I-lands problem

Jag har varit utan internet i några dagar nu. Tror det är routern som spökar. Jag har provat alla åtgärden som den föreslagit utan resultat. Jag har till och med installerat om skiten. Nada!. Nåja, förhoppningsvis ska mitt mobilabredband fungera i nya lägenheten och då har jag snart ett fungerande internet igen. =)

Inflyttning är nu på fredag =D (typ). Får nyklarna på fredag i alla fall, men, åker till J:s familj samma dag för att ta tag i flytten av mina grejer. Pappa stackarn har fått leva bland mina flyttlådor och möbler i sin tvåa de senaste två månaderna.

Det kommer nog dröja ett tag innan lägenheten blir bebolig. Måste i alla fall få dit något att sova på innan jag kan flytta in. Gärna något att sitta på och äta vid också.


Nä, nu ska jag fortsätta jobba.

God natt!

/Lady Violett

PS: Det går sådär med att vara tyst, men jag kämpar vidare med det. DS:


Ge mig styrkan att vara tyst

Idag har jag beslutat mig för att göra ett litet experiment. Som ni alla vet är jag mycket för att prata. Vissa tycker säkert jag pratar alldeles för mycket, medan andra gillar mig för den jag är. En pratkvarn.

Jag har pratat mycket så länge jag kan minnas och det sker spontant. Jag har svårt för att låta bli. De gånger då jag går in i ett flerpartsamtal, med tanken att idag ska jag bara lyssna och inte säga något själv kräver det en oerhörd kraftansträngning från min sida och allt som oftast misslyckas jag och det slutar nästan alltid med att jag pratat mer än jag hade  tänkt mig. Efteråt får jag ofta en klump i magen och tänker skit också nu har jag pratat för mycket nu igen eller skit jag skulle ju vara helt tyst och det var jag inte. Därefter följer grubbel och nedstämdhet.

Jag önskar så, att jag kunde lägga band på mig själv. Saken är den att jag sällan tänker nu ska jag säga det här och det här. Innan jag själv ens kommit på att jag vill/har något att säga, så har de redan lämnat min mun.

Jag kanske borde införskaffa ett sådan därt halsband som vissa sätter på sina hundar för att de ska sluta skälla. Så fort jag börjar yttra något får jag en stöt och jag hinner då reflektera över vad det är min mun var på väg att säga, om jag vill säga det och om det är nödvändig eller om jag lika gärna kan vara tyst. Vill jag medvetet säga något kan jag bara ta av mig halsbandet och säga det jag vill säga och sedan sätta på mig det igen.

När jag var liten var pratandet ännu värre och jag hade inte något tålamod till att vänta på min tur. Ville jag säga något så gjorde jag det och då det spelade ingen roll om någon annan redan pratade.

När jag växte till mig lärde jag mig att vänta på min tur, men när det väl blev min tur kunde samtalets gång ha tagit en annan bana och ämnet kunde ha byts mer än en gång. Jag sa då i alla fall det jag ville säga, även om det inte längre vad det samtalet handlade om.

Nu när jag är äldre klarar jag av att släppa det jag tänkt säga när jag märker att samtalsämnet är bytt.

Några saker som jag fortfarande jobbar med är att inte svara för långt. Får jag frågan - Vad har du gjort i helgen? Svarar jag sällan förut, - Jag har varit på bio, utan jag svarade istället såhär,

Exempel 1:
 - Jag var på bio med Lisa och vi såg Hulken och den var jättebra.

För ungefär 3 år sedan fick jag förklarat för mig att man inte ska svara för mycket, för att man ska ge utrymme för följdfrågor, så att samtalet ser ut såhär istället,

Exempel 2:
- Vad har du gjort i helgen? Svar: Jag var på bio. - Med vem var du på bio med? Svar: Med Lisa. - Vilken film såg ni? Svar: Hulken. - Hur var den? Svar: Den var jättebra.

Idag lyckas jag ofta svara som i exempel i 2, men det händer fortfarande att jag svarar som i exempel 1, men jag är  nu i alla fall efteråt medveten om att jag har svarat för mycket när jag väl gjort det. Har det hänt mer än en gång under en dag kan det leda till oro och nedstämdhet.

En annan sak som jag och min älskling kom underfull med för mindre än ett år sedan, är att jag kan uppfattas som en dålig lyssnare för att jag inte ställer följdfrågor under ett samtal. Vi kom fram till att orsaken till det inte beror på ett ointresse från min sida, utan av den enkla anledningen att ja själv är  så van vid att berätta allt utan att invänta följdfrågor och därför undermedvetet förväntar mig att andra gör likadant och berättar de inte allt i en på en gång, uppfattar jag det som att de inte vill berätta allt och därför frågar jag inte vidare även om jag är nyfiken/intresserad av mer, för jag vill visa att jag respekterar att personen i fråga inte vill dela med sig av mer än så till mig.

Nu mera ställer jag följdfrågor undersamtal och om personen i fråga inte vill berätta mer får den säga det. Dock händer det fortfarande att jag under min och min älsklings telefonsamtal fortfarande glömmer bort att ställa följdfrågor när ämnet rör sport eller annat som jag tycker är extremt ointressant. Jag jobbar med att för hans skull alltid ställa följdfrågor och med att lyssna på allt han har att säga. För han lyssnar ju på mig när jag pratar om sånt som han finner ointressant.

Mitt experiment kommer alltså att vara att göra en rejäl kraftansträngning för att jag inte ska prata för mycket, samtidigt som jag kommer att jobba vidare med allt det andra jag jobbar med. Har någon ett tips till mig på hur jag ska kunna undvika att säga allt det där omedvetna som spontat bra flyger ur munnen på mig?

Kom ihåg! Glömmer jag någon gång att ställa en följdfråga, var inte rädd för att berätta resten. Jag vill oftast höra resten och skulle ämnet vara av den art att jag finner det ointressant, så vill jag innerstinne ändå lyssna på det. För jag vill lyssna på dig min vän och på allt det du har att säga. <3

/Lady Violett


Utbildningsdag 1 av 3

Idag hade jag min första utbildningsdag av tre. Det har varit en mycket intressant och givande utbildningsdag som givit mig nya perspektiv på saker och ting. Jag träffade många trevliga människor där och jag ser nu fram emot morgondagens utbildningsdag. =)

Nu på kvällen har jag bakat blåbärsmuffins med ljuschoklad, som jag och mina kollegor kan mumsa på under mötet vi ska ha imorgon eftermiddag.

/Lady Violett


Borde sova nu...

För ungefär en halvtimme sedan kom jag hem från jobbet och jag borde redan vara i säng. Jag borde inte sitta vid datorn, det är ett som är säkert. Det är bara så svårt att komma hem, för att sen bara gå och lägga sig med en gång. Jag är en person som förespråkar 8 timmars sömn, men när man kommer hem kl.23.00 och ska upp kl.06.00 är ekvationen redan omöjlig att lösa, så jag ställde mig och strök kläder inför morgondagen och satte på datan min. När jag ändå inte kan få min skönhetssömn, kan jag åtminstonne se till att ha välstrulna kläder på mig.

Skönhetssömn eller inte, nu är det sängen som gäller. Vill i alla fall försöka vara någorlunda skärpt inför utbildningsdagen som väntar mig imorgon. =)

God natt!
/Lady Violett


Dagen efter...

Jag har just ägnat en hel timme åt att försöka få till håret så som frissan gjorde igår. Lyckades jag? Självfallet inte. Det är samma visa varje gång. Aldrig blir det lika bra som hos frissan. Jag brukar lycks något sånär, men idag var resultatet katastrofalt dåligt, så jag blötte hårt och började om på nytt igen. Nu ser håret i alla fall inte ut som en rishög, men fortfarande inte i närheten av den frisyren som frissan stylade till. Suck.

Jag har just varit nere hos frissan och köpa en vårdande värmeskyddande olija som hon använde på mig igår. Moroccanoil heter produkten och den gick på 339 kr. Hade jag vetat att den skulle kosta så mycket hade jag nog inte köpt den. Nu får jag hoppas att den är så dryg och bra som frissan säger.


/Lady Violett

Nyklippt

Idag har jag varit hos frissan och det var verkligen på tiden. Jag har inte varit och klippt mig sedan september, men nu är det i alla fall klippt. =P Jag har sedan jag flyttade hit klurat länge på vem jag ska gå till. Det finns ju alltid en hel drös av frisörsalonger oavsett var man väljer att bo i landet. Frisörsalonger och pizzerior kryllar det visst alltid av. 

Nåväl, tillslut var fick det bli den som låg närmst. Det visade sig vara ett bra val, för det var ett bra ställe jag hamnade på. Jag hade visst turen att hitta en bra frissa på första klippet. Hihihi

Ny frisyr kräver en ny profilbild. Får se hur länge bloggen tänker bråka med mig denna gång innan jag får bytt profilbilden.

Denna lediga dag har jag även ägnat åt löpträning, promenad och allmänt hemma myss. (Även kallat "Unga mödrar" och té).

/Lady Violett

Nymålade naglar

Jag har aldrig brytt mig särskilt mycket om mina eller andras naglar och har borsett från några somrar i min tonår haft kortklippta omålade naglar. Visst har det hänt ibland att jag haft på lite transparent lack som jag sedan låtit flagnabort, men mer tid än så har jag inte lagt ner på dem.

Nu de senaste veckorna har ett nytt intresse för mina naglar väckts hos mig. Jag har börjat att sköta mina nagelband, fila mina naglar och jag har börjat använda nagellack som jag inte låtit flagnabort utav sig själv, utan jag har istället använt nagellackbortagning som jag tagit till när lacket börjat att flagna. Idag har jag till och med köpt ett nytt nagellack som inte är transparant och även ett topplack. Jag har också beslutat mig för att spara ut mina naglar lite.

Såhär blev resultatet efter att jag invigt de nya lacken.

Handen är lite småglansig eftersom jag precis somrt in den i Helsosan.
Jag är fortfarande inte riktigt haj på att måla, men övning ger färdighet sägs det...


Jag har även idag bokat in en klipptid till imorgon eftermiddag. Jag har beslutat mig för att riktigt rå om mig själv nu när jag är lite ledig och älsklingen inte är här. Vill ju vara riktigt fin när han och jag ska ses nästa gång. <3

/Lady Violett

En sommar på distans

Jag och J har haft ett förhållande på distans i nästan 5 år, men somrarna har varit den tid då vi bott relativt nära varandra. Nu när vi just blivit sambos väntar nu en sommar på distans. Över sommaren kommer vi att leva, arbeta och bo i olika län av landet. Till hösten väntar dock ett samboskap i en gemensam bostad. <3

/Lady Violett


Det börjar draihop sig...

Idag har jag preliminär bokat ett släp inför flytten av mina grejer. Det är nu liten mindre än en månad kvar till vi får tillgång till vår lägenhet. =) Mycket ska göras innan dess. Vi måste bland annat åka till Ikea och göra vår möbelbeställning.

/Lady Violett

Vilken runda

Idag var jag och J ute på en löparrunda ihop. Han springer ganska mycket fortare än mig (hans ben är ju rätt mycket längre än mina också), men envis som jag är ville jag försöka hänga med i hans tempo, vilket resulterade i ett riktigt bra motionspass.

Jag var helt slut. När det var en kilometer kvar sa han till mig att inte köra helt slut på mig. Då hade min andning visst övergått till ett pipande ljud. J ökade tempot och sprang vidare och jag stannade till och det svartnade nästan för mina ögon, så slut var jag, men jag gav inte upp. Efter att jag hämtat mig lite sprang jag klart den sista kilometern, fast i något lägre tempo. Jag har nog aldrig sprungit 5 kilomter så snabbt förut. Om vi fortsätter att springa regelbundet ihop kommer jag få min livs bästa kondition.

Nu ska jag sova, för imorgon väntar ett 13 timmars arbetspass.

God natt!
/Lady Violett


Ulfåsa möbler

Idag har jag och J varit och tittat på möbler på Ulfåsa möbler. Ulfåsa möbler är en riktigt bra möbelaffär med ett brett sortiment av möbler och heminredning.

Vi hade varit inne och tittat på deras hemsida innan vi åkte dit och där tittat ut en matgrupp och soffa som vi tyckte såg bra ut. Matgruppen var tyvärr slut i den färgen vi (jag) ville ha, men soffan fanns och den var bättre än förväntat så den slog vi till på.

Det blev en Haarlem divansoffa för 5995 kr. Soffan hade tidigare kostat 7995 kr.

/Lady Violett


En månad kvar

Idag är det exakt en månad kvar till jag och J får flytta in i vår 3:a. =D Jag börjar bli riktigt less på att bo så här trångt och leva ur mina väskor.

Förra veckan jobbade jag 54 timmar, så det är gött att vara ledig idag och imorgon. Idag är det dessutom strålande solsken och sommarvarmt ute. Synd bara att J sitter i skolan och har tenta just nu. =(

/Lady Violett

RSS 2.0