Min jul är räddad, ett mirakel har inträffat!

Igår efter att min älskling läst min blogg messar han mig och säger att han kommer och hämtar mig om min bil inte blir klar i tid. Han är en riktig ängel. Idag ringde jag för att höra om den där leveransen till bilen kommit än eller ej, för att se hur stor eller liten chansen var att bilen skulle bli klar i tid eller ej. För om min älskling skulle komma och hämta mig så vill han i så fall komma redan imorgon.

Vad sa då verkstaden? De sa att den blir färdig idag och att jag kan komma och hämta den klockan fyra IDAG! Gissa vem fick ur sig ett glädje tjut och hoppade och stutsade av glädje. (Efter att jag lagt på luren såklart). Igår hoppades de på att den skulle kunna bli klar innan jul och nu idag så var budet att den skulle bli färdig idag. Snacka om tvära kast. Nåja, jag är överlycklig för att få hem min röda lilla plutt igen och nåde mig om jag gör illa den igen.

/Lady Violett

Snälla, låt min jul bli räddad!

På lucia lämnade jag in min bil på verkstad för reparation. Jag fick beskedet att det skulle ta max 5 arbetsdagar, men troligen skulle den blir klar tidigare.

När veckan började närma sig sitt slut blev nästa bud att den skulle bli klar idag eller imorgon och när jag ringde idag, var beskedet att de hoppades på att den skulle bli klar innan jul. IHOPPAS PÅ!!!!!! INNAN JUL!!!!!!!!!!!!!!!!!

Den måste bli klar senast på torsdag!!!!!!!!!!!! Hur ska jag annars ta mig till mitt julfirande som ligger 40 mil bort??????????? Tågen är ju säkert överbokade så här års och är de inte det så är det säkert inställde på grund av snön.

Hyra en bil är väl kört de med. Det brukar vara trixit att få tag i en till en vanlig helg och till julhelgen lär det ju knappast vara enklare. Jag är ju inte direkt ensam om att åka bort till jul. Det här händer bara inte. Min bil måste bara blir klar i tid, den måste det!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Hade jag vetat att det kunde bli såhär, så hade jag inte lämnat in bilen nu. Jag har redan varit tvungen att hyra två bilar för att kunna jobba något sånär, men jobbet har blivit lidande för att jag inte haft tillgång till bil fullt ut och ska nu julen också bli förstörd????

/Lady Violett


Flickan på två stolar

Idag har jag varit på mitt allra första book release. Det var en trevlig tillställning som ägde rum i dövföreningens lokaler. Tyvärr var det inte så jättemånga som var där, men det kan bero på bristande marknadsföring. Jag har själv inte sett någon som helst annonsering om att det hela skulle se, utan hade fått nyss om det ryktesvägen.

Vid läggdags ska jag börja läsa i mitt egna signerade ex av boken. :-)

/Lady Violett


Då var det klippt

Idag har jag äntligen varit och klippt håret. Det var verkligen på tiden, har inte klippt mig sedan min examen. Tur att jag har så pass tåligt hår att det ändå inte var allt för slitet. Det blev ingen revolutionerande förändring. Bara bort med det slitna och lite uppklippt. Jag funderade ett slag på någon kort tuff frisyr, men det är ingen idé när man måste ha mössa på sig.

Nu ska jag käka en sen lunch och kanske blir det te och lussekatt till efterrätt. Ikväll ska jag träffa Skaningen och sy upp mina nyinköpta jeans.

/Lady Violett

Ödets ironi

Idag har jag haft en riktig lat-dag och det enda vettiga jag gjort är att frosta ur frysen. Under min hemma dag har jag även passat på att färga ögonbrynen och tagit hand om huden. Efter en ögonbrynsfärgning ser man ut som ett miffo, särskilt innan man hunnit plocka till brynen.

Nu så här på kvällen kände jag att det bara inte går för sig att sitta inne en hel dag, utan jag kände att jag bara var tvungen att gå ut lite. Jag hade några grejer på min inköpslista, så jag tänkte att jag lika gärna kunde ta en kort promenad till affären. Iklädda mjukisbyxor, osminkad och låt oss inte glömma de nyfärgade oplockade brynen begav jag mig till affären. Efter att jag plockat på mig det jag skulle ha gick till kassan och vad fick jag se om inte två gamla skolkamrater från gymnasiet stå precis framför mig i kassan. Vad gör man? Flyr? Gömmer sig? Jag har bott här i några månader nu och varit noga med att se presentabel innan jag sätter min fot utanför dörren. Det är så typiskt att jag just ikväll när jag ser ut som skit ska springa på bekanta. Jag valde att hälsa i alla fall. Får hoppas jag springer på dem igen en dag när jag ser normal ut.

 

/Lady Violett


Julavslutning med jobbet

Igår hade vi julavslutning med jobbet och företaget bjöd på trerätters middag och mordmysterier. Företaget hade anlitat www.mordmysterium.se. Det hela kan liknas vid spelen Cluedo eller Maffia. Jag har själv aldrig spelar dem, men jag tycker att konceptet verkar vara ungefär det samma.

OBS! Konceptet mordmysterium verkar endast bygga på en story, för det första värdinnan frågade oss var om någon hade gjort detta förut och när alla svarade nej, så sa hon- Bra, för det vore tråkigt om någon redan visste vem som är mördaren. Det tycker jag är riktigt dåligt att bara ha en story, så om du själv vill prova på konceptet bör du sluta läsa nu.

Så här gick det alltså till. Vi skulle föreställa oss att vi allihopa arbetade på en teater som det inte hade gått så bra för de senaste och vår chef hade därför blivit tvungen att sänka alla våra löner och teatern riskerade att gå i konkurs. Vår huvudrollsinnehavare hade blivit mördad under en föreställning och en polisutredning hade inletts. Vi var alla misstänkta.

Alla fick vi läsa lite kort om vad som hänt och vi fick var sin roll som vi skulle spela. Vi fick vars ett kuvert med en karaktärsbeskrivning och vi blev även tilldelade några uppdrag vi skulle försöka utföra under kvällen.

Jag fick rollen som Bert. Teaterns dörrvakt som hade koll på vilka som kom och gick. Bert hade även ansvar för vilka som fick komma in backstage. Bert kunde se förbi vissa saker i utbyte mot en flaska whisky. Bert var även knarklangare.

Berts hade blivit tilldelad två falska autografer och 6 påsar knark som han skulle få sålt under kvällen i utbyte mot pengar eller information om mordet. Bert var själv oskyldig till mordet, men det fanns en karaktär som hävdade sig ha information som kunde sätta dit Bert för mordet. Bert hade även i uppgift att muta denne till tystnad.

Utredningen på gick under teaterns avslutningsmiddag, där även årets medarbetare skulle koras. Bert hade även i uppgift att nominera sig själv till årets medarbetare.
 
Efter huvudrollinnehavarens död hade föresällning ändå fortsatt till hyllning av hans minne och en stand in fick ta över rollen. Plötsligt gick man ur huse till teatern och biljettintäkterna flödade och föreställnigen blev helt slutsåld.

Alla skulle alltså under kvällen försöka lista ut vem som var mördaren och dessutom samla på sig så mycket pengar som möjligt under kvällen. Alla hade fått en 100 lapp minst att börja med sen var det helt upp till en själv hur man såg till att få tag i mer pengar. T.ex. genom stöld osv.. Den med mest pengar på slutat skulle få ett pris.

Bert hade från start 100 kr, 6 påsar knark och 2 falska autografer. På slutat hade Bert fortfarande 6 påsar knark, 2 falska autografer och 600 spänn. Pengarna hade Bert fått in genom att sno 100 spänn från damen mitt emot, genom utpressning och försäljning av de förfalskade autograferna. (Trodde han). Bert hade nämligen inte kunnat se några autografer liggande i kuvertet, så han tänkte att det måste vara meningen att han själv skulle skriva ner namnen på två lappar och sälja dem. Nja..så var det ju inte riktigt tänkt och om Bert hade tittat lite noggrannare i kuvertet så hade han sett att det faktiskt låg två autografer där i. Det visade sig dessutom sedan att den som hade dessa autografer i sin ägo fick 500 spänn för varje. Om Bert hade uppmärksammat att autograferna faktiskt var i hans ägo hade han fått ytterligare 1000 spänn utöver de 400 han fått för de två självskrivna. Hade han även varit smart kunde han ha lurat fler köpare till att köpa fler självskrivna autograferna istället för att säga, tyvärr de är redan sålda. De två som köpt de dubbelt falska autograferna blev rätt snopna när lekledaren inte delar ut var sin 500 lapp till dem för deras autografer.

Bert blev inte årets medarbetare och han hade inte heller tjänat ihop mest pengar. Det hade nämligen prästen gjort som fått ihop 2600 kr, trots att prästen hade fått spendera en del pengar på att få folk till att ställa upp i kyrkokören. De tillfrågade hade tackat ja mot betalning. Låt se vad Bert svarade på frågan om att ställa upp i kyrkokören och sjunga naken? Jo, han svarade som så här. Jag är inte så musikalisk av mig och skulle jag klä av mig naken så skulle tjejerna bli alldeles till sig. Prästen envisas och Bert avslutar med att säga. - Jag ska fundera på saken. HALLÅ!? Hur dum får man va?

Ingen av oss lyckades lista ut vem mördaren var. Bert hade inte ens bytt ett enda ord med den karaktär som var mördaren. Den person som Bert var ämnad att sälja knarket till visade sig vara hans egen bordsdam. Det stod inget om vem knaket skulle säljas till, utan det var meningen att Bert själv skulle finna köparen, men personen som knarkade hade även i uppgift att köpa knark. Ändå slutar det med att Bert har alla sina 6 påsar kvar vid middagens slut....

Nåja, jag kan väl helt enkelt konstatera att jag inte duger till varken detektiv eller skurk.

/Lady Violett


Sitter yrvaken i soffan.

Efter en lång kväll på vägarna igår slocknade jag nu här hemma i soffan. Det är bra att folk tar det lugnt i trafiken, men att köra i snitt 70 km/h på en 120 väg som är relativt ny plogad känns inte riktigt befogat.

Ankomstiden på min GPS tickade upp och upp. Tillsist beslutade jag mig för att spendera natten hos min farmor. Det var ingen idé att fortsätta sega mig igenom ännu ett par timmar minst och komma hem mitt i natten. Jag tänkte att trafiken säkert skulle vara bättre tidigt på morgonen än vad den var på kvällen. Köra trött är bara det ytterst trafikfarlig, så på så sätt var det bättre att gå och lägga sig och fortsätta körningen nästa dag. Då är det allt tur att man har en farmor som bor längs vägen, tänkte jag. Min pappa var även han på besök hos farmor.

Pappa var så noga med att gå ut och röka på balkongen när jag kom, eftersom jag som så ofta påtalat hur illa jag tycker det luktar. Dock hade pappa redan rökt inne hos farmor de senaste veckorna, så det hjälpte liksom inte att han gick ut när jag kom. Allt stank i alla fall nikotin.

Jag gick och lade mig ganska omgående, eftersom jag skulle upp tidigt. Först kunde jag inte sova på grund av nikotinstanken och på grund av att farmor och pappa ännu var uppe. Det var bestämt så att jag skulle dela dubbelsängen med farmor och pappa skulle fortsätta att sova i gästrummet.

När även de lagt sig och jag ännu inte lyckats sova, tänkte jag att det nog skulle gå att sova nu när det blev mörk, tyst och pappa inte bolmade cigaretter i vardagsrummet. HA! Trodde jag. Farmor började genast snarka och efter att ha puttat på henne ett otal massa gånger utan att det hjälpt mer än i ett par sekunder, tog jag kudde och täcket med mig in i vardagsrummet. Där inne satt det en tickande väggklocka som förde liv istället, så det var bara att knata vidare. Nästa anhalt gästrummet, men där inne snarkade pappa för fullt. Det var bara att gå och lägga sig jämte farmor igen och vänta på att morgonen skulle gry.

Inte undra på att jag just sovit som en stock i ett par timmar här hemma...

/Lady Violett


2:a december

Jag har fortfarande inte varit och köpt någon julkapp och jag är rätt säker på att jag blivit förkyld. I natt sov jag i princip ingenting. Jag frös och var varm på samma gång. Det är inte så illa ändå, för så länge det går att tackla med Burana och echinaforce så är jag nöjd. Då är det inte hela värden om jag känner mig tung i huvudet, matt och slö i kroppen mellan varven. Jag blir nog snart frisk ändå.

Jag hade hoppats på snowboard åkning i helgen, men de har inte öppnat backen än- =(

Nu ska jag lägga mig och vila en stund Sen ska jag köra och plocka upp en kollega och köra till vårt uppdrag. Imorse fick jag beskedet att uppdraget var inställt för att min kollega inte vill köra på grund av snön, men för en halvtimme sen fick jag beskedet att jag fått en ny kollega, som är lika galen som jag, eftersom även hon kan tänka sig ge sig ut i det här vädret. Fast så illa är det faktiskt inte. Bara man tar god tid på sig, inte stressar, undviker att köra om och håller avståndet så ska man allt klara sig helskinnad.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Senaste nytt, uppdraget avblåst. Ingen av oss måste ge sig ut i övädret. Jag älskar mitt jobb, men jag skulle inte vilja dö för det.

Jaha, vad ska man göra nu? Träna? Nej, Lady Violett du är faktiskt sjuk! Tända ljus och mysa? Okej, då...fast det känns lite tradigt..

/Lady Violett


1:a december

Idag öppnade jag första luckan i min choklad julkalender, meningen var att jag även skulle kolla på svts julkalender, men jag glömde bort tiden. Jag får titta på svtplay istället. Min morgon blev riktigt stressig idag. Jag var seg som bara den och lite smått hit och dit strulade som bland annat att jag hade svårt att få ordning på mina saker och att parkeringsautomaten inte ville ha mina pengar.

Nu sitter jag på kontoret och ska snart iväg på ett uppdrag, ska bara hinna med en lite powernap först. Sen ser det ut att bli gymmet ikväll för min del. Uppdraget jag skulle med på ikväll har blivit inställt och jag hade sett fel på dövföreningens schema, så det var visst ingen aktivitet där ikväll att gå på heller.

/Lady Violett

RSS 2.0