Borde sova...

Borde redan ha gått och lagt mig, men har allt för roligt för det. Har varit så trött och orkeslös denna veckan att när jag väl har energi och fantasi idag tar det emot att behöva gå till sängs. Nåja, får max stanna upp till kl.23.00, ska ju trots altt upp och jobba imorgon igen och då är det en fördel om jag är på allerten.

/Lady Violett

Sällskap av treFick sällskap av hela tre små kisar i stallet denna gång. :)

/Lady Violett

Det gick vägen!

Äntligen har turen vänt! Finns inga ord för hur glad jag är! :D

/Lady Violett

Håller tummar och tår...

Snälla, snälla, låt det gå vägen imorgon!
/Lady Violett

Gött

Har haft en helt fantastisk arbetsdag idag. Så himla mysig. Imorgon väntar en mini arbetsdag och sedan bär det av till svärföräldrarna och J. =D

/Lady Violett

Motigt

Hade bokat mig på zumba idag och cykel imorgon, men kände inte alls för att träna. Det blir alltid så när jag tvingats ta ett längre uppehåll från min träning. Det känns alltid så motigt att börja igen. Bestämde mig dock för att bita ihop idag och eventuellt boka av morgon dagens pass istället. När jag väl kom på plats till passet kändes det bra. Hade kul under passet och efter kände jag mig pigg och fylld av energi, så nu är jag taggad inför morgon dagens träning. Det blev med andra ord ingen avbokning. =D

/Lady Violett

Tomt :(

Efter en jättemysig med min älskade J gapar det nu tomt här hemma efter att han åkt igen. Önskar att det snart blir ett slut på detta farande.

/Lady Violett

Mysig onsdag

Idag har jag haft ett trevligt men tålamods krävande arbetspass. Tycker dock att jag redde ut det bra.

Efter dagens arbete var jag och besökte en kollega, där det bjöds på fika. Det var riktigt trevligt och sambon var jätte trevlig med. Så snäll som skjutsade virr hönan mig dit jag på vägen till dem förlagt min väska mitt på trottoaren. Tur att den låg kvar. Borde kanske kolla efter ön plånboken ligger kvar.... Jajemen, det gjorde den. :) Det var såhär. Jag skulle dit för första gången och tog hojen dit. Cyklade vilse och skulle ta hjälp av mobilens navigator. Mobilen låg i min ryggsäck. Eftersom jag hade en ömtålig present på styret och hojens fotstöd är paj, fick jag ställa ner presenten och väskan på marken och balansea cykeln mellan bena medan jag knappade in adressen. Jag lade mobilen i cykelkorgen för att lättare komma åt och se efter vilken väg jag skulle åt. Presenten åkte upp på styret, men väskan vårt kvar på marken. Så kan det gå när man är jag....


/Lady Violett

Ivrig

Vill att det ska bli den andre december snart, så att vi kan få besked om prästgården blir vår den åttonde eller inte. Hoppas såklart på att den blir det. För det är en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda och stå för sovplats åt alla våra bröllopsgäster. Dessutom om den inte blir vår, måste vi hitta en annan lokal till bröllopsmiddagen och det känns inte kul. Jag är även sugen på att fixa och få iväg inbjudningskorten och då krävs det också att lokalen är spikad. Nu är det mindre än 8 månader kvar till vi gifter oss. Gud vad jag längtar! <3 Dock finns det några saker jag önskar ska ha fallit på plats innan dess. Håller tummar och tår för att det ska göra det. /Lady Violett

Ingen rolig historia

Mitt möte med sömerskan blev ingen rolig historia, utan en väldigt dyr sådan. Efter att ha synar klänningen noga. Sett mig med klänningen på och nålat och haft sig, kom domen. Det justeringar hon visade på för att klänningen ska passa på mig var långt mer omfattande än de kvinnan i brudbutiken jag köpte den i nämnt. Sömerskans dom blev ca: 2500 kr. Jag som under vårt möte fått ett väldigt gott och förtroende ingivande intryck av sömerskan stod där med paniken lysande i ögonen och fick fram att jag måste höra mig för med min fästman först, då priset över skrider det vi avsatt i budget rejält.

Beslutet som senare fattades av oss efter noga övervägande blev att erfarenhet och gott bemötande vann över priset. Den butik som utifrån en bild sagt ett ca: pris på 800 kr, men krävt att det måste ske nu genast i så fall och som dessutom först sagt nej, innan de ändrade sig, förlorade på sitt bemötande och för att det var tvunget att ske nu. Sömerskan jag var hos idag brukade visst få en del uppdrag från den brudbutiken också berättade hon för mig.

Att köpa en två nummer förstor brudklänning på utförsäljning, visade sig inte vara ett klipp som det först verkade som, utan ett dyrt misstag.

/Lady Violett

Fortsättning på ledig torsdagHar man storlek 35 får man ibland nöja sig med något annat en det man tänkt... Även denna bröllopstidning var inget att ha. Inte ens frisyrtidningen kunde hjälpa mig. Vet fortfarande inte hur jag vill ha mitt hår på bröllopsdagen. Några snygg bh fick jag heller inte tag på. De hade inga bh någonstans som passar till en axelbandslös klänning med ganska djupt v- ringad rygg.

/Lady Violett

Ledig torsdag

Må ha varit ledig från jobbet, men agendan har varit fullspäckad i alla fall. Började med ett tandläkarbesök kl.10.20. Det var dags för att täckna ett nytt tandvårdsavtal. Hamnade åter igen i riskgrupp 1 på grund av mina gropiga tänder och så har jag visst fått en förtunnad emalj. Fick nyheten från min tandläkare att Listerine som jag varit så duktig på att använda det senaste året är skit. För lite flour i och ger missfärgningar. Tandläkaren eller var hon förresten tandhygenist, sköt samma. Vad hon än var så var hon snäll och tog bort mina missfärgningar. Inga hål eller tandsten, men det blir till att sluta med mina sura godisar. Äter bara godis på helgen, men de måste vara helg godisets och helg colans fel att min emalj mjuknat. Frågade om jag skulle dra ner på frukost juicen och inte dricka juice till frukost varje dag, men det tyckte hon inte var nödvändig. Jag berättade även att jag alltid dricker juicen med sugrör för att skydda tänderna, men hon sa att så försigtig behöver jag inte vara. Det viktigaste är visst att inte borsta tänderna direkt efter eller att dricka juice som törstsläckare så hon. Passade på att fråga henne om vilken tandkräm hon kunnde rekommendera mig. Fick två små tuber av Sensodyne repair och en Sensodyne pro- emalj. Efter tandläkaren blev det en liten stunds shopping innan det var dags för ett års kontrollen hos Memira. Kontrollen gick bra. Har normal synskärpa på båda ögonen och endast marginella brytningsfel kvar. Höger och vänster ser nästan lika bra. Höger öga ser bara pyttelite sämre för det har en anning mer brytningsfel kvar än vänster. Efter Memira blev det lite mera shopping. Det jag skulle köpa var bruna fodrade kängor och underkläder till bröllopet... /Lady Violett

Då var det bokat! =)

På måndag ska en sömerska ta en titt på mi klänning och ge mig en offert på vad det kommer att kosta att sy in och upp den. Måste dock se till att köpa de underkläder jag ska ha på mig på bröllopet, för hon ville se mig i klänningen med både brudskorna och den bh jag skulle ha på mig då.

/Lady Violett

Inte så lätt...

Har börjat leta efter någonstans där jag kan få min brudklänning upp och in sydd inför bröllopet. Köpte en förstor klänning för halva priset i en bröllopsbutik som hade utförsäljning under min semester i juli i samband med att jag var och besökte familjen min. Lite långt att lämna in klänningen där, så jag tog med den hem för att lämna in den häromkring istället. Lättare sagt än gjort. Har än så länge hittat ett ställe som sagt att de kan sy upp om jag gör det redan nu i november, men då vigsel inte är först i juni nästa år känns det inte helt optimalt och dessutom skulle det kosta 800 kr, istället för de 600 kr som butiken jag köpte den i ville ha. Har dock så sent som idag fått svar får en syateljé om att jag kan få boka in en tid för konsultation och kostnadsförslag hos dem, så får ta och åka dit och se var de säger. Hoppas de har möjlighet att sy upp och in klänningen i närmare anslutning till bröllopet och helst för mindre en 800 kr eller åtminstonne inte för men det i alla fall. Mailade ett ställe till som hittade på blocket och som jag trodde var i närheten, men det visade sig att den syateljén flyttat på sig och ligger här längre, utan lite över en timmes bildfärd härifrån och det känns som lite väl långt bort, då det inte ligger i nära anslutning till någon plats jag brukar åka till. Har även fått ett lokal tips på var det möjligtvis kan finnas en sykunnig människa, men i första hand sätter jag min tilltro till den syateljé som var villig att träffa mig för en kostandfri konsultation. Ska försöka få in en tid till det under nästa vecka.

/Lady Violett

Nu så..

Nu så har jag äntligen hittat en sådan där väska till bröllopet som jag så länge letat efter. :)Betydligt bättre storlek och öppna går den också tillskillnad från mini- väskan jag först köpte på tradera.

/Lady Violett

RSS 2.0