Pippi på ugglor 😍

Ni som känner mig vet säkert att jag fått Pippi på ugglor.
Detta har bland annat min älskade svärmor snappat upp.
Så idag........fick jag det här! 😍Gissa om jag blev glad! 😄 ❤
/Lady Violett

Tur i oturen

Linnéa pluttan har gått och blivit förkyld nu igen. 😞 Därför skulle jag idag ringa och sjukanmäla henne från babysimmet, men såg då att jag fått ett sms om att babysimmet var inställt pga tekniska fel, så vi slapp att missa något trots allt.
 
/Lady Violett

iELM

Första leveransen från iELM kom idag. Lustigt nu kom det jag beställde sist först.


Här är vår alldeles egna lilla modell i sin nya Linnéa set i multifjärilstyg från iELM. 😍

Resten av min beställning ska ha postats idag.

/Lady Violett

Organisera

Idag efter öppna förskolan har jag varit på shoppingtur med Linnéa. Jag behövde inhandla amningsvänliga höstkläder. Jag hade god shopping lycka denna dag, så det blev en del shoppat. Även Linnéa fick lite grann. När vi väl var hemma igen fick jag ett ryck och röjde ur garderoben. Allt låg i en enda röra, då jag inte når flera hyllor utan kökspallen som jag i princip aldrig orkar att gå och hämta, har det som ska vara på de övre hyllorna hamnat på en annan hylla huller om buller eller så har jag kastat upp plagget på rätt hylla så att allt ligger i en enda röra.Så idag har jag rensat ur alla vår och sommarkläder och flyttat dem till garderoben på ovanvåningen, jag har rensat ut alla mammakläder och vår och sommar amningskläder och lagt i en flyttlåda. Sen har jag även kastat allt sliter och plockat ur några plagg jag ledsnat på och lagt i en påse som jag ska lämna in på secondhand. Innan jag stoppade in alla höst och vinterkläder i garderoben passade jag om att flytta om hyllorna så att jag nu ska nå fler saker utan att använda pall. Så förhoppningsvis ska det bli lättare att behålla ordningen nu.Så nu är det ordning på torpet igen. 😄 /Lady Violett

Mumma

Idag har Linnéa smakat på majspure för andra gången.

Hon tyckte mammas majspure var mums och att hon fick sitta med och äta sin majspure vid matbordet samtidigt som hennes mamma, pappa, farmor, farfar och farbröderna åt lunch tyckte hon var toppen. 😊

När det vankades kaffe och kakor på maten fick vår lilla tjej väldigt stora ögon och långa armar. Hon lyckades få tag i och välta ner en tigermuffins när jag skulle lägga upp dem på fika fatet, men jag var snabb med att ta tillbaka den innan Linnéa hann ta sig en smakbit.


Linnéa fick hålla till godo med ett smörgåsrån att suga på till fikat.

/Lady Violett

5 månader

Idag blev vår lilla guldklimp hela 5 månader gammal. ❤


Dagen började med ett besök till BVC. Linnéa väger nu 6340 gram, är 63 cm lång och har ett huvudomfång på 42 cm. Hon följer fortfarande sin kurva klockrent. 😊 5 månader innebär även 5 månaders vaccination. Hon fick såklart ont och blev ledsen, men det gick över ganska snabbt och hon har mått bra efteråt. Ingen feber och hon verkade inte ha lika ont i låren som sist.

Efter vaccinationen åkte vi på babysim. Linnéa var inte ett dugg intresserad av att greppa fjärilen som instruktören räckte henne. Linnéa är inte sådär spratlig och plaskar inte en massa som några av de andra bebisarna. Är nog farsarvet. Inte lika hispig och exalterad som sin mor. Det som Linnéa verkar tycka bäst om såhär långt på babysimmet är ryggsim. Dä skiner hon upp. Annars ser hon rätt nollställd ut faktiskt när vi är där. Fast tiden är inte den mest optimala. Linnéa är rätt trött vid den tiden som babysimmet är.

Men Linnéa har inte bara varit på BVC och babysim...

...utan hon har v
även varit ute och käkat sin gröt på restaurang med mamma och hennes kollegor. 😊

Linnéa var jätteduktig och lugn. Hela halvtimmen hon fick sitta i matstolen var hon så nöjd så. Lite mindre nöjd blev hon när mamma tog ur henne ur matstolen och lade henne i vagnen. Men hon fann sig ganska snart med det med. Sen var vi hemma igen lagom till läggdags.

Denna veckan har jag även burit ner den här...

...flyttlådan till källaren som är fynd med alla Linnéas urvuxna kläder som vi tänkt spara i storlek 50, 56 och 62.

Och då Linnéa har börjat växa ur även sina plagg i storlek 68, så är det bara till att börja på en ny låda.

/Lady Violett


 


 

 

 


Öppna förskolan 😊

Idag har jag och Linnéa varit på Öppna förskolan som förra veckan startade sin verksamhet igen förra veckan efter sitt sommaruppehåll.

Vi var där lagom till källarsången som började kl.10.00. Jag var lite orolig för hur det skulle gå eftersom Linnéa hade varit vaken sedan kl.07.00 utan att sova något där i mellan och för att hon inte hade ammat jättenyss och inte vill ta bröstet innan sångstunden när jag erbjöd henne det. Men min oro visade sig vara obefogad. Linnéa var nöjd, glad och jätte med hela tiden vi var där.

Fast det var inte sångstunden som var det bästa enligt Linnéa utan att hon under fikat efter sångstunden fick...


...provsitta en matstol för första gången. ❤

Hon tyckte verkligen att det var jättekul att sitta och spana och banka sitt smörgåsrån i bordet så att det gick i två delar och att kasta ner dem på golvet.


Efteråt var Linnéa så slut att hon slocknade direkt i bilen på väg hem.

Idag har det även stoppats lite till lillpluttan som växer i racerfart. Då hon växer så fort tänkte vi att vi lika gärna kunde satsa på att köpa pyjamasar i storlek 80.


Denna urfina pyjamas sprang jag på idag. 😍Men då en två delad pyjamas inte är det mest praktiska på en liten en och då Linnéa behöver mer än en ny slog jag även till på denna söta kattjamas. 😊

Dock när jag visade dessa för Joakim tyckte han de såg ut att bli allt, allt för stora på Linnéa, så han tyckte att vi även skulle köpa en pyjamas i storlek 74. Så då blev det ännu en shoppingtur där pappa Joakim valde ut lite mer än en pyjamas. 😜


Jackan är inget som Linnéa egentligen behöver. Tvärt om, hon har redan en höstjacka och vi har beställt ännu en som vi väntar på att komma, men Joakim tyckte bara att den här var såå läcker och jag kunde inte annat än att hålla med. Så nu har vår lilla raring snart tre höstjackor. 😜
Jeansen köpte vi för att jag hade en 25% rabatt på valfri vara, men den gällde på ordinarie pris och då jackan och pyjamasen var på rea fick det bli ett par tuffa jeans med. (Dock visade sig att min rabattkupong inte var från Lindex utan Åhléns. Pinsamt! 😳) Men det visade sig att jag hade 25 kr rabatt på mitt Lindexkort och då jeansen kostade 99 kr så blev det ju samma rabatt som om jag hade använt min 25% kupong.

/Lady ViolettRedan...

Inte klokt. Linnéa har redan växt ur några av sina plagg i storlek 68. Lite lustigt då hon även precis vuxit ur sina byxor i storlek 62. Men så har det ju varit hela tiden. Hon har vuxit ur sina bodys och pyjamasar först. En annan lustig sak är att hon bytt blöjstorlek lika ofta som hon bytt klädstorlek. 

Trots att vi varit sjuka denna veckan så har Linnéa ändå orkat sig på att lära sig nya konster. Hon har nu lärt sig lägga in baken när hon ligger på mage. Hon kryper inte, men hon skjuver sig bakåt med hjälp av armarna. Så nu har vi varit och köpt barngrindar till trapporna. Gäller att ligga steget före.

Linnéa han bli frisk i tid för babysimmet och jag hann bli frisk nog. Det var mysigt och kul. Ingen av bebisarna i vår grupp grät och alla verkade trivas i vattnet. Vissa var mer exalterade än andra. Linnéa hade tog det hela med ro. Var cool lugn före, under och efter babyaimmet. Dock var hon inte ett dugg intresserad av att greppa gummikrabba som instruktören räckte fram.
 
Linnéa har även fått en ny snutte denna veckan...

...som Joakim döpt till Nyckelpigli


Linnéa fick en ny snutte för att inte behöva vara utan en snutte när mamma tvättade snuttekanin som Linnéa seklat på när hon varit sjuk.

Dock visade sig Nyckelpigli bli en ny favorit så det blev snuttekanin som fick åka i lådan efter att han blivit ren och torr.

/Lady Violett
 RSS 2.0