Helt otroligt! 😄

Idag har Linnéa haft samma tygblöja hela dagen. Hon har kissat 7 gånger och bajsat en gång på pottan, men inget i blöjan. 😊

Blev lika förvånad varje gång jag tog av henne blöjan för att sätta henne på pottan och upptäckte att blöjan fortfarande var helt torr.

Nu är allt i ett tygblöjan hon haft hela dagen omvandlat till natt blöja med hjälp av två extra inlägg och ett torrskickt. Ska bli spännande att se om den liksom one size blöjan kommer att klara en hel natt. 

/Lady Violett

Sjukstuga

Då var det dags igen för ännu en förkylning. Först insjuknade jag och dagen efter Linnéa. Får se om Joakim klarar sig som vanligt.

Denna gången misstänker jag att jag blivit smittad på jobbet. Eftersom jag blev sjuk före Linnéa och några brukare har varit sjuka när jag jobbat.

/Lady ViolettOnsdag

Även denna onsdag blev Crossnature barnvagns passet har brukar gå på inställt på grund av för få anmälda. 😕

Så istället för träning ut i det fira höll jag och Linnéa oss inomhus för en hemmamys dag. Dock finns det ju gott om vardagliga måsten och hushållsbestyr som Linnéa inte gärna vill att jag ska ägna mig åt. 

Så för att få diska undan utan barnskrik och en liten sötnos hängandes i benen, så blev det till att underhålla lillstumpan med nya medel..

En helt vanlig frukost...

Såhär kan de se ut när Linnéa ätit sin frukostgröt...

/Lady Violett

Popps testningen fortsätter...

Idag har vi testat Poops tygblöjor. Den svarta läckte kiss vid maten runt låren, så blev till att testa...
...den blå som jag spännde åt ett steg ytterligare. Då kändes den för tajt kring midjan men fortfarande inte helt 100% tät kring låren. Linnéa han kissa i blöjan hinnan jag han klä henne, så är osäker på om den höll helt tätt eller inte. Den svarta var det på bodyn jag märkte att den läckt lite. 

Nu är de tvättade och hänger på tork, så blir till att testa igen och se om jag kan få den att sitta bra och inte läcka. Dock börjar jag redan misstänka att Popps tygblöjor av denna modellen i alla fall passar bättre på bebisar med lite knubbigare lår än Linnéa.

ImseVimse blöjorna som jag köpt sitter som en smäck och har inte läckt idag heller. 😄 Dock är inte de heller helt smidiga att ta på igen när Linnéa varit på toa/pottan då vikningen på inlägget inte ligger still. 

Och....
...idag kom några flerav  ImseVimse blöjorna jag beställt. Nu blir det även till att testa ImseVimses nya modell av deras allt i ett blöja. 😍 

Nu väntar jag bara på mina extra inlägg/boosters så jag kan göra en natt test på dem och på one size blöjan jag beställt, så jag vet om det är ond size eller allt i ett modellen jag vill satsa på. One size modellen har inlägg man trycker fast med tryckknappar så min förhoppning är att de ska vara något smidigare att ta av och på vid toa/pottbesök. Blir givetvis aldrig lika smidigt som med en upp and go blöja som bara är att dra av och på, men finns så många fler fördelar med tygblöjor att det är värt att mista den bekvämligheten. 

/Lady Violett

Poops pocket

Har idag varit på en trevlig mamma fika. 😊 Träffade där tre nya mammor, en pappa och tre bebisar. 

En av mammorna där använder sig också av tygblöjor och jag har nu fått låna två Poops pocket blöja att testa. De är one size och knäppa med tryckknappar istället för kardborband som på Linnéas ImseVimse allt i ett blöja.

Än så länge tycker jag sämre om Poops blöjan. Även om tryckknappar måhända är mer hållbara, så är de inte lika smidiga att få av och på som blöja med kardborrknäppning. Då den är one size är det många ställen man kan knäppa blöjan på vilket kräver att man kollar mer när man ska sätta på dem, vilket inte är optimalt för oss eftersom vi sätter Linnéa på toa/potta. Vi behöver en blöja som är lätt att ta av och på. Sen saknar Poops blöjan en extra barriär runt låren som ImseVimse har som får blöjan att sitta riktigt tätt om låten. Dessutom upplever jag Poppa blöjan vara tyngre och bylsigare än ImseVimse. Poops blöjor är även enfärgade och jag tycker mönstrade blöjor är roligare och snyggare. Fast hade funktionen på Poops varit bättre än ImseVimse hade det såklart gått före design.

Än så länge är ImseVimse allt i ett min favorit. 😊 (Inget läckage idag heller).

/Lady Violett

Premiär 😄DeIdag har Linnéa invigt sin tygblöja.😄
Den sätt som en smäck och har inte läckt, så den får 👍...så nu blir det till att beställa fler. 

/Lady Violett

Testing, testing...

Idag kom...
...denna allt i ett tygblöja från Imsevimse med posten. 😄 Ikväll har den tvättats och när den torkat ska den testas. Har även beställt särskilda inlägg för att åka absorbationen och som ska hjälpa att hålla rumpan torr till natten. Men de har inte kommit ännu. Så blir till att testa dagtid först. 

/Lady Violett

Ersatt

Nu har pottan här hemma blivit ersatt av...
Denna fin, fina toalettsits 😊
Och som ni kan se sitter Linnéa minst lika bra på denna toalettsitsen som hon gjorde på pottan. Fördelen nu är att det bara är att spola ner innehållet och att sitsen är mjuk och inte så kall och hård som pottan. Så vill ge Bilteama 👍 för denna toppen fina, praktiska och prisvärda toalettsits som även passar  till 9 månaders bebisar. 😊

/Lady Violett

Mini me

Många av dem som känt mig som barn har flera gånger påpekat hur lik Linnéa är mig som barn. Själv har jag inte sett bilder på mig som liten på en herrans massa år och minns därför inte hur jag såg ut som liten och har därför inte haft en tanke på att Linnéa skulle vara speciellt lik mig.

Men så för några dagar lade min kära gudmor....
...upp denna bild på mig som barn...
...ja, vad säger man?!

/Lady ViolettÄta själv

Här kommer det lite bilder på Linnéa som numera över allt mer på att äta själv. Med och utan sked. 😊


/Lady Violett

Flyttat

Då har Linnéas spjälsäng fått flytta in på hennes rum och Linnéa ska nu sova sin första natt i sitt eget rum. Får se hur det går....

/Lady Violett

9 månader ❤

Idag har vår älskade lilla tjej redan hunnit bli hela 9 månader. ❤ 

Dagen till ära var det dags för ännu en luggklippning. Inte klokt vad håret växer på vår lilla tös. Var ju inte mer än en dryg månad sedan sist och nu var luggen nästan nere i ögonen igen.

Denna gång hade Linnéa ingen som helst lust att sitta still. Så det blev en riktigt utmaning för stackars farmor att klippa. 


/Lady Violett

Lite mer iELM

Genom att delta i iELMs senaste tävling fick jag en rabattkod som ger mig 20% rabatt på ett helt köp. För den här jag nu beställt...
...denna otroligt läckra klänning! Jag bara ÄLSKAR det tyget! 😍

/Lady Violett

Julklapps shopping

Linnéa vill tacka sin kära deda, gammelfaster och pram baba för pengarna hon fått i julklapp. 

För en del av dem har Linnéa fått det här köpt åt sig...
En pop up leksak ska även köpas för julklapps pengarna, men än så länge har jag inte hittat en som håller måttet. Ettikterna sitter fel, snett eller skrynkligt på dem jag hittat hittentills i butik. 😕

/Lady Violett

Här går det undan!

Idag har Linnéa inte varit på topp. Är snuvig och verkar ha fler tänder på g. Därav har det inte blivit så mycket sömn för vår lilla fröken och hennes aptit har heller inte varit på topp. 

Trots det fortsätter hennes utvecklingssprång och hon visar på fler nya konster.

Som när hon hjälpte mig vika in tvätt i hennes garderob... 😜
...Vände ryggen till för att vika ännu ett plagg att lägga in. Vänder mig om igen och vad får jag se...
En liten tjej som ställt sig helt upp för första gången med stöd av garderobshyllorna. ❤

Efter misslyckade försök med babydent för att lindra smärtan från tandsprickningen fick lilla fröken en Alvedon för att kunna få lite sömn. Efter en liten tuppis åt hon sin kvällsmat med god aptit. Fick fylla på hennes tallrik två gånger innan hon blev mätt. 😄

Vad blev det då för mat? Det blev kalops till hela lilla familjen Forsell. 😊 Gav mig på att laga det för första gången och det blev helt okej. Ska krydda lite mer än enligt receptet nästa gång bara så det smakar lite mer.

/Lady Violett

RSS 2.0