Nedräkning

Idag är det exakt 3 veckor till jag går hem från jobbet för att vila upp mig och fixa med de sista detaljerna inför den kommande förlossningen.

/Lady Violett

21:e mars

Tack vare min kloka chef och schemaläggare har det ordnat sig så att jag trots allt kommer att kunna gå hem och vänta på storken den 21:e mars. :-) Så imorgon är det exakt 3 veckor kvar till hemgång.

Premiepaketet från tidningen "Vi föräldrar" hade inte kommit idag heller. :-( Så ikväll fick jag helt enkelt tvätta upp de sista textilierna här hemma utan det sista påslakansettet och den sista badcapen.

Så...


...nu hänger detta på tork nere i vår tvättstuga. :-)

/Lady Violett


Ändrade planer

Mina planer på att gå hem 3 veckor innan beräknad förlossning gick något i stöpet. Det visade sig att jag inte kommer att ha hunnit tjäna in tillräckligt många semesterdagar för att kunna gå hem 3 veckor innan. Det fattades 3 semesterdagar för att kunna gå redan den 21/3, så det blir till att jobba 3 dagar till, så mitt nya datum för att gå hem och vänta på storken blir istället den 26/3. Sen får jag helt enkelt hoppas att jag slipper att gå över tiden då jag ogärna vill behöva ta ut föräldrapenning innan barnet är fött.

Min plan att invänta premiepaketet från tidningen "Vi föräldrar" innan jag skulle börja tvätta de ljusa textilierna till barnet gav jag fanken i då det ännu inte har kommit. Fast det visade sig inte vara så dumt, för det visade sig att allt i alla fall inte hade rymmts i en och samma maskin trots allt.

Så det här...

...här jag tvättat idag. :-)

Ska ge premiepaketet veckan ut på att komma innan jag tvättar upp det sista. Vill inte vänta länge än så, då den sista maskinen kommer att innehålla babyfilten vi tänkt ta med oss till BB och jag vill att vi ska hinna använda den innan så att den ska lukta mamma och pappa när vi ger den till barnet.

/Lady ViolettInte många knop

Det har inte blivit så mycket gjort under mina lediga dagar. Det där med att städa klart blev det inget av. Likaså har det blivit med den där träningen jag tänkt mig. Jag har mest slöat.

Lite tvätt har jag dock tagit i tu med, dock inga babygrejer för jag väntar ännu på mitt premie paket från tidningen "Vi föräldrar" vars innehåll också ska tvättas.

Igår tog jag lite i tu med...

...vårt berg av kartonger till följd av en massa babyshopping och shopping till hemmet. Dock blev det bara en runda till återvinning så det mesta av kartongerna står ännu kvar i gillestugan. Blir till att fortsätta en annan dag.

Idag var jag och hämtade ännu ett paket innehållande...

...bröstvärmare, en blöjhink och refillpåsar till blöjhinken. Så nu är det enda som återstår att köpa
är två amnings bh:ar och dryck och snacks till att packa ner i BB- väskan.

Idag har jag även kokat nappa, nappflaskor och en sådan där dianapp till att sätta på bröstvårtan om man skulle få jätteont och sår.

Nä, nu är det slut på ledigheten och dags att ta sig till jobbet.

/Lady Violett

Inga konstigheter

Kom just hem från barnmorskan där jag fått mina ljumskar undersökta. Det var inga konstigheter. Svullnaden beror på den ökade blodvolymen i kroppen och få det försämrade återflödet som är helt normalt vid en graviditet. Om jag vill kan jag använda stödstrumpbyxor för att underlätta återflödet, försöka ha benen högt ibland och tänka på att sitta rakt i ryggen och inte bakåtlutad. Barnmorskan tyckte i alla fall att jag kunde hålla igång och röra mig precis som vanligt, så jag behöver inte känna mig begränsad av mina svullna ljumskar. Det låter väldigt bra tycker jag. :-)

/Lady Violett

17:e februari, barnmorskebesök och ultraljud i vecka 32+1

Igår var jag på kontroll hos barnmorskan. Alla mina värden såg bra ut även denna gång. :-) Mitt Sf-mått hade nu ökat till 30 cm vilket innebär att jag följer min medelkurva helt perfekt. Barnets hjärtljudd låg nu på 150 och barnet låg även denna gång med huvudet nedåt. Fast förra gånger var huvudet rörligt, denna gång var det ruckbart. Min viktuppgång ligger nu på + 10 kg, vilket innebär att jag lagt på mig hela 2,7 kg sedan förra besöket den 27/1. Det var något mer än jag hade hoppats på...

Efter barnmorskebesöket var det dags för ett ultraljud på specialistmottagningen. Barnet har nu blivit så stort att det vart svårt för mig att urskilja vad som var vad i den gråa massan på skärmen, men barnmorskan guidade oss igenom och förklarade vad det var vi tittade på. Vi fick flera goda nyheter på ultraljud. :-) Så som att fostervattnen mängden såg normal ut, att alla delar på barnet som barnmorskan kunde se såg bra ut, att bebisen just nu beräknas väga 1900 gram vilket tyder på en medelstor bebis (större än vad mor sin var när hon föddes) och sist men inte minst att moderkakan hade flyttat upp! :-D Så som det ser ut nu slipper jag genom gå ett planerat kejsarsnitt. :-D

Dock ska jag på en undersökning hos barnmorskan imorgon också, på grund av att mina ljumskar är svullna. Det har de varit ett tag, men det är inget som jag reflekterat så mycket över. Har inte haft en tanke på att det skulle vara något konstigt utan tänkt att det säkert bara har med foglossning och överbelastning att göra. Min kära make dock tycker att det ser ut som jag fått ljumskbråck och mina kollegor uppmanade mig att ringa till sjukvårdsupplysningen för det kände inte igen det som något typiskt graviditetssymptom. Sjukvårdsupplysningen hänvisade i sin tur mig till förlossningen som först pratade om att det kunde vara en blodpropp och att jag skulle komma in akut till dem, men efter att de ställt några följd frågor till mig av mina symptom trodde de inte länge att det var någon blodpropp och bad mig istället att kontakta min barnmorska idag, men hon tror inte det är något allarmerande, men jag ska som sagt på en undersökning imorgon i vart fall. Så vi får väl se vad domen blir. Pratade med min mamma idag och berättade för henne om mina svullna ljumskar så sa hon att hon varit med om samma sak när hon varit gravid och att de då har berott på överansträngning. Kan tänka mig att det kommer visa sig att det är samma för mig, för i och med att jag mår så bra och inte har ont så är jag inte speciellt stillsam varken hemma eller på jobbet.

/Lady Violett

Vill ha vår!

Ush, idag kom det snö igen efter flera dagars smältväder. :-( Jag tycker egentligen om snö, men nu när jag inte har någon glädje av snön och ändå inte kan åka snowboard, skridskor eller pulka är snön och minusgraderna bara till besvär som förstör mina möjligheter till vardagsmotion. Har blivit mycket buss och bilåkande nu i vinter och det har inte blivit så mycket träning de senaste tre veckorna varken i form av vardagsmotion eller annan träning och det har fått mig på något sämre humör.

Jag vill att snön ska smälta bort och att det ska bli plusgrader så att jag kan börja cykla till jobbet igen.

/Lady Violett

2 månader kvar till bf

Inte klokt vad tiden går fort. Idag är det exakt två månader kvar till bf (beräknad förlossning). Jag är givetvis medveten om att det inte är något exakt datum och barnet kan välja att komma ut tidigare än beräknat eller att jag kan komma att gå över tiden och att barnet därav kan komma senare än beräknat.

På måndag ska vi i alla fall på det efterlängtade ultraljudet på specialistmotagningen för att undersöka moderkakans placering. Jag håller tummar och tår för att det ska visa sig att moderkakan har flyttat med upp så att jag slipper genomgå ett planerat snitt. Jag hoppas även att barnet fortfarande ska ligga med huvudet nedåt och att det inte får för sig att vända sig fel inför förlossningen om jag nu skulle slippa ett planerat snitt på grund av en lågt sittande moderkakan. För där jag tänkt föda har de få erfarna barnmorskor på sätes förlossningar vilket innebär att det i de allra flesta fall blir snitt i fall barnet skulle visa sig ligga i säte.

Just nu sitter jag i telefonkö till försäkringskassan. Är ju en del att ta reda på och ta tag i inför den kommande föräldraledigheten. Läste nyss på deras hemsida att de ska skicka ut ett start någonting, någonting efter att man skickat in sitt moderskapsintyg där man ska fylla i sin inkomst men jag har inte fått något brev och det är säkert 8 veckor sedan jag skickade in mitt intyg, så tänkte att det nog var bäst att ringa och höra sig för så inget blivit galet.

/Lady ViolettLite av varje

Idag har vi varit på profylaxkurs. Min bild av att vi skulle sitta/ligga på yogamattor och öva på andning var helt fel. Temat på kursen var "Att föda utan rädsla" visade sig vara en blandning av teori och praktik. Någon profylaxandning gicks inte igenom. Det enda direktivet kring andning var att man ska andas lugnt och inte hyperventilera. Sen handlade en stor del om hur ens partner kan stötta en och hjälpa en att hitta tillbaka från stress och rädsla till trygghet och lugn. Det var en bra inslag och mysigt för jag fick ha min älskling nära mig då. <3

Idag kom även paketet med de sista babyplaggen. Dessvärre kommer det sista bäddsetet och badcapen från tidningen "Vi föräldrar" att dröja på sig. De hade slut på sina premiepaket på sitt lager. Men idag kunde jag i alla fall tvätta upp alla mörka babyplagg, då det som kommer med premien är ljust.


Så nu hänger alla mörka babyplagg på tork i tvättstugan. :-)

Nu när alla babyplagg är här står det även klart vilka plagg som ska få följa med
till BB.


Det blir det här klädsetet som jag visat tidigare med den matchande pyjamasen i storlek 50.

Och så blir det...


...även detta klädset och pyjamas i storlek 50 som får följa med, för förstföderskor får ju stanna två dygn på BB.


Och om det är kallt så kommer vi även ha med denna tröja i storlek 50. Till hemfärden blir det den hära overallen.

Men om vi skulle få ett stort barn som inte kan ha storlek 50, så kommer vi ha med nedanstående plagg i storlek 56 åt det.

Det blir då...

...dessa två klädset...


...och de här två pyjsmasarna.


Till hemfärden blir det denna här overallen.

Även den blivande barnafadern har fixat lite åt det kommande barnet idag.


Han passade på att montera ihop babysittern medan jag fixad med kläderna som skulle tvättas. :-)


/Lady Violett


Snart så...

Snart så är vi klara med alla inköp och förberedelser inför barnets ankomst. De sista plaggen beställde jag i natt. Vi fick helt enkelt finna oss i att det vi vill ha inte finns. Joakim får stå ut med att det får bli en overall med öron på och jag får leva med att det inte blev några beiga manchesterbyxor och nallar och andra gulliga djur på varje plagg. Idag verkar butikerna förutsätta att man tar reda på könet i förtid för i princip allt är flickigt eller pojkigt i sitt motiv och i sin färgkombination. Dagens mode motiv verkar vara stjärnor och moln och jag är inte precis överförtjust i varken eller. Blir lättare att köpa kläder till barnet efter att det är fött när vi vet om det är en liten kille eller tjej. För visst har jag sett fina plagg med bamse, Nalle Puh, Lilla spöket Laban, Musse och Mimmi Pigg osv, men de plaggen är som sagt pojkiga eller flickiga i sin färgsättning. Igår när jag än en gång var i centrum på jakt efter de sista till barnet. Hittade jag några plagg i min smak med nallar på inne på Hans och Greta, men givetvis var det fel storlek på dem. Blev därför inga plagg inhandlade. Men...
 
...den här lilla söta nalleprydnaden för 15 kr fick följa med mig hem och pryda ena fönsterbrädan i barnkammaren. :-)
 
Vad är det då vi har kvar att köpa och göra innan barnets ankomst?
 
Det vi har kvar att köpa är:
 
 • Två gardinkappor till barnkammaren. Lutar dock åt att vi får sy egna. För vi hittar inga fördigsydda vi gillar. Dock har vi även svårt att hitta ett tyg vi gillar till att sy egna av... 
 • En svart och en vit amningsbh. Ska inte köpa det först 3 veckor före bf (beräknad förlossning). Har en svart jag fått av av en vän som jag kommer packa ner i BB-väskan till att börja med. 
 • Bröstvärmarmare, har bara inte kunnat bestämma mig för vilken sort jag vill ha. Om jag ska köpa sådana som bara är till för att värma eller sådana som man kan använda till att både kyla eller värma.
 • Ett svart och ett vitt amningslinne från Lindex. Ska köpa det så fort jag har vägarna förbi. *
 • Två fönsterlampor till barnkammaren. * En blöjhink + refillpåsar (har en kollega som har sagt att de har en vi kan få). 
 • Köpa dryck med sugrör, powerbars och snickers till att packa ner i BB- väskan inför förlossningen. Får allt vänta ett tag till med det. Även mat och dryck till maken ska införskaffas. Det är det vi har kvar att köpa.

Vad har vi då kvar att göra?
 
Jo, det vi har kvar att göra är:
 • Tvätta alla babykläder och textiler. Väntar dock på att de sista plaggen, babycapen och påslakansetet till spjälsängen ska komma så att vi har allt innan jag sätter igång.
 • Hämta och bädda barnvagnen. Barnvagnen har de sagt att vi nog kommer att kunna komma och hämta nästa vecka. * Förankra skötbordet i väggen så att jag därefter kan ställa allt på plats. 
 • Få ett lastgaller installerat på bilen. Vi har tid för det och service nu på fredag.
 • Montera dit isofixbasen till babyskyddet i bilen.
 • Skriva ett förlossningsbrev.
 • Hyra en TENS- apparat, boka tid för instruktion av den och öva på den inför förlossningen. 
 • Packa BB- väskan.
 • Packa upp och ställa babygym och babysitter på plats. Samt packa upp bärselen. 
 • Sätta upp tavlorna vi köpt till barnkammaren.
 • Koka nappar och flaskor.
 • Montera fast skötbordet i väggen och ställa alla saker på plats som ska stå på skötbordet.
 • Göra i ordning skötväskan.
Jag tror att det är allt...
 
/Lady Violett

En dag försent...

Hade egentligen tänkt lägga ut en ny magbild i vecka 30+0, alltså igår. Men efter att ha jobbat 31 timmar fredag-söndag orkade jag inte riktigt med att ta en bild och lägga upp igår. Istället får det bli en bild nu i vecka 31 (30+1). Det röda märket ovanför naveln är inget graviditetsrelaterat utan en arbetsskada. Förutom nya magbilder tänkte jag även bjuda på lite andra bilder. Så som... En bild på taklampan i barnkammaren som min kära make köpte och satte upp igår. :-) Och så... ...den här expidit hyllan som han också köpt och monterat ihop när jag varit och jobbat. :-) Så nu är det inte mycket kvar att köpa innan vi kan färdigställa barnkammaren.Sist men inte minst tänkte jag bjuda på en bild av......den tredje och sista pyjamasen i storlek 50. :-) /Lady Violett

RSS 2.0