Bäddat var det här :-D

Igår kväll blev spjälsängen bäddad som planerat. Den var lite bökig att bädda då jag och maken inte tänkt på att köpa någon bäddmadrass till den. När jag skulle plocka ur madrassen för att trä på drag på lakanet hakade det fast i spjälskyddet och när jag skulle stoppa ner madrassen igen kanade spjälskyddet ner. Så när maken min ska till Ikea i helgen för att köpa en expidithylla med lådor till barnkammaren har han även fått uppdraget att köpa en bäddmadrass till spjälsängen.
I alla fall så blev spjälsängen bäddad trots avsaknaden av bäddmadrass. Och såhär blev resultatet... Kom på efter att jag gått och lagt mig att jag hade glömt en viktig detalj som jag genast gick upp och fixade... Ser ni skillnaden? :-PNä nu har liten vaknat, så nu blir det en liten stunds högläsning ur den här bokenSägs ju att barnet kan känna igen och bli lugn av sådan den fått lyssnat på i magen, så vi får se om det stämmer sedan när barnet kommit ut./Lady Violett

Första maskinen...

Idag startades första maskinen tvätt med babygrejer. Egentligen hade jag inte tänkt börja tvätta babygrejerna först allt var inhandlat och än finns lite kvar som ska köpas, men när jag sent i förrgår kväll kom hem från jobbet och mötes av att min älskade man överraskade mig med att ha monterat ihop skötbordet och spjälsängen och igår varit ivrig att få bädda spjälsängen kunde jag inget annat att tjuvstarta med tvättandet. Så ikväll när vi kommit hem från vår föräldragrupp ska vi bädda spjälsängen tillsammans. <3

Ikväll när det här torkat...ska...


...du bäddas <3

/Lady Violett


Barnmorskebesök i vecka 29+1

Sådär ja. Då var man hemma efter ett besök hos barnmorskan. :-) Där fick jag veta att min blodgrupp är A+, att mitt blodtryck är normalt, så även mitt blodsocker och mina kärnvärden ser bra ut. Har heller ingen äggvita i urinen. på Min viktuppgång ligger just nu på 7,4 kg. Barnets hjärtslag låg även denna gång på 155. Barnet ligger med huvudet nedåt, men det är ruckbart. Jag tror barnmorskan hade lite problem med magmätningen, för hon mätte flera gånger. Sen sa hon att det var på 28 cm, men på min kort skrev hon 27 cm. Enligt det jag läst ska livmodern växa med en cm i veckan och sist var mitt på 23 och mitt förra besök var för 6 veckor sedan så mitt mått idag borde ha legat på 29. Såhär ser barnets kurva ut just nu......som ni ser följer barnet i princip sin kurva fast det hade inte varit fel om mitt SF mått varit ett par cm mer.Barnmorskan så även att de på det extra ultraljudet vi ska på för att kolla moderkakans position även kommer mäta barnets längd och vikt och då kommer vi få ett säkrare besked på barnets tillväxt. Jag har slarvat något med maten de senaste två veckorna, så det kan säkert ha en viss inverkan. Så jag får ta och skärpa till mig och se till att äta frukost, lunch, middag och 2-3 mellanmål. Har haft lite för mycket att göra på min lediga tid att jag inte riktigt hunnit med att äta alla de där mellanmålen. Är lite stressad över att vi fortfarande har en del kvar att köpa till barnet och att vi inte börjat göra i ordning barnkammaren så mycket som jag önskat. Nä, nu är det dags för ett av de där mellanmålen. /Lady Violett

Babyns garderob

Idag har jag ägnat förmiddagen åt att organisera babyns garderob.Såhär blev resultatet. Allt ska dock tvättas upp och vikas in igen, men väntar med det till allt som ska in är köpt.

/Lady Violett

Babynest mm...

Idag köpte och hämtade jag babynestet vi beställt. :-DSå himla fint! Blev jätte, jättenöjd! :-D

Efter att jag betalt och hämtat babynestet tog jag en tur i centrum och då passade jag på att lämna en en påse kläder till Hans och Greta. Där fyndade jag även ett par babyplagg som inte alls fanns med på vår inköpslista, men för 35 kr var det allt värt att köpa lite fina onödigheter.Jag fyndade bland annat den här lilla sparkdräkten i storlek 50 för 15 kr och......den är supersöta fleeceoverallen i storlek 50 för 20 kr. Den kommer att få följa med till BB. :-)

Vi hade egentligen tänkt att bara köpa en overall i storlek 56 för vi tyckte det var onödigt att lägga massa pengar på en overall som barnet växer ur i ett nafs, men för 20 kr kunde gott barnet få slippa åka hem i en kanske allt för stor overall.

Det är inte lätt att hitta och köpa könsneutrala babykläder. Butikerna verkar förutsätta att alla numera kollar könet i förväg. Sen så verkar det heller inte våra modärnt med sånt som jag vill ha. Jag vill ha babykläder med nallar och andra söta djurmotiv på i vitt, beige, brunt, gult och grönt, men i butikerna har det bara massa stjärnor och randiga plagg. Inte alls gulligt ju. :-( Jag gillade ugglemotiven aim newbie hade förut, men givetvis var de slut lagom till vi skulle börja köpa babyplagg. :-(

Hoppas vårens kollektion som förhoppningsvis kommer snart kommer falla mig bättre i smaken.

/Lady Violett


21/1-14

Igår var det precis 2 månader kvar till jag ska gå hem från jobbet. Igår var även dagen vi var på vår första föräldrautbildning. Tyvärr verkar det som om vi var ensamma om att bo där vi bor. :-( Det var synd att det inte blev någon föräldragrupp här där vi bor. Igår var även dagen jag fick hämtat min nya mobil. :-) Så detta inlägg inviger den nyinstallerade blogg appen på denna mobilen.

/Lady Violett

Snart så...

Snart så är jag med smartphone igen! =D Trodde jag skulle bli tvungen att vara utan till i alla fall slutet av maj, men tack vare en av mina kära kollegor och min schyssta mobiloperatör behöver jag kanske inte ens vänta en vecka till. Min kära kollega uppmanade mig att i alla fall höra mig för om jag inte skulle kunna få förlänga mitt abonnemang redan nu och på så vis få ut en ny mobil trots att min bindningstid inte skulle gå ut först i augusti och man egentligen inte brukar få förläga sitt abonnemang först tidigast 3 månader innan det går ut. Sagt och gjort så ringde jag 3 och fick till svar att jag skulle kunna få förlänga i februari, men att hon på kundjänst kunde koppla mig till abonnemangs avdelningen och att de kanske kunde ordna så att jag kunde få förlänga redan nu. Och visst kunde de ordna det ska killen på abonnemangs avdelningen för 400 kr kunde han avsluta mitt nuvarande abonnemang och jag kunde gå in på hemsidan och beställa en ny mobil och välja ett nytt abonnemang redan nästa dag. Och det var precis det jag gjorde igår och har jag tur kan den komma redan nu på fredag. =)
 
Vad valde jag då för ny mobil?
 
Jo...det blev en ny HTC, närmare bestämt en HTC One. Trivdes ju så bra med min HTC X One och eftersom de inte längre har några sådana fick det bli en nya varianten HTC One istället och jag tror inte att jag kommer att bli besviken.
 
En annan sak som jag också gjorde igår var att köpa dessa...
...dessa tre Nalle Puh tavlor till barnkammaren för endast 25 kr styck på loppis. =)
 
Det var allt för denna gång och så snart jag fått min nya mobil kommer det troligen inte behöva dröja lika länge mellan blogginläggen som idag. Blir ju mycket smidigare att blogg på mobilen så att man inte behöver dra igång datorn, särskilt med bloggappen och det blir betydligt mer lättvindligt att lägga upp bilder på bloggen när man kan ta de direkt med mobilen och inte behöver klydda med digitalkamera och datasladd.
 
/Lady Violett

12/1

Idag är det exakt 3 månader kvar till beräknad förlossning. Inte klokt vad tiden har gått fort. Jag börjar bli något tveksam till att vi kommer ha hunnit klart med allt som jag hade tänkt mig inom en månad, men det mesta och viktigaste borde vi i alla fall ha hunnit klart med. Min ambition från början var nämligen att ha precis allt klart och i ordning inför barnets ankomst två månader innan beräknad förlossning. Varför det kanske ni undrar? Jo, ifall barnet brås på sin mor och tittar ut långt före beräknad förlossning. Jag var ju en otålig lite krabat som kom till världen nästan två månader förtidigt.

/Lady Violett

Postpaket

Igår eftermiddag fick jag sms om att vårt paket från BIGBABY fanns att hämta ut. Dock hade jag inte tid att hämta ut paketet just då, eftersom jag var på väg till jobbet för att jobba kväll med jour och sedan dag idag. Efter jobbet passade jag på att svänga förbi centrum för att hämta vårt paket. Det var inte bara namnet på stället vi beställt paketet från som var BIG, det var även ett riktigt BIG paket. Betydligt större än vad jag hade räknat med. Jag som hade cyklat till jobbet fick allt lite huvudbry över hur jag skulle bära mig åt för att få hem det. Det var inget tungt paket, men det var alldeles förstort för pakethållaren. Men hem kom jag med paket och cykel i ösregnet, fast det var inte helt bekymmersfritt. Fick balansera paketet över hela cykeln fram till styret och leda cykeln hem och nog ramlade paketet av mer än en gång. Men som tur var det inte någon porslinsservis eller något annat ömtåligt i utan...
...en badbalja med matchande insats...
 
och
 
 
...en Babybjörn bärsele.
/Lady Violett
 
 
 

Shopping, shopping, shopping

De senaste veckorna har vi ägnat oss åt en hel del shopping till den lille/lilla. Det är dyrt att bli föräldrar och inte minst när man köper så mycket nytt som vi har gjort. Min ambition från början var att köpa en hel del begagnat, men när det väl blev dags att handla fann jag inte så mycket som dög. Antingen har utbudet blivit sämre efter att jag blivit gravid än innan eller så har jag helt enkelt blivit mer kräsen när det väl blev dags att köpa grejer till vårt älskade mirakel. Lite begagnat har vi dock köpt, även fast det är betydligt mindre än jag från början hade tänkt mig.

Som den här...
...amningskudden fyndade jag för 40 kr i en affär som säljer begagnade kläder och dylikt.
Köpte även en begagnad godnatt sagobok på samma ställe för 10 kr.
 
Vi har även köpt en begagnad sängmobil och ett aktivitsbord av en kollega. Vi ska även nu i dagarnaköpa en babywatch av samma kollega. Blid på dessa grejer kommer när vi fått i ordning barnrummet hade jag tänkt.
 
Sen så har vi som sagt köpt en hel del nytt...
 
Som den här vibrerande babysittern. Den köpte vi i ett paketerbjudande tillsammans med...
 
...detta babygym.
 
Denna skötbädd köpte jag på Ullared, för jag tyckte att skötbäddarna på Ikea var så
färglösa och tråkiga när vi var där och köpte skötbordet och spjälsängen.
 
Detta babyskydd med isofixsbasenhet införskaffade vi hos Babyproffsen så sent som igår.
 
En hel del kläder har vi även varit och köpt. Vi har köpt kläder i storlekarna 50, 56 och 62.
Så nu har vi med de kläder vi köpt och fått:
 
 • 5 stycken långärmade bodys i storlek 50
 • 4 stycken byxor i storlek 50
 • 1 t-shirt i storlek 50
 • 1 pyjamas i storlek 50
 • 2 koftor i storlek 50
 • 6 par strumpor i storlek 10/12
 • 1 par mjuka nalleskor
 • 3 tunna mössor i storlek 50
 • 1 tjockare nallemössa i storlek 50
 • 1 dregglis
 • 1 mjuk långärmad tröja med knappar fram i storlek 50
 • 1 par hängselbyxor i storlek 50
Det var vad vi har i klädväg i storlek 50 just nu, sen har vi även...
 
 • 9 stycken bodys i storlek 56
 • 3 par byxor i storlek 56
 • 3 stycken pyjamasar i storlek 56
 • 1 tunnare lite större mössa
 • 5 par strumpor i storlek 13/15
 • 3 stycken långärmade tröjor/koftor i storlek 56
Det är det vi just nu har i storlek 56, men så har vi även detta i storlek 62
 
 • 1 body i storlek 62
 • 1 pyjamasbody i storlek 62
 • 1 jeansjacka i storlek 62
 • Ett par hängselbyxor i storlek 62
 • 2 par strumpor i storlek 16/18
Som ni förstår skulle det ta alldeles för lång tid att fotografera och lägga upp bilder på alla dessa plagg, men jag tänker i alla fall bjuda på en bild av detta set...
Detta är en bild på de kläder vi tänkt packa med i BB- väskan till barnet i storlek 50.
Vi har även tänkt att packa med den lilla Kaninsnutte på bilden som vi tänkt ge till barnet på BB.
De enda gosedjur vi har till barnet ännu är just denna Kaninsnutte och den fina
Nallen vi fått av min faster Vera. Nallen har vi tänkt lägga i spjälsängen så att den finns
där åt barnet när vi kommit hem. Några fler gosedjur och leksaker har vi inte tänkt att
köpa innan barnet är här. Måste ju finnas något kvar åt folk att köpa till oss/barnet. =P
 
Vi har även tänkt packa med ett set i storlek 56 i BB- väskan, men vilka kläder det blir är inte helt klart ännu...
 
Vi har även köpt lite annat smått och gott. En hel del böcker har det köpts och en del saker väntar vi på att det ska komma med posten. Vad det är får ni se senare. Vi har även beställt ett babynest av en som ska sy åt oss, så det är också något vi väntar på. Lika så är det med vår barnvagn. Den är beställd, men vi får den först i februari.
 
På grund av allt vi köpt till barnet ser vårt kontor/blivande barnrum just nu ut såhär...
...en enda röra med kartonger och påsar.Vi ser fram emot när vi ska få hjälp med att flytta
upp vårt kontor till ovanvåningen så att vi äntligen kan ta tag i och börja göra i ordning
barnrummet så smått.
 
/Lady Violett

Gratis grejer

Nu har jag äntligen gjort slag i saken och beställt alla gratis gravidboxar som jag kunnat hitta. Jag hade hoppats på att det skulle ingå en blöjhink i något av paketen och det har förut ingått i babyboxen som man hämtar ut på Babyproffsen, men det verkar inte som det ingår någon sådan i boxen som vi just beställt. Nåja, det återstår att se. Får väl hämta ut den i god tid så att vi hinner köpa en blöjhink i fall det inte ingår någon i gravidboxen.

/Lady Violett

RSS 2.0