En otrevlig start på en hektisk vecka.

Denna vecka väntar en sjudagars arbetsvecka, samt extra göromål utöver de vanliga vardags bestyren. Bilen ska servas, naglarna fixas, nycklarna till vår parkering med motorvärmare ska lämnas in och nycklarna till vårt nya garage ska hämtas. På grund av våra arbetstider här hemma kan vi inte både hämta och lämna nycklarna på samma gång eller ens dag. Eftersom bilen ska servas och den på grund av årstiden ser ut om fan trots att jag tvättade den för endast två veckor sedan skulle jag köra och tvätta den idag. Dock fick jag en otrevlig överraskning när jag kom ner till garaget. Någon har försökt bryta sig in. Låset var borta, men dörren gick inte att få upp. Jag bara hoppas att det var likadant för tjuvarna, så att min bil fortfarande står där inne. Kruxet är att jag ska vara på jobbet kl.15.30 och med en restid på minst 1 timme börjar jag känna mig rätt så stressad. Låssmeden som som blev beställd för 45 minuter sedan har ännu inte kommit.

/Lady Violett


En välbehövlig vilodag

Efter en helg hos L och K fylld med en massa babymys var man inte direkt utvilad. Efter en helg med ett par nyblivna föräldrar till en 5 veckors bebis fick jag lära mig ett och annat om livet som småbarnsföräldrar. En sak som jag blev varse om var att även den lugnast lilla bebis räcker för att störa nattsömnen till den grad att du aldrig får känna dig utvilad. Om natten ska det bytas blöja och matas och sovmorgnar till att ta igen för den förlorade sömnen kan du glömma. Att bebisar vaknar på natten och behöver matas, bytas på och tröstas är för mig ingen nyhet, men att det inte går att sova ikapp någon gång under dagen var jag inte lika medveten om. Det var även en hel del andra svårigheter i livet som småbarnsföräldrar som kom som en oväntad överraskning. L och K anser att fördelarna med att ha fått en så go liten tjej som deras D utan tvekan väger upp för nackdelarna och D är utan tvekan en go liten, mysig och underbar tjej. =)

Trots att jag verkligen uppskattat allt babymys och att få träffa L och K överhelgen har tröttheten smugit sig på. När man är pigg och utvilad är det lättare att handtera de svårigheter och utmaningar man ställs in för på jobbet, men när man inte är fullt lika utvilad och alert blir två lite extra tuffa dagar på jobb en stor påfrestning. Därför kom beskedet om dagens inställda arbetspass som en välsignelse. Jag älskar verkligen mitt jobb, men jag vet att denna extra lediga dag kommer göra mig gott och ge mig den kraft jag behöver till att göra mitt jobb med den glädje och energi som jag alltid annars brukar ha.

/Lady Violett


Här händer det grejer

Denna veckan har minst sagt varit händelserik. Full fart på jobbet och massa trevligheter på fritiden. Igår hann jag med träning, jobb och socialt umgänge. =) Veckan är dessutom inte slut än. =D Nu till helgen beger jag mig söder ut för att träffa L och K och deras lilla D. Ser verkligen fram emot det. <3

Ännu en sak som skett denna vecka är att J börjat med sitt examensarbete på en arbetsplats som vi hoppas han ska få fortsätta på även efter sin examen. Håller tummar och tår för honom. <3

/Lady Violett


Vart tog tiden vägen?

Idag på min lediga dag hade jag en del som jag tänkt uträtta. Som vanligt har jag inte hunnit med allt. Tidsoptimisten i mig lever kvar.

Saker som jag har gort idag:

* Tvättat min bil
* Tvättat kläder
* Färgat håret
* Putsat och inpregnerat mina skor
* Damsugit bort det värsta av gruset i hallen


Saker som jag hade tänkt göra som jag inte hunnit med:

* Baka kanelbullar
* Göra storkok på något
* Damsuga hela hemmet
* Slappa

/Lady Violett


Äntligen =D

Igår fick jag äntligen tillbaka min bil från verkstaden. Reperationen som var beräknad till en dag tog en vecka. Det var så skönt att få tillbaka min egen bil efter en vecka med lånebil. Jag är alltid så nojig när jag kör någon annans bil och att det var en högre självrisk på lånebilen än på min egna underlättade inte precis. Turligt nog var J så snäll att han körde in lånebilen i garaget åt mig, så att jag slapp den pärsen i alla fall.

Nu funkar i alla fall fjärrlåset och vänster backspegel går nu att ställa in utan att jag behöver trycka på glaset. Synd bara att servicen inte blev gjord medan bilen ändå var inne som försäljaren föreslagit, men han på verkstaden hade visst inte fattat galoppen och endast gjort en offert på servicen. Jag hade förvisso bett om att få en offert, men tanken var att den skulle göras och delges mig per telefon, så att jag skulle kunna ge klartecken och få den gjord innan bilen skulle hämtas hem. Nåja, får helt enkelt vänta med att serva bilen ett par veckor till och stå ut med en lånebil ännu en dag.

/Lady Violett


RSS 2.0