Två veckor ❤

Igår var det två veckor sedan vår underbara tjej kom till världen. Inte klokt vad tiden går fort och så snabbt de växer de små liven. Vi hade BVC på besök i onsdags och då vägde Linnéa 3100 gram, så efter att ha gått ner från 3010 gram till 2700 gram och sedan haft svårt att gå upp och varit på två extra vägningar på BB där vi vid första kontrollvägningen fick introducerat en amningsnapp som verkligen gjorde susen. Amningsnappen var verkligen en räddare i nöden för tiden innan den var oerhört tuff. Nu med amningsnappen flyter amningen på och Linnéas vikt ökar som den ska.

/Lady Violett

En vecka ❤

Den 11/4 kl.03.39 blev vi föräldrar till en helt fantastisk liten tjej. Hon vägde 3010 gram och var 48 cm lång när hon kom till världen genom ett kejsarsnitt efter att mamma hade varit vaken i 48 timmar i sträck och kämpat med värkar sedan vattnet gått kl.23.30 den 9/4 utan att lyckas öppna sig mer än 6 cm.Välkommen till världen Linnéa! Mamma och pappa älskar dig över allt annat! ❤


Idag har vår älskade lilla tjej blivit hela en vecka gammal. ❤

Tänk att något så vackert legat denna mage...
Efter en vecka har mamma gått ner 9 av sina 14 mamma kilon.

Såhär ser mammas mage ut just nu. En vecka efter förlossningen och kejsarsnittet.

/Lady Violett

😄

Idag har vädret varit lika tråkigt, kallt, grått och regningt, men jag har ändå laddat batterierna med en dos av ett helt gäng av underbara solstrålar. 😊 Så var har jag då varit mån tro? På jobbet såklart! Var och besökte mitt underbara jobb en stund på eftermiddagen och fick ett välbehövlig avbrott från tråkiga och allt för stillsamma ledighet. Ja, jag vet att jag borde ligga och sova och vila och allt det där för att samla energi inför förlossningen, men det är ju bara så oerhört segt, ensamt och tradigt att bara sitta hemma och vila och vänta på att bebisen ska behaga att titta ut. Jag stod helt enkelt inte ut.
 
Men nu känner jag mig glad och energi fylld igen, så nu ska jag nog kunna mäkta med några lugna dagar igen. 
 
/Lady Violett

Redan less

Är inne på min tredje semestervecka och precis som vanligt har jag redan hunnit bli less på ledigheten. Brukar vara detsamma de andra gången jag tagit ut tre veckors semester. De första två känns bra, men väl inne på den tredje semesterveckan har jag hunnit börja längta tillbaka till jobbet igen.

Att det är grått, regnar ute och jag inte har energi till att göra så mycket gör ju heller inte saken bättre.

/Lady Violett

Magen i vecka 40 (39+0) ❤

Då var det återigen dags att bjuda på lite nya magbilder.
Som ni ser har jag börjat samla på mig en del vätska nu på slutet så har svullnat upp en del och kan inte längre ha på mig mina ringar. 😥

/Lady Violett

1 vecka kvar

Idag är det endast 7 dagar kvar till beräknad förlossning. Dagen har ägnats åt vårmarknad, restaurangbesök och shopping.

När vi kom hem igen efter en fullspäckad dag var det en som var helt slut. Inte var det min kära make som begav sig ut på en två timmar lång vandring. Jag hade tänkt ägna den tiden åt lite vila, nagelfix och ett avsnitt av "One born every minute" men kom aldrig upp ur sängen efter jag lagt mig först maken min kom hem och fixade mat åt oss.

/Lady Violett

Nu får du gärna komma om du vill ❤

Idag var jag på mitt förhoppningsvis sista besök hos barnmorskan. Har en tid den 16:e april som jag hoppas på att inte behöva nyttja. Inte för att det på något sätt är tråkigt eller jobbigt att gå till barnmorskan. Tvärtom är det mycket angenämt, men något som inte vore lika angenämt är att behöva ta ut föräldrapenning för ett barn som inte är fött.

Nu i veckan fick vi den här...


...fina och alldeles unika vaggan utlånad av en av mina kära kollegor som själv har byggt denna superfina vagga. 😄 Så nu behöver vi inte konka in spjälsängen från barnkammaren till vårt sovrum för där står nu vaggan istället redo för att ta emot vår skatt. ❤

Både jag och min älskade make känner oss redo inför den kommande förlossningen och för att möta vårt älskade barn. J hade gärna sett att barnet redan varit ute nu för han längtar då verkligen efter vårt älskade mirakel. Men jag är glad att bebis stannat inne så här långt. För det har inneburit att jag hunnit gå till tandläkaren, dagens besök hos barnmorskan och vara ledig ett par veckor från jobbet och på så sätt kunnat vila upp mig inför den stundande förlossningen.

Men nu känner vi oss båda som sagt redo, så när du är redo älsklingen därinne så är det bara att du kommer. ❤

/Lady Violett

Folktandvården ❤

Idag var det äntligen dags att få sina gaddar undersökta. Som jag hade längtat! 😀 Inga hål hade jag som tur var. Var ju lite orolig för i vilket skick mina tänder skulle vara med tanke på att en graviditet brukar kunna slå hårt på tänderna sägs det på grund av hormonerna och småätandet som blir.

Det bästa av allt med dagens tandläkarbesök var dock att jag fick hjälp med mina fruktansvärda missfärgningar. Varken jag eller hon jag var hos kunde komma på vad de beror på men jag i fall testa med att lägga ner te drickandet så får vi se om det kan hjälpa.


Men nu kan jag i alla fall äntligen le igen tack vare att jag fick bort de fruktansvärda missfärgningar. Känns så otroligt underbart och befriande! 😁

Skulle de eländiga missfärgningar komma tillbaka igen var det bara att jag hör av mig så ska de ta bort dem igen. Det kändes skönt att veta, för har nämligen gått med eländet i ett helt år nu och bara väntar på att det äntligen skulle bli dags att bli kallad till tandläkaren så att jag skulle kunna få hjälp.

/Lady Violett

RSS 2.0