Lövkrattning

Idag målade jag listerna i matkällaren en tredje gång, för jag tycke inte att det täckte riktigt efter två omgångar färg, men efter dagens tredje blev det bra.

Det blev dock ingen målning av matkällargolvet denna dag. Jag vart osäker på vilken färg jag skulle ha och kom inte in i färburken jag väl beslutade mig för. Bestämde mig för att fråga den nuvarande ägaren av huset om hjälp. När han väl kom och jag fick svar på vilken färg jag skulle ha till golvet behövde han jobba i tvättstugan, så jag får ta och måla golvet en annan dag.

Istället ägnade jag mig en stund åt att kratta löv.Två skottkärror med löv fick jag ihop denna gång och mycket mer löv finns kvar att kratta. Grannen hade krattat och kört bort hela 10 kärror innan han vart klar. Får se hur många jag kommer upp i, men jag misstänker att det blir fler än 10.

När jag krattade löven fick jag se att...


..det växt upp några krokosar under äppelträdet.

Jag fick även se att....penséerna börjat växa upp igen. Får se hur länge de får stå kvar innan rådjuren äter upp dem igen.

/Lady Violett

Inte som jag tänkt mig...

Ibland blir det inte som man tänkt sig. För mig som är något av en tidsoptimist i vissa avseenden blir det ofta inte riktigt som jag tänkt mig.

Igår hade jag grandiosa planer på vad jag skulle hinna med att göra i huset innan jag skulle till jobbet. Måla färdigt matkällaren, krattalöv och klippa häcken. Han inte klart med det första ens. Ångrade nämligen att jag även målar dörrkarmen i matkällaren gråblå, så det blev till att maskera och måla dem vita istället, samt lägga på det sista lagret färg på väggarna.

Nu är det bara golvet kvar, sen är matkällaren klar.

Igår var jag även och hämtade en tavla som J och jag köpt till huset.Grindsslanten ska få pryda någon vägg i vårt hus.

Borde egentligen vänta med att köpa grejer till huset till vi flyttat in i det, men kunde inte motstå att köpa denna tavla.

En lustig sak är hur ens intressen kan förändras. Inte hade jag kunnat tro att jag skulle kunna tycka att det är kul att måla, rensa i rabbaten och krattalöv, samt bli jätteglad av att...


...hitta arbetshandskar i min storlek.

Livet är bra lustigt.

En annan sak som inte blivit som jag tänkt mig. Hade tänkt åka till huset och jobba idag, men var uppe till nästan kl.02.00 för att jag fastnade framför en film efter att jag kommit hem från jobbet igår, så jag kom upp sent idag och har därför varit seg. Ska iväg en mini sväng till huset innan jobbet nu. Får jobba på extra bra i huset på måndag när jag är ledig. Har i alla fall packat ännu en flyttlåda idag.

/Lady Violett

Husfix

Igår var jag i huset för att fixa lite.

Jag fortsatte med min målning av matkällaren, som börjar närma sig sitt slut.
En omgång till med rollern på väggarna, sedan är det bara golvet kvar.Passade även på att fixa lite i trädgården i det fina vädret. Rensade lite i rabbaten som rådjuren verkar se som sin matlåda. Därav är alla blommorna avbitna.


Jag avslutade min dag i huset med lite lövkrattning.

På kvällen var vi och köpte en skottkärra som jag ska inviga idag. Då får jag med mig fler löv att tippa åt gången, så att jag slipper springa och tömm den lilla spannen hela tiden.

/Lady Violett

Det går sakta men säkert framåt...

Det går sakta men säkert framåt med packningen inför flytten.Fast fortfarande finns det massor kvar att packa.

/Lady Violett

Vårstäd B-)

Idag var J och jag med på samfällighetens årliga vårstäd i området som vi snart flyttar till. :-) Vi hade jättetur med vädret och även fast vi inte hade behövt vara med då vi ännu inte flyttat in är jag riktigt glad för att vi valde att delta. Riktigt trevliga grannar verkar det som vi kommer att få och städet gick snabbt, då alla hjälptes åt och den område ansvarige bjöd hem till fika. De alla fick oss att känna oss så varmt välkomna till området. :-)

När vi ändå var där passade vi på att titta till vårt blivande hus och den pågående renoveringen, samt för att passa på att fixa lite på tomten. J skulle kratta undan löven under äppelträdet, men det fanns visst ingen skottkärra eller korg att samla upp löven i, så löven får ligga kvar ett litet tag till. Därför passade J istället på att reka i skogen och utforska stigen ner till sjön som ligger vid vår tomt undertiden som jag skulle planera fler penséer runt väderkvarnen. Det visade sig att de jag redan planterat i onsdags blivit rådjurs mat. Så idag fick rådjuren några nya blommor att äta upp för oss. Någon som har något tips på vad man istället ska sätta runt väderkvarnen som inte riskerar att bli rådjurs mat?

/Lady Violett

Bye, bye Clio

Idag körde vi J:s Clio till skroten.
Farväl Clio, tack för denna tiden.

/Lady Violett

Måla mera

Var en sväng till huset för fortsätta med målningen av matkällaren.

Det går sakta men säkert framåt med målningen. Nästa gång kan jag måla på första omgången färg med rollern.

Idag har jag även tvättat min bil och rengjort den invändigt. J och jag hämtade vår nya gemensamma familjebil igår, så nu ska min bil ut till försäljning och hans till bilskroten.

Nä, nu är det strax dags att dra till jobbet.

/Lady Violett

Renovera mera :-)

Idag var jag en sväng till huset igen. Planen för dagen var att måla matkällaren. Kratta löv i trädgården och planterar penser runt väderkvarnen.

Hann inte måla färdigt. Då jag är nybörjare på det där med målning så hade jag använt för lite färg på rollern när jag målade taket, så jag fick bakläxa, så det var bara till att göra om och rätt.

Hann ungefär halvägs med att måla väggarna med pensel där rollern inte kommer att komma åt, men klart hann jag inte...

Några löv blev heller inte krattade, men planterat runt väderkvarnen blev det.Blev dock inte riktigt nöjd med antalet blommor, så det blir tills att köpa några fler och flytta om lite till jag blir nöjd.

/Lady Violett

Huset dag 1

Idag var jag i huset för att hjälpa till med den återstående renoveringen, samt för lite trädgårdsfix.

Jag inledde dagen med att klippa äppelträdet.Äppelträdet före klippningen...Tyvärr fanns ingen stege att tillgå, så det blev inte mycket klippt denna gång.Äppelträdet efter klippningen. Som ni ser syns i princip ingen skillnad. Blir till att köpa en stege snarast för att kunna slutföra klippningen.

Klippa äppelträdet var inte det enda jag gjort idag.

Jag rensade även ur matkällaren, dammsög den och tvättade den två gånger med målartvätt. Dock glömde jag ta en före bild med mobilkameran, så ni får hålla tillgodo med dessa bilder.

Matkällaren efter utrensning, dammsugning innan målartvätten.Det var allt för denna gång.


/Lady Violett


Vårfint

Igår ägnade jag mig en stund åt att göra vår balkong vårfin.

Såhär blev resultatet...Då det fortfarande är minusgrader på natten/tidig morgon får de tillsvidare följa med in om kvällarna.

Struntade i balkonglådorna denna gång. Får lägga krutet på vår trädgård istället som vi fått lov till att ordna med redan nu, trots att datumet för inflytt inte först i juni.

/Lady Violett

I flyttagen

Då var det än en gång dags för oss att packa ner alla våra ting i flyttlådor. Nu tror och hoppas vi båda att det efter denna flytt ska dröja länge, länge innan vi behöver göra det igen.

/Lady Violett

Laddar upp

Laddar upp inför att bli husägare genom att köpa några av det ting man kommer att behöva då.

Så som...trädgårds-/arbetsbyxor...trädgårdshandskar...arbetsskor med stålhätta och...bordsdukshållare, så att inte duken på altan ska blåsa bort.

/Lady Violett

Då var det besiktigat! :D

Igår utfördes en överlåtelsebesiktning av huset vi tänkt köpa. Mycket väl investerade pengar må jag säga. Fick veta och lära sig mycket om huset. Vi fick många tips på hur vi kan göra för att förbättra huset och vi fick ett kvitto på att den renovering som gjorts utförts korrekt. Fick även veta att ena grannen åverkat skada på ena husväggen. Då huset är ett kedjehus som innebär att grannens tomt löper längsmed husets ena långsida, samt att grannens förråd sitter ihop med husväggen på samma långsida. Grannens stuprör på förrådet har haft baklut, vilket inneburit att vattnet har runnit ner på husväggen under en längretid att det börjat växa mossa på husväggen. Detta upptäckte säljaren själv häromdagen och hade därför satt dit en stötta för att förhindra att vattnet från att fortsätta rinna och stänka på husväggen. I och med detta kommer en fortsatt teknisk undersökning att utföras, som innebär att det ska sågas upp ett stort hål i vardagsrumsväggen så att det går att sticka in huvudet och se om väggen blivit fuktskadat eller inte, men då besiktningsmannen försäkrat oss om att huset inte har några akuta och allvarliga fel som kan medföra några allvarligare konsikvenser för oss och då besiktningsmannen och en jurist båda menat på att den skada som grannens stuprör gjort på husväggen är något som grannen borde bli ansvarsskyldig för och därav vara den som får stå för kostnaden att åtgärda skadan. I och med detta har vi beslutat oss för att köpa huset. Därför kommer vi i juni bli ägare av detta hus :)
Huset har en boyta på 145 kvm och en biyta på 90 kvm. /Lady Violett

Biljakt

Jaha, nu har J:s bil klappat ihop. Det var knappt att vi tog oss till och från mataffären igår. Det blir skroten nästa. Min bil mår inte så bra den heller. Bytte hjullager på den för ca: tre veckor sedan. Hann inte köra den själv förrän J underrättar mig att elfelslampan börjat att lysa. Tre olika elfel visade verkstadens mätning. Troligen är det bara ett fel och att de andra två beror på det felet. För att mekanikern skulle kunna lista ut vilket fel som var huvudfelet släckte han varningslampan och bad mig komma in så fort den började lysa igen. Gick inte så bra det där. J:s bil som efter en tur till verkstaden med förhoppningen att en skulle hålla ihop till sommaren var till ingen nytta, så vi kunde inte ta hans bil till hans föräldrar helgen som var. Varningslampan på min bil började återigen lysa på vägen dit och idag när jag hade tänkt åka in med bilen till verkstaden fick det vänta för J behövde den för att ta sig till sin utbildning idag. Så jag tror bilen gått för många mil efter att lampan tändes igen för att mekanikern ska kunna se vad huvudfelet är. Troligen kommer alla tre fel uppenbara sig igen, eller rent av ännu fler del. Vad vet jag....

Efter ett samtal med banken och ett positivt besked ska vi nu påbörja jakten på en nyare gemensam familjebil. Två bilar i familjen är som jag nämnt tidigare överflödigt i vår familj.

Frågan är nu vad för bil det ska bli denna gång. Vi vill ha en inte allt för gammal bil, det ska vara en kombi och ha drag, Den får inte ha för klen motor, inte vara för dyr att försäkra och inte ha gått allt för långt.

En annan fråga är om jag ska byta in min bil utan att först ha åtgärdat elfelet eller inte? Börjar luta mer och mer åt det senare...

/Lady Violett

RSS 2.0