lägga mig och stirra i taket. Jag hade inte varit ensam under tiden jag väntar på uppdrag. Problemet är att jag inte riktigt har råd att köpa mig en hund just nu. Särskilt inte med tanke på att jag sparar till en ögonlaseroperation, dessutom måste jag se till att ha ett sparkapital. Jag har ingen fastanställning än och innan jag har det vet jag inte hur min jobbsituation kommer att se ut. Nu passar det att ha hund, men om jag inte får jobba kvar, hur blir det då? Vissa dagar har jag mycket jobb och då kan jag ju inte bara lämna min lilla hund ensam så länge. Jag har kikat lite på hunddagis och det finns ett par, men hur funkar det och vad kostar det? (Det stod inte på hemsidan). Det kan ju komma uppdrag ganska plötsligt och då kanske man inte bara kan komma med hunden sådär. Mamma har erbjudit sig att vara hundvakt, men hon har katter och bor inte så nära. Jag får helt enkelt inse att jag inte kan skaffa en hund nu.

Först måste jag ha ett fastjobb, spara pengar, genomgå min ögonlaseroperation, se till att hitta en lösning för hur jag ska göra när jag måste vara hemifrån längrestunder och se till att ha en semester när jag skaffat hunden så att jag kan lära den bli rumsren och successivt lära den vara hemma själv.

/Lady Violett


Papillon

Idag har jag ägnat halva dagen åt att läsa om Papillon hundar, titta på filmer om rasen och om hur de ska tvättas, kammas torkas etc. Jag har till och med tittat runt på olika kennlars hemsidor.

En vacker dag när jag har tiden och pengarna ska jag köpa mig en liten Papillon som jag ska träna i lydnad och agility, en liten sötnos som jag kan gosa med i soffan och ta med ut på långpromenader. Vad hon ska heta återstår att se. Tessan kanske...eller Bella? Dixie, Pixie eller Ciss? Bella är favorit namnet, men jag känner ju redan en Bella...

/Lady Violett


2011

2011 är möjligheternas år. Nu är det dags att lägga det gamla bakom sig och se framåt. Jag ska göra mitt bästa för att 2011 ska bli mitt bästa år hittills.

/Lady Violett


Groggy

Jag har just legat på min spikmatta tillsammans med spikmattekudden jag fick i julklapp. Snacka om skönt. Jag brukar aldrig ligga så värst länge på spikmatta och jag fattar inte hur folk lyckas somna på dem. Nu hajar jag. Det var spikmattekudden som saknades.

Nu sitter jag lite öm och röd på rygg och bak och bloggar. Strax ska jag dricka en kopp te och sedan får jag nog bege mig ut i solskenet och nysnön. Jag bara älskar snön. Ännu bättre hade det varit om det hade kunnat bli mer snowboard åkning. Nästa helg kanske ;-) Vad trycker du om det älskling?

/Lady Violett


After Eight

Sitter och tuggar i mig de sista after eigheten. Imorgon ska jag städa bort julen, så då är det bäst att se till att ha ätit upp julgodiset också.

Idag var jag och handlade på Citygross. Jag brukar inte handla där, men har handlat lite smått där förut. Idag hade jag en del på min inköpslista. Jisses vilken tid det tog för mig att handla. Fick gå fram och tillbaka i affären för att hitta allt jag skulle ha och ändå fick jag inte med mig allt. Jag ledsnade på att dra kundvagnen kors och tvärs i affären. Nästa gång jag ska handla får det allt bli på Ica eller Lidl där jag vet var saker finns.

Nu ska jag ta mig en kopp te och läsa ut min Hänt extra bild. =)

/Lady Violett

Då var bilen äntligen betald!

Idag har jag gjort min sista avbetalning på bilen. Skönt att nu vara skuldfri eller nästan ja. Får inte glömma bort mitt csn-lån.

/Lady Violett


RSS 2.0