Julavslutning med jobbet

Igår hade vi julavslutning med jobbet och företaget bjöd på trerätters middag och mordmysterier. Företaget hade anlitat www.mordmysterium.se. Det hela kan liknas vid spelen Cluedo eller Maffia. Jag har själv aldrig spelar dem, men jag tycker att konceptet verkar vara ungefär det samma.

OBS! Konceptet mordmysterium verkar endast bygga på en story, för det första värdinnan frågade oss var om någon hade gjort detta förut och när alla svarade nej, så sa hon- Bra, för det vore tråkigt om någon redan visste vem som är mördaren. Det tycker jag är riktigt dåligt att bara ha en story, så om du själv vill prova på konceptet bör du sluta läsa nu.

Så här gick det alltså till. Vi skulle föreställa oss att vi allihopa arbetade på en teater som det inte hade gått så bra för de senaste och vår chef hade därför blivit tvungen att sänka alla våra löner och teatern riskerade att gå i konkurs. Vår huvudrollsinnehavare hade blivit mördad under en föreställning och en polisutredning hade inletts. Vi var alla misstänkta.

Alla fick vi läsa lite kort om vad som hänt och vi fick var sin roll som vi skulle spela. Vi fick vars ett kuvert med en karaktärsbeskrivning och vi blev även tilldelade några uppdrag vi skulle försöka utföra under kvällen.

Jag fick rollen som Bert. Teaterns dörrvakt som hade koll på vilka som kom och gick. Bert hade även ansvar för vilka som fick komma in backstage. Bert kunde se förbi vissa saker i utbyte mot en flaska whisky. Bert var även knarklangare.

Berts hade blivit tilldelad två falska autografer och 6 påsar knark som han skulle få sålt under kvällen i utbyte mot pengar eller information om mordet. Bert var själv oskyldig till mordet, men det fanns en karaktär som hävdade sig ha information som kunde sätta dit Bert för mordet. Bert hade även i uppgift att muta denne till tystnad.

Utredningen på gick under teaterns avslutningsmiddag, där även årets medarbetare skulle koras. Bert hade även i uppgift att nominera sig själv till årets medarbetare.
 
Efter huvudrollinnehavarens död hade föresällning ändå fortsatt till hyllning av hans minne och en stand in fick ta över rollen. Plötsligt gick man ur huse till teatern och biljettintäkterna flödade och föreställnigen blev helt slutsåld.

Alla skulle alltså under kvällen försöka lista ut vem som var mördaren och dessutom samla på sig så mycket pengar som möjligt under kvällen. Alla hade fått en 100 lapp minst att börja med sen var det helt upp till en själv hur man såg till att få tag i mer pengar. T.ex. genom stöld osv.. Den med mest pengar på slutat skulle få ett pris.

Bert hade från start 100 kr, 6 påsar knark och 2 falska autografer. På slutat hade Bert fortfarande 6 påsar knark, 2 falska autografer och 600 spänn. Pengarna hade Bert fått in genom att sno 100 spänn från damen mitt emot, genom utpressning och försäljning av de förfalskade autograferna. (Trodde han). Bert hade nämligen inte kunnat se några autografer liggande i kuvertet, så han tänkte att det måste vara meningen att han själv skulle skriva ner namnen på två lappar och sälja dem. Nja..så var det ju inte riktigt tänkt och om Bert hade tittat lite noggrannare i kuvertet så hade han sett att det faktiskt låg två autografer där i. Det visade sig dessutom sedan att den som hade dessa autografer i sin ägo fick 500 spänn för varje. Om Bert hade uppmärksammat att autograferna faktiskt var i hans ägo hade han fått ytterligare 1000 spänn utöver de 400 han fått för de två självskrivna. Hade han även varit smart kunde han ha lurat fler köpare till att köpa fler självskrivna autograferna istället för att säga, tyvärr de är redan sålda. De två som köpt de dubbelt falska autograferna blev rätt snopna när lekledaren inte delar ut var sin 500 lapp till dem för deras autografer.

Bert blev inte årets medarbetare och han hade inte heller tjänat ihop mest pengar. Det hade nämligen prästen gjort som fått ihop 2600 kr, trots att prästen hade fått spendera en del pengar på att få folk till att ställa upp i kyrkokören. De tillfrågade hade tackat ja mot betalning. Låt se vad Bert svarade på frågan om att ställa upp i kyrkokören och sjunga naken? Jo, han svarade som så här. Jag är inte så musikalisk av mig och skulle jag klä av mig naken så skulle tjejerna bli alldeles till sig. Prästen envisas och Bert avslutar med att säga. - Jag ska fundera på saken. HALLÅ!? Hur dum får man va?

Ingen av oss lyckades lista ut vem mördaren var. Bert hade inte ens bytt ett enda ord med den karaktär som var mördaren. Den person som Bert var ämnad att sälja knarket till visade sig vara hans egen bordsdam. Det stod inget om vem knaket skulle säljas till, utan det var meningen att Bert själv skulle finna köparen, men personen som knarkade hade även i uppgift att köpa knark. Ändå slutar det med att Bert har alla sina 6 påsar kvar vid middagens slut....

Nåja, jag kan väl helt enkelt konstatera att jag inte duger till varken detektiv eller skurk.

/Lady Violett


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0