Sjukstuga

Idag vaknade jag och Linnéa upp förkylda. Förkylningen kom bara sådär plötsligt över en natt utan förvarning.

Så veckan som vi sett framemot med premiären av mamma och bebisgympa, vårt första besök till öppna förskolan, vårt crossnature barnvagns pass får vänta ännu en vecka. 😞 Kanske även veckans premiär bad på babysimmet, men än lever hoppet om att vi ska ha kryar på oss så pass så att vi slipper missa även det.


Så det här kör vi på nu.

Nu på eftermiddagen innan jag hunnit publicera mitt inlägg har jag även fått 38,5 i feber och frossa. 😞

/Lady Violett


Matglad tjej

Sedan vi börjat med smaksensationer och en 1/3 smakportioner gröt har Linnéa slukat allt med god aptit. Det enda hon är skeptisk till och inte så förtjust i är smörgåsrån som vi gett henne att suga på för att hon ska få i sig lite gluten.

Igår fick hon smaka en babysked morotspure och det var mumma det. Linnéa gapade och lutade sig fram efter mer, men fick nöja sig med ett litet smakprov.

Hennes nya kvällsrutin med 1/3 smakportioner gröt är en riktig hit. 😊


Gröt är smaskens tycker Linnéa och än så länge verkar hon nöja sig med att få 1/3 smakportion.

/Lady Violett


Storkok

Igår kväll efter att Linnéa lagt sig för natten drog jag igång med storkok av babypureer. 😊


Det blev morotspure, broccolipure och broccoli- och potatispure.

Vi har börjat med smaksensationer, så hon har fått smaka lite en liten bit av min mat när jag äter. Hon har hittentills smakat en liten, liten bit av det mjuka i mitten på en gurka, en liten bit vattenmelon, lite potatis, liten bit äggula och så får hon suga lite på ett smörhåsrån ibland. Det ska tydligen vara bra att introducera gluten i skydd av amning för att minska risken för glutenintolerans.

Sen har vi även börjar ge henne några skedargröt på kvällen. Vi började med en babysked gröt första kvällen, andra kvällen fick hon två och igår fick Hon fyra. Jag har gjort iordning en halv smakportion, så här fått slänga det mesta. Ikväll ska jag endast göra iordning 1/3 smakportion så det inte blir så mycket att slänga.

Vi skyndar långsamt med introduktionen av mat, eftersom amningen funkar så bra. Vill ju och har tänkt amma min lilla tjej länge till. 😊

/Lady Violett

iELM

Igår beställde vi lite grejer åt Linnéa från iELM. 😄

Väldigt kul och bra affärsidé att man kan få komponera ihop sina egna barnkläder som de sedan syr upp på beställning. 👍

Detta har vi beställt åt Linnéa i storlek 74

Denna snygga höstkappa som både jag och Joakim fastnade för. 😃

Och...

...Denna coola zebradress 😜

Och sist men inte minst...

...detta snygga set med snökattmönster.
som krävde lite övertalning innan jag fick beställa. Joakim är inte överförtjust i djurmönster på kläder.

Å vad jag längtar till vi får hem dessa plagg och till hon kan ha dem. 😍

/Lady Violett

Hoppgungan

Idag blev hoppgungan äntligen invigd. Blev dock mer snurrat än hoppat då Linnéa ännu bara når ner med tårna, men hon var nöjd och glad även fast det blev mer snurrat än hoppat och såg ut att tycka att det var kul det är ju huvudsaken. 😊
 
 /Lady Violeyt

4 månaders kontroll på BVC 😊

Idag har vi varit med Linnéa på BVC. Linnéa väger nu 5800 gram, är 61 cm lång och har nu ett huvudomfång på 41 cm. Så lillstumpan fortsätter att följa sin kurva exemplariskt. 😄 Känns riktigt bra för det betyder att jag kan fortsätta fullamma henne ett tag till.

Idag fick vi även detta häfte...

...har bläddrat lite i den idag och kan säga att den kommer jag ha stor nytta av så fort vi ska introducera annan föda än tuttemjölk.

Jag hade först inte tänkt introducera någon annan föda först Linnéa blivit 6 månader (förutsatt att hon fortsätter att växa bra av enbart amning). Men detta häfte fick mig att tänka om lite. Så idag har hon fått smaka på en liten flisaurka som hon spottade ut. Hihi Ni skulle ha sett hennes min. Nu tänker vi låta henne smaka på lite olika saker, men bara pyttelite bara för att känna på smaken.


Vår älskade unge. Händerna i munnen är standard numera. ❤

/Lady Violett

4 månader ❤

Idag är vårt lilla hjärta hela 4 månader. ❤

Fyra månaders dagen har bara försvunnit känns det som. Så mycket som skulle göras som inte hunnits med. Bara för att jag och Linnéa latat oss i sängen hela förmiddagen. Så att testa och se om Linnéa vuxit i sin hoppgungan hanns inte med eller att ta någon bra bild till bloggen idag.

Nåja, ni får nöja er med en bild från i helgen...

...här firar vi Linnéas farfar på 60 årsdagen. 😄🎂

Vi har dock hunnit med att köpa...

...en spelande Dinglis i form av en ko.

Inte lika bra som...

...spelsidan hon hade som hon fick ärva efter min kära kollegas barn, men då mamma (jag) hade i sönder den förra veckan och Linnéa saknat få sin blöja bytt till en ljuv spelande melodi var det bara att försöka få tag i något att ersätta den med och Babyproffsen utbud på speldosor som inte var sängmobiler var rätt tamt. 😕 Och speldosan jag hade sönder var inhandlad på Ullared för 6 år sedan så det var inte bara att köpa en till likadan. 😟

Nä, nu är det dags att nanna.

God natt!

/Lady ViolettRSS 2.0