Lägenhetsvisning

Jag har precis haft min första lägenhetsvisning. Det var en tjej här som ska flytta hemifrån som arbetar på konditoriet här nedan som var och tittade. Hon berättade även för mig att hon hört att det är några till som vill komma och kolla, men att hon fått förtur.

Hoppas att några av spekulanterna vill hyra lägenheten från och med maj, så att jag slipper betala hyra till juni. Det skulle inte vara helt fel att spara in lite pengar på hyran. De pengarna skulle jag mycket hellre vilja investera i mitt och min älsklings kommande gemensamma hem. =)

Nu ska jag ta en fika och slappa en stund, sedan ska jag fortsätta packa ihop mina ägodelar inför flytten. Jag har tänkt sälja min soffa, säng och bokhylla på blocket, så jag måste ta bilder på dem till annonsen också.

/Lady Violett


Det ljusnar i dubbelbemärkelse

Våren har gjort sitt intåg, även om det kom ett litet bakslag häromdagen.

Just nu lyssnar jag på min nya skiva med "Allt gott som finns" av Stefan Jämtbäck. Jag kan värmt rekommendera den skivan, den är så fin, stämningsfull och tänkvärd. =)

Undertiden jag lyssnar på Stefan, så har jag bland annat sorterat min tvätt. Ska tvätta om drygt en timme. Jag har även packat ett par flyttkartonger. Ska strax fortsätt med att packa fler. ¨

Min älskling tycker jag är så tidigt ute med att packa, men när man verkligen ser fram emot något så kan man bara inte låta bli. Det är precis så det är för mig. Jag är så ivrig inför att vi ska bli sambos att jag bara måste ta tag i allt som ska fixas, även om det ännu dröjer 2- 3 månader innan det är dags.

Nä, nu ska jag fortsätta med min packning och tvätt. =)

/Lady Violett


Bloggar från mobilen

Vilken spännande dag det är idag. Solen skiner. Jag fick bråttom till uppdraget imorse. Polisen hade visst bestämt sig för att spärra av just den vägen som jag skulle ta. Imorse när jag vaknade hade jag glömt bort varför jag ställt klockan så tidigt. Så lång tid tar det inte att köra till uppdraget att jag måste kliva upp riktigt nu. När jag satte mig i bilen kom jag ihåg varför jag skulle upp så tidigt. Jag skulle ju tanka bilen, men det hade jag ju inte tid med nu. Bensinen räckte som tur var och jag kom fram till uppdraget med andan i halsen, men dock i tid. Dock var det ingen där att tolka till. Det visade sig att min samordnare givit mig fel tid, så istället för att vara precis i tid till uppdraget var jag en timme tidig. Det blev till att uppsöka närmaste mack och tanka,. Jag visste att jag kört förbi en ganska nyss, så jag struntade därför i att använda min gps. Körde såklart fel bara för det. Tur var det för då fick jag chansen att se en kvinna som var ute med sina två Papillons. =) Efter dagens första uppdrag hade jag en stor lucka i schemat och eftersom dagens andra uppdrag skulle vara i närheten av min fasters bostad, tänkte jag att jag kunde passa på och hälsa på. Får dock på vägen ett mess från min samordnare att stanna där jag är, för det hade kommit in ett annat uppdrag i närheten av där jag var, så någon annan fick ta det uppdraget jag skulle ha haft. Därför sitter jag och lunchar på ikea nu. =) Snacka om händelserik dag och än är den inte slut. Ikväll ska jag på kursen Konsten att köpa valp. Det ser jag fram emot. Nu är det kaffe dax. / Lady Violett

Vårkänslor

Idag har det varit en strålande dag. Solen har skinit och jag har haft två uppdrag. Morgonen började segt, men så kom ett uppdrag som fick upp adrenalinet. Det var bara att sätta sig i bilen och tuta å köra.

Efter dagens första uppdrag satte jag mig på en pizzeria. I väntan på att min pizza skulle bli klar satte jag mig på uteserveringen och solade. Eftersom de nyss hade satt igång ugnen, så fick jag sitta i solen en stund. Det var så härligt varmt i solen att jag satt utan jacka och stundtals bara i t-shirt.

När min pizza var klar gick jag in och fick till min förfäran se att jag fått fel pizza. Ni som känner mig vet att jag äter det mesta, men ananas på pizzan är ett no, no för mig. Pizzan var nästan rätt, men ändå så fel. Den hade skinka på precis som jag beställt, även räkorna var där, men mina älskade champinjoner lyste med sin frånvaro och istället fick jag se en hel massa små ananasbitar.

Det var den enda kunden på pizzerian, så det var inte så att jag fått någon annans pizza. Jag tänkte att jag får la ge den en chans innan jag förkastar den. Den var helt okej, trots ananasen. Jag påtalade misstaget och sa att det var lugnt. Han som gjorde pizzan hade uppfattat rätt namn, men läst fel på vilket pålägg det skulle vara på, så istället för en Italia som jag beställt fick jag en Kastrup. Nog pratat om min pizza.

Efter jag ätit min frukost/brunch/lunch eller vad man ska kalla det hälsade jag på mamman min. Hon var som vanligt inte riktigt helt vaken vid den tiden på dygnet. Tydligen hade hon varit uppe hela natten och löst korsord.

Efter dagens sista uppdrag hade jag tänkt åka en sväng till gymmet, men så kom jag på att jag glömt väskan med träningskläderna hemma och när jag väl kom hem skulle jag bara göra de ena med det andra och nu sitter jag här och skriver utan att ha varit på gymmet. Det är farligt det där med att åka hem i mellan. Nåja, det får bli ett nytt försök imorgon.

En dag som denna längtar jag verkligen efter att vara hundägare. Tänk dig själv att strosa runt i solen med din lilla skatt och bara njuta av solen. Blir så avis på alla hundägare jag möter när jag är ute på promenix. Jag gillar ju att gå ut och gå och det hade verkligen inte varit helt fel att ha en liten en med sig. Det är ju inte så roligt att gå ut och gå ajälv alla gånger.

/Lady Violett


Hundutställning

Idag har jag varit på en internationell hundutställning i Malmö arrangerat av Sydskånska kennelklubben. Jag var där för att ta mig en extra god titt på rasen Papillon. Som många av er redan vet, så är jag helt såld på den rasen och skulle väldig gärna vilja skaffa mig en egen liten Papillon tik.

Jag har nästa aldrig träffat någon Papillon på riktigt, bara någon enstaka. Mitt beslut om att vilja ha en Papillon har mest grundat sig på vad jag läst och sett om rasen på tv, youtube och i böcker. Därför var det extra roligt att komma i närkontakt med livslevande Papillon hundar. Jag kan säga som såhär, om jag ville ha en Papillon innan utställningen, så vill jag det ännu mer nu. Jag fick spendera extra tid med Diods kennels Ache och Kelly. Ache satt mest i sin bur, men Kelly passade jag på att bekanta mig med. Hon är verkligen en förtjusade tik. Så snäll, rar och gosig. Inte alls så restriktiv som Papillon annars tenderar att vara. Papillon ska ju vara restriktiva mot främlingar står det i deras rasstandard. Kelly var i alla fall en glad och rar prick och även mot mig, fast än jag var en främling så att säga. =)

Det sägs att små hundar är så skälliga, men fast än det var liv och rörelse, så var det inte så mycket liv som skapades utav Papillon hundarna. De var så duktiga så. Självklart kom det ett och annat skall, men de är ju faktiskt hundar vi pratar om och hundar skäller, så är det bara.

Jag hann även med en liten shopping runda och då införskaffade jag mig en Papillon mugg, kylskåpsmagnet och strumpor (Se bilden nedan).


Titta så tjusigt =)

Jag vill rikta ett extra stort tack till Helena ägaren utav Diods kennel och lilla Kelly och Helenas mamma som så snällt tog hand om mig på utställningen och guidade mig igenom utställnings djungeln. Tack ska ni ha. =)

/Lady Violett


Igår var det fest

Igår var jag på fest. Jag går sällan på fest och idag blev jag påmind om varför. Dagen efter blir ju helt förstörd. Det spelar ingen koll att man tar bussen hem kl.23.49 eller att man låter bli att bli full eller typ ens dricka alkohol alls.

Jag var helt säker på att jag åkt i lagom tid, när festen var på topp, klockan var inte allt för sen och ändå kände jag mig överkörd när jag vaknade imorse. Jag vaknade inte förrän kl.12.56!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag ställde ingen klocka, eftersom jag inte skulle jobba förrän kl.14.45, nu fick jag nästan bråttom. Det är helt sjukt!

Tanken var att jag skulle på fest idag med, men det blir det inget med. Jag vill inte förstöra min söndag också. Imorgon ska jag upp tidigt på hundutställning och då vill jag vara i mitt esse. =)

Just nu packar jag ner mina böcker i en flyttkartong. Jag började med att packa mitt finporslin, men så blev jag osäker på vad jag vill/bör behålla och på vad jag bör göra mig av med, så det får vänta.

Nu ska jag snart sätta igång med mitt lördagsmys. Har tänkt se filmen som börjar kl.20.00 på TV4+.

/Lady Violett


Regnet har stått som spön i backen

Idag har det varit gråväder och det har spöregnat och små haglat om vart annat hela dagen. Lika glad för det är jag. Inte ens en dag som denna kan skölja bort min glädje.

Idag hade jag ett uppdrag med en kollega som jag verkligen trivs och känner mig trygg med. Vi tolkade på ett församlingshem och det bjöds på en hel del sång. Jag och min kollega hade inte fått något material innan, så vi fick tolka sångerna efter bästa förmåga. Det var inga sånger som jag hade hört förut och inte min kollega heller tror jag. Vår brukare blev rörd till tårar av sångerna och det av något måste ju vara ett tecken på att vi lyckats bra med vår tolkning.

Nu ska google på artistens namn och se om jag kan få tag i hans skiva.

/Lady Violett =D


Ett gott skratt förlänger livet

Det sägs att ett gott skratt förlänger livet. Därför ska jag här bjuda på lite komik ur min vardag.

Idag har det blåst som sjutton. Jag tog mig en tur till Ö&B för att köpa mig ett gäng flyttkartonger. Jag parkerar nära ingången för att slippa släppa på dem så långt. Till min lycka fanns det en passande varuvagnar att låna som jag kunde lägga kartongerna på. Jag ställde vagnen nära bilen för att lasta in kartongerna. Det var lättare sagt än gjort. Vinden tog tag i kartongen och det var mig en jädra kamp att få in den i bilen. Jag fick hålla hårt i bildörren för att den inte skulle blåsa upp och in i grannbilen. Som tur var visade sig parkeringen vara så pass bred att det gick att slå upp dörren helt utan att den nuddade grannbilen, för kartongerna låg inte kvar på vagnen efter att jag fått in den första i bilen och vagnen blåste iväg den med. Jag fick jaga kartonger och vagn kors och tvärs över parkeringen, men tillslut fick jag in dem alla och kunde lämna tillbaka vagnen i butiken.

Det var inte direkt folktomt vid Ö&B idag, så jag kan tänka mig att en del fick sig ett gott skratt. Rena rama AFV komiken över det hela. If you get it on tape, you might get it in cash.

/Lady Violett


Ska jag träda fram?

Jag har under en tid funderat på att förändra min blogg. Jag är lite sugen på att skapa en egen stilmall, men det verkar så besvärligt och svårt. Det skulle ju vara roligt att ha något eget och inte blogg.se egna färdiga tema mallar.

Jag har även funderat på att byta ut min flugsvamps bild till något annat. Jag har till och med funderat på om jag ska ta steget och lägga upp en bild på mig själv.

Jag funderar helt enkelt på att träda fram och personifiera min blogg lite mer. Jag får nog ta ett snack med älsklingen och se vad han har att säga om saken.

Vad säger ni? Tycker ni att jag ska lägga upp en bild på mig och skapa mig en egen mall?

/Lady Violett


Beslutsam

I dag var första gången på länge som jag kom upp på morgonen utan att snooza och som jag kände mig gladare än på länge. Var inställd på att jag skulle på uppdrag idag, som jag trodde skulle vara på förmiddagen. Samordnare skulle skicka schemat till mig idag, så jag visste bara att jag skulle jobba i en viss stad, men ej vilken tid, till vem eller var jag skulle tolka.

Eftersom staden jag skulle till ligger en bra bit härifrån och min bensintank var i behov av påfyllning begav jag mig ut för att tanka. Tyvärr har de grävt upp macken där jag brukar tanka, så jag tänkte att jag lika gärna kunde bege mig åt det håll där uppdraget skulle vara och helt enkelt tanka på vägen. Macken jag hamnade på hade dyr bensin, men det var lika bra att få det överstökat tänkte jag.

Det visade sig att uppdraget jag trodde jag skulle till varken var på förmiddagen eller ens säkert att det skulle bli av. Vi fick helt enkelt inte uppdraget. Skit också tänkte jag, men så kom jag på att det ju var ett ypperligt tillfälle till att passa på att hälsa på Gunilla på Vipa när jag ändå var ute på vift. Dock visade det sig att de hade studiedag, så det var ingen bra dag att komma på. Får göra ett nytt försök en annan gång.

Det är strålande solsken idag, jag kom upp ur sängen utan problem och mitt humör har varit bättre än på länge. Jag tänker minsann inte låta mig slås ner av dessa små motgångar som jag råkat ut för idag. Jag har beslutat mig för att detta inte ska bli en ligga i sängen och muttra dag eller sitta i soffan och vänta på uppdrag som kanske inte ens kommer dag. Idag ska jag få något gjort. SÅ ÄR DET BARA!

Vad ska jag då göra?

Trots att några av mina planer gått i stöpet idag, så har jag faktiskt en hel del kvar som behöver uträttas. Jag har exempelvis tvättid ikväll, men utöver att tvätta så ska jag göra något av det här:

*Städa mitt hem
*Packa min resväska
*Putsa mina fönster
*Träna
*Sätta in mina framkallade fotografier i album
*Gå på en promenad i solskenet
*Göra färdig min timrapport och schemakoll

Jag är väl medveten om att jag omöjligt kommer att hinna med allt på listan, men jag ska i alla fall få gjort minst två saker.

Dags att skrida till verket!

/Lady Violett


Lider av kronisk trötthet

Så mycket att göra, men så lite energi. Varje morgon är det en kamp att ta sig upp ur sängen. Mitt hem behöver städas, mina kläder behöver tvättas och strykas.

Idag har jag i alla fall äntligen fått gjort färdigt presentationerna på de personer som gjort en presentation och som vi i valberedningen ska nominera på årsmötet. Den uppgiften har legat som en tyngd över mina axlar i två veckor nu, så det känns skönt att ha fått den färdig.

Det har varit en slitsam vecka med många uppdrag. Jag ska jobba även ikväll och jag kommer då ha haft jobbat alla sju dagar denna vecka och alla kvällar förutom fredag och lördag. På grund av att jag har jobbat så mycket har andra sysslor hamnat på efterkälken.

/Lady Violett


RSS 2.0