Färdig städat

Vilka änglar till vänner man har. idagnär jag var och flyttstädade min lägenhet ringde en god vän till mig och sa att hon och en till vän var på väg till mig för att hjälpa mig med flyttstädningen. Linda och Anna, vilka änglar ni är. <3 Stort tack för hjälpen. Hade det inte varit för er hade jag fortfarande stått och skurat.

/Lady Violett

Flyttstädning

Ikväll har jag börjat flyttstäda så smått. Ska fortsätta imorgon. På torsdag kl.11.00 är det besiktning av lägenheten. Nästa vecka på onsdag ska jag och J skriva på hyreskontrakt på vår 3:a. Ja, vi har fått en lägenhet nu. Det blev den vi tittade på först som vi först inte fick för att en annan med högre kö-poäng tackat ja, men denna någon hade visst ändrat sig.

God natt!

/Lady Violett

Söndag

Idag inledde jag dagen med en sovmorgon, sedan blev det en 5 km joggingtur i skogen. Det var varmt, men härligt. Aldrig förr har 5 km känts så långt. Jag tror allt att det är ett tecken på att jag behöver komma ut och jogga betydligt oftare än vad jag gör.

Just nu tvättar jag, medan J pluggar i köket. Det är inte lätt att dela ett studentrum och värre lär det bli när resten av korridorarna kommer hem efter påskhelgen, för då kan inte J plugga ostört i köket och vi tvingas vara i samma rum hela tiden. Jag får hoppas på fortsatt solsken, så att jag kan vara ute när J pluggar.

Ikväll blir det grillning om jag får bestämma. Jag hade köpt hem grill-grejer redan igår, men det blev ändå inte grilla av igår. Det är perfekt väder för grillning och grillat är ju så gott, så jag ser allt fram emot att grilla ikväll jag.

Dax att se till tvätten.

/Lady Violett


"Sambos"

I tisdags blev jag och J sambos kan man säga. Det har inte riktigt sjunkit in än. Det känns fortfarande som jag bara är på besök med en herrans massa packning. Jag tror det kommer kännas mer på riktigt efter att jag varit och flyttstädat min lägenhet, fått den besiktigad, överlämnat nycklarna och när vi fått till gång till vår gemensamma lägenhet.

Just nu bor vi i hans studentrum på 19 kvm. Vi delar kök med resten av korridoren och rummet vi bor i är översållat med alla mina väskor. Det känns inte så roligt att leva ur väskor och det faktum att jag kommer att få göra det ända fram till juli är ännu mindre kul.

/Lady Violett


Avsked

Idag var sista dagen på jobbet. Jag hade inga uppdrag idag, så det blev inte något jobbat idag.

Dagen har jag istället ägnat åt att försöka få bort skänkt min bokhylla och säng. Det gick inget vidare, så det ser ut att bli plan C istället. Plan A sälja på blocket. (Fick soffan såld, men sängen och bokhyllan är kvar). Plan B skänka bort möblerna till Erikshjälpen, Lions eller liknande. Första stället jag ringde till kunde inte ta emot så stora möbler, för de hade bara en liten butik. Andra stället jag ringde till kunde inte ta emot något förrän i mitten av maj, tredje stället svarade inte och fjärde stället lämnade jag ett meddelade till, men de har inte hört av sig. Nu återstår alltså plan C, sågmassaker.

Idag har jag varit på kontoret och lämnat jobbmobilen, nyckel till kontoret och så har jag skickat min sista timlista. Jag har även lämnat en liten överraskning till mina f.d. kollegor på bordet. ;) Jag tror inte att någon av mina f.d. kollegor läser min blogg, så jag ska avslöja för er vad det är för överraskning.

Jag köpte en liten avskedspresent till dem och det blev en så kallad Tv-kanna. Jag köpte den för att alltid när vi haft personalmöta har vi fått gå fram och tillbaka flera gånger till köket för att hämta kaffe eller så har vi ställt kaffekannan på bordet under mötet, vilket har resulterat i att påtårn varit fesljumen. Därför tycket jag att en Tv-kanna kunde komma väl till pass. =)

En av mina goa f.d. kollegor smsade mig idag och undrade om jag vill följa med ut på Harrys ikväll och det ville jag gärna. Tyvärr blev det inget av med det, för det kom in ett uppdrag till henne. Vi ska göra ett nytt försök en annan gång.

Istället fick jag mig en rejäl cykeltur, närmare bestämt 2 mil, för jag valde att ta cykeln till kontoret. På vägen hem köpte jag mig öl, pizza, chips och påskgodis och jordgubbar, så nu ska jag kalas med gott samvete.

Go kväll med er!

/Lady Violett


Nu går det undan

Igår hade jag min andra visning av min lägenhet. Killen som var här och kollade sa att han ville ha den och att han ville flytta in så fort som möjligt. Han skulle ringa hyresvärden och anmäla sitt intresse.

Igår fick jag även sålt min soffa, så de börjar se tomt ut här hemma. Måste se till att bli av med bokhyllan, sängen, strykbrädan och strykjärnet också. Tror jag ska ge bort strykjärnet till pappa. Hans är från 1800 frös ihjäl.

Nä, nu ska jag fortsätta packa. =)

/Lady Violett

Måndag

I lördags var jag och J på lägenhetsvisning. Vi var nöjda med den och tackade ja till den, tyvärr hade en annan också gjort det som hade högre köpoäng än oss, så vi får leta vidare.

Idag är det strålande solsken och jag kom ganska nyss hem från en promenad med Kajsa. Vi har inte setts på mycket länge, så det var trevlig att ta en promenad med henne i solskenet. Vi gick på ställen här som jag aldrig gått och fick därför se lite nytt innan min flytt. Det får nog allt bli en löparrunda för mig idag efter att jag tvättat klart.

Jag försökte göra en egen header och lägga in på bloggen. Det var svårt att göra den och jag lyckades inte lägga in den. Nu tror jag dessutom att den har helt fel proportioner, så det blir till att börja om från början.

Den jag gjorde som jag måste göra om ser ut såhär:

Texten syns inte så väl och den är lite väl fyrkantig.

/Lady Violett


Dubbel glädje =D

Hundkursen blev av och det var fullsatt. Det kom så mycket människor att det var tvungna att hämta fler stolar. Det var en intressant kurs. Några nya saker, men det mesta visste jag redan tackvare att jag läst på så mycket som jag har och tackvare mina hundägarvänner som lärt mig en hel del.

En ny sak som jag reagerade på och som jag just då kände mig väldigt dum över var att jag trodde att den Dansk/Svenska gårdshunden (även kallad Skåne terrier) var en terrier, men enligt kursledaren och en av valpköparna på kursen var den inte det, utan kallas bara för Skåne terrier för att den ser ut som en terrier. Då frågade jag varför den i så fall kallas för Skåne terrier om det inte är en terrier? Då svarde de att det var för att de ser ut som en terrier.  Då berättade jag att jag känner en uppfödare av Dansk/Svensk gårdshund och jag vill minnas att hon sagt att det är en terrier. När jag frågade min uppfödarvän Skåningen idag bekräftar hon för mig att Dansk/Svensk gårdshund visst har terrier i sig. Enligt Wikipedia är man oense om den Dansk/Svenska gårdshunden är en terrier eller inte. Vad tror ni bloggläsare? Har den Dansk/Svenska gårdshunden terrier i sig eller inte?

Idag hjälpte förresten Skåningen mig och körde mig till verkstaden, så att jag kunde hämta min bil. Nu är hon frisk igen och går bättre än någonsin förr och bromsarna tar jämt och bra. =) (Jag kan inte bestämma mig för om jag ska kalla min bil för en han eller hon. När jag hämtade den idag och skulle köra iväg med den kallade jag den för gumman, men när jag skrev om den i bloggen sist vill jag minnas att jag skrev han. (Ja, då får kalla mig knäpp om du vill, men det händer att jag pratar till min bil). Denna gång hade jag ingen kurs att passa, så jag och Skåningen slapp stressa som sist och hann umgås ett slag också. =)

/Lady Violett


Tredje gången gillt (Hoppas jag...)

Igår var Skåningen så snäll och hjälpt mig att få bilen till verkstad. Hon guidade mig dit och körde mig tillbaka till tåget, så att jag skulle hinna i tid till hundkursen. Vi fick det stressig och hann därför inte umgås något. =(

Det gick bättre än förväntat att ta sig till och från brukshundsklubben och tur är det, för jag ska dit ikväll igen. När jag kom dit igår visade det sig att jag fått fel datum, så det var ingen kurs igår, utan det är ikväll kursen ska vara.

Vi får väl se om det blir tredje gången gillt.

Jag och J har fått erbjudande om att gå på visning av lägenheten vi vill ha. Vi vet ännu inte om vi står först i kö, men jag håller fortfarande tummarna för att vi ska vara det. J ska ringa och boka en tid till visning och vi hoppas på att få en tid till helgen.

Nu ska jag diska, fika och fixa i hemmet. Får se om det kommer in några uppdrag idag, det ser mörkt ut när man inte har bil. Ofta kommer uppdragen med så kortvarsel eller på sådana ställen att det är svårt att ta sig dit kollektivt och hinna.

Jag saknar min lilla röda plutt. Hoppas han blir klar mycket snart, för han ska snart få på sig sommarskorna.

/Lady Violett


I väntans tider

På lördagen fick man inget veta mer än att tiden för intresseanmälan gått ut, så vi antar att beskedet kommer på måndag. Jag hoppas så innerligt att vi ska få lägenheten. Jag vet att vi inte ens sett insidan av den, men den känns bara så rätt.

Planlösningen ser riktigt bra ut. Man får välja nya tapeter till vardagsrummet och sovrum 1 och 2. Det finns diskmaskin, flera garderober och en klädkammare. Nackdelarna är att balkongen ligger mest i öst. Ena kortsidan ligger i syd, men långsidan i öst. Den ligger inte i närheten av någon mataffär (vad vi vet). Men det är ett mysigt område, med närhet till naturen, även om den inte på långa vägar kan mäta sig med Kinnekulle. Jag tror att jag och J skulle komma att trivas riktigt bra där. (Förlåt älskling, men det känns så fånigt att skriva älskling hela tiden).

Nu ska jag dricka upp mitt te och sedan ska jag fortsätta packa. Vill få iväg ett rejält lass idag, eftersom bilen ska in på verkstad imorgon kväll och därför blir jag utan bil ett par dar. På torsdag ska jag ha tillbaka den, för då ska sommardäcken på. Det kommer att bli jobbigt att vara utan bil nu igen. Inte bara för att jag inte kan flytta mina grejer, det blir svårt att ta sig till uppdrag och jag hade behövt den och min gps för att hitta till Brukshundsklubben imorgon kväll. Jag ska på kursen ”konsten att köpa valp”, det är motsvarande den kurs som blev inställd sist, men den ska vara på en annan brukshundsklubb.  

/Lady Violett


Kl.24.00 Smäller det.

Kl.24.00 i natt är det sista chansen att anmäla sig på den lägenhet som jag och min älskling har anmält oss på och som vi verkligen vill ha. Totalt har 19 stycken anmält intresse och för att vara bland de 5 främsta krävs just nu ca: 1002 köpoäng och vi har över 1700 poäng, så jag hoppas verkligen vi har första tjing på den lägenheten.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Klockan är nu 23.10 och det är mindre än en timme till sista anmälan på lägenheten som jag och min älskling vill ha. Nu är det totalt 21 anmälda och för att vara i topp fem ska man nu ha minst 1087 poäng.

Jag borde verkligen gå och lägga mig nu, för jag ska jobba i morgonbitti, men jag är så spänd på att få veta hur det ska gå med "vår lägenhet". Ja, vi kallar den det.....

/Lady Violett


RSS 2.0