Full rulle

Idag har jag haft ett fullspäckat schema från morgon till kväll. Dagen började med att jag fick gå upp tidigt trots att jag inte skulle börja jobba först kl.16.00. Hade nämligen en hel del som skulle hinnas med innan dess. Dagen började med att jag blev genomsvett när jag skulle fylla bilen med flyttlådor som jag skulle ta med till huset direkt efter att jag fått mina ögonbryn fixade på salong. Ögonbrynen blev annorlunda men bra. Betydligt bättre än när jag själv gör det.

Väl i huset passade jag på att packa upp lite ur flyttlådorna jag tagit med mig innan det var dags för mat och nästa punkt på dagens att göra lista. Efter luchen var det till att hämta J och ta sig till kyrkan och träffa prästen. En lustig figur den där prästen. Och humor hade han å. Vi gick igenom vigselprogramet och körde ett litet genrep och det var inte utan att man darrade till på rösten, så rörd vart man (jag).

Efter mötet med prästen var det dags för mig att jobba.

/Lady Violett
Helt paff!

Snacka om att jag vart överraskad idag. Denna regniga onsdag hade två helt underbara människor i mitt liv kokat ihop en helt fantastisk överraskning åt mig. Jag vart helt paff! Jag och en kollega/vän skulle mötas upp en kortis idag för att han var nyfiken på att få komma och titta på mitt blivande hus. Inget konstigt i det. Det var något vi pratat om att göra en längre tid, men när en vit bil kör upp brevid oss utanför huset med ännu en kollega/vän i borde jag kanske ha hajat till att något var på gång, men inte då. Hade ju i veckan fått veta att hon ska på bröllop i helgen till grannen i huset mitt emots dotter, så jag tänkte att det var ett lustig sammanträffande att hon var ifärd med att hälsa på dem precis samtidigt som jag och min andra kollega/vän skule kika på mitt hus. Men det var inget lustigt sammanträffande. Det var helt enligt dessa helt underbara människors överraskningsplan. Det var till mig de båda skulle och med sig hade de fika och......denna fina krusbärsbuske. :-)

Ni anar inte hur glad, överraskad och rörd jag vart!

Ni är helt fantastisk underbara! Regnet må stå som spön i backen ute, men för mig strålar solen inombords av er värme och omtanke! <3 Stort tack till er!

/Lady Violett

Det börjar dra ihop sig...

Nu börjar det dra ihop sig med flytten och bröllopet. På söndag går stora flyttlasset till huset och lördagen därpå vankas det bröllop. Därför har vi nu fullt upp med att styra upp de sista detaljerna. Igår valdes bröllopstårtan ut.
De blir en tårta av det här stuket. Dock ska vi istället ha blommor mitt på istället för brudparet och så ska vi ha lila blommor istället för röda. Tårtan kommer bestå av en nötmarängbotten, blåbärssylt, hallonmousse och med ett överdrag av vit marsipan. Imorgon bli det hårfärgning och klippning för mig, På torsdag ska jag färga och fixa brynen, samt ha möte med prästen innan jobbet. Någon gång där i mellan är tanken att jag ska hinn flytta några flyttlådor till huset. Det är sannerligen en hel del jobb med bröllop och flytt. Särskilt så tätt in på varandra. Men sam den som ger sig! Snacka om att det kommer bli lugnt och skönt när allt är över. Då kan vi njuta av livet som nygifta i vårt alldeles egna hus och invänta semestern. :) /Lady Violett

En vecka...

Idag är det precis en vecka till vi flyttar till vårt hus. :-D Wiiee! Snacka om att jag längtar! Hoppas bara de hinner klart med den invändiga renovering till dess och tömma huset på de återstående möblerna som vi inte vill ha.

/Lady Violett

Två veckor...

Idag är det precis två veckor till J och jag gifter oss. <3.

/Lady Violett

Nämen titta vad jag hittat...

Idag när jag var till huset för att inspektera den pågående renoveringen och klippa gräsmattan gjorde jag en ny upptäckt.Jag hade länge funderat över varför denna dörr stod lutad mot väggen och på var den skulle höra hemma, men......det var inte en lös dörr som väntade på att komma på plats så som jag trodde. Den satt fast och hörde till en garderob som jag inte visste fanns. :-)

Det händer förresten grejer i huset. Min renovering av matkällaren är klar. Bild på det kommer en annan dag.

Och...


... i detta utrymme har vi fått en...

...diskmaskin installerad. :-)

Det har allt varit ett tufft år utan en och jag glädjer mig otroligt åt att snart ha en igen. :-D

När jag skulle klippa gräset lade jag även märket till att...
...rådjuren verkar ha lämnat vår rabatt ifred ett tag och......att vårt äppelträd nu blommar så fint. :-)

Den utvändiga renoveringen av vårt hus kommer dessvärre inte hinna bli klar i tid för inflytt, men en sak som jag befarade med det var att vi skulle behöva bära in våra möbler i huset genom att kliva upp på en lastpall och ta ett stort kilv/skutt in i huset medan endast två stöttor höll upp entré taket, men......den nya entrén har visst börjat ta form, så förhoppningsvis har vi en någerlunda färdig och fungerande entré att ta oss in igenon i tid för inflytt.

Även fast inte renoveringen av huset helt kommer att vara färdig till inflytt som det var tänkt, kommer vi i vart fall inte behöva slutföra den själv.

/Lady Violett


Såld

Igår fick jag tog jag farväl av...

..min Skoda. Sålde pärlan min igår.

Så nu har vi inte längre varsina bilar, utan en gemensam bil i famijen vår.

/Lady ViolettTrädgårdsarbete :-)

Idag åkte J och jag till huset för att tillsammans bättra på vår blivande trädgård lite.

Förutom att vi rensat i rabbaterna, klippt till nyponbuskarna, har vi...avlägsnat trätrallen som halva altan var klädd i. Så nu...är det plattor helavägen.Plattorna var ojämna på den sida trallen suttit. Säkert därför trallen hade satts dit.Häcken blev klippt och J visade sig vara en naturbegåvning på det där med häckklippning.Sisst men inte minst. Gräsmattan blev också den klippt. Dock var batteriet på grästrimmern urladdad, så trimma får vi göra en annan dag. Det är förresten tur att vi har så snälla grannar, för hade det inte varit för dem hade gräset inte heller blivit klippt, då gräsklipparen som stod i förrådet inte gick att starta. Men en av våra snälla grannar lånade ut en av sina till oss.

/Lady Violett


Igår

Igår gjorde jag ett loppisfynd.Köpte den här till huset. Tror den kommer göra sig bra på vår altan tillsammans med den rotting grupp vi ska få av min kollega.

Vi fick även goda nyheter om huset igår. Ägaren har nu tvättat husgaveln och altantaket med gott resultat, så det verkar som om vi inte kommer att behöva byta ut altantaket med en gång trots allt. :-)

Igår hade vi vänner över på middag.Vi åt tacogömma till middag och det blev Rockyroad glass till efterrätt. Det blev även lite bebismys, då de hade sin guldklimp med sig. :-)

/Lady Violett

Blir fru om en månad! <3

Idag är det precis en månad till jag gifter mig. Inte klokt vad tiden gått fort.

Igår var jag till huset. Hade med mig experthjälp till att klippa vårt äppleträd.Såhär blev resultatet. :-)
Men trots att jag inte var den som klippte, så var jag inte sysslolös för det. I fyra timmar gick jag fram och tillbaka till den gemensamma högen med grenar större än mig själv. Fast det var rätt rofylt att ägna sig åt fysiskt trädgårdsarbete i solen.

/Lady Violett

1 månad! :-D

Idag är det exakt 1 månad kvar till vi officiellt blir husägare och flyttar in vårt hus och det är exakt 1 månad och 5 dagar kvar till vi blir man och hustru! <3

Vi har mycket spännande att se fram emot vi. :-)

/Lady Violett

RSS 2.0