Mjölk, ägg och fiskförbud

Vår lilla älskling blir nu snart 7 veckor gammal. Hon har nu sedan någon vecka tillbaka börjat att le. 😊 Är så härligt att se. Mammahjärtat bara smälter när hon ler mot mig. ❤ Hon har även blivit duktigare och duktigare på att hålla upp sitt huvud. Nackträning på skötbordet ❤I helgen var min tata, farmor och faster här. Så då hade vi familjemys och vi vart ompysslade och bortskämda med lagad mat, hjälp med hushållssysslor och trädgårdsskötsel samt att Linnéa fick en massa fina presenter. Linnéa i famnen på sin deda ❤ Mys med gammelfaster Vera ❤ Linnéa och sin gammelfarmor ❤ Efter helgens mys var det dags för BVC på måndagen. Linnéa vägdes och mättes i vanlig ordning och nu är vår älskling 53 cm lång och väger 3900 gram. Linnéa har under en längre tid haft utslag från och till i varierad mängd. Därför har vi fått sluta med sköljmedlet för trots att även det var parfymfritt finns det ämnen i hon kan reagera på. Dock har det inte gjort någon skillnad, så nu är det jag som får göra ett uppehåll från mjölk, ägg och fisk för att se om det är något av det hon reagerar på. Själv tycker jag nu att utslagen lagt sig något och hon har dessutom börjat att sova lite mer, så kanske har vi inte haft en ovanligt pigg bebis utan en bebis som inte kunnat sova pga. klåda och irritation.Efter BVC blev det en liten shoppingtur. Vi skulle köpa allergitabletter till pappa, tvättkräm och ny amningsbh till mamma då hon växt ur sina andra.Men......det blev även att vi pimpade Linnéas vagn med en vagns leksak och ett rosa solskydd. 😁/Lady Violett

May. 20, 2014

I helgen har Linnéa varit hemma hos farmor och farfar för första gången. Själva resan och vistelsen gick väldigt bra, men att komma iväg när man tänkt sig med en liten en är i princip en omöjlighet. Men efter diverse amningar, blöjbyten och klädbyten kom vi iväg typ 1 timme senare än planerat.

Hos farmor och farfar firade vi Linnéas pappa och farbrors födelsedag. Men det var inte bara de som fick paket...


...även Linnéa fick ett paket av sin gammelfarmor och gammelfarfar innehållande fena bedårande klänning. 😊 I den kommer Linnéa bli så midsommar fin så. 😄

/Lady Violett


5 veckor ❤

Idag är vår älskade lilla tjej hela 5 veckor gammal. Växer så det knakar gör hon också. Hon har på en vecka gått upp 270 gram och väger nu 3670 gram. Hon har även blivit ytterligare 1 cm längre och är nu 52 cm lång. Hennes huvudomfång är nu uppe i 37 cm.

Denna veckan har vi invigt bärselen.


Den visade sig vara en riktig hit. 😁 Linnéa susar så sött mot mammas bröst och mamma är överlycklig över att ha båda sina armar fria.

/Lady Violett

1 månad! ❤

Idag är det exakt 1 månad sedan vår älskade lilla tjej kom till världen. ❤

/Lady ViolettFyra veckor ❤

Idag är vår lilla tjej hela 4 veckor gammal och hon växer så det knakar. På veckans BVC besök vägde hon nu 3400 gram och hon var hela 51 cm lång. Hon har nu växt ur alla sina bodys och pyjamasar i storlek 50.Vår lilla älskling i sitt babynest i spjälsängen. ❤

/Lady Violett

Tre veckor ❤

Idag är vår älskade lilla tjej hela tre veckor gammal. Inte klokt vad tiden går fort.Här är en bild på Linnéa i sitt babygym. ❤

I tisdags var vi på BVC och då hade Linnéas vikt ökat med 190 gram på 6 dagar och vågen visade på 3290 gram. Hon har även växt ett par centimeter på längden och är nu 50 cm lång och hennes huvudomfång visade på en ökning med 1,3 cm och är därmed nu 35,3 cm. Att Linnéa växt märks även på hennes kläder. Storlek 50 plaggen är inte lika förstora längre och vissa har hon i princip växt i. Hon har dock även växt ur sina två första plagg.Igår kväll när vi skulle sätta på henne denna pyjamasen kunde hon inte sträcka ut benen då den blivit för kort, dock var den ännu för lång i ärmarna.


Den här sparkdräkten visade sig vara på gränsen till förtrång i fötterna.

Även på våra bilder av henne ser man hur hon växt och förändrats mycket under dessa tre veckor.

Lite tråkigt är det att de växer så fort de små liven, samtidigt som det är jättehärligt att få se och följa hennes utveckling.

Linnéa har redan hunnit använda alla sina storlek 50 plagg mer än en gång. Så vi hade inte köpt för mycket kläder innan som vissa verkade tycka för kläderna hon använt flera gånger om är både de vi köpt och som vi fått till henne efter att hon fötts. Jag har till och med börjat ledsna på att klä henne i samma outfits om och om igen och inte ha någon ny outfit att klä henne i.

/Lady Violett

RSS 2.0